Alice In Wonderland Book Theories Lewis Carroll Rumours — 2021

Foto: Lewis Carroll / Pictorial Press Ltd / Alamy Stock Photo. De man achter Alice in Wonderland lijkt veel op de verhalen die hij schreef: een raadsel dat zich op de grens tussen kinderlijke onschuld en duisternis bevindt. Net als Alice en haar avontuurlijke avonturen, is een groot deel van het levensverhaal van Lewis Carroll wat we ervan maken. Biografen hebben de neiging om Carroll te schilderen als een van de twee personages: een vreemde maar zachtaardige kerel, of een drugsverslaafde pedofiel . En, net als bij Alice

, kunnen we niet zeker zijn van de waarheid binnen de mythologie. Wat we zeker weten, is dat er enkele verrassende details zijn die - hoewel meer morbide fascinerende geruchten dan vernietigend bewijs - deel uitmaken van een accuraat portret van de man.Advertentie150 jaar nadat Carroll het personage Alice op de wereld bracht, Alice Through The Looking Glass - de vervolgfilm op de door Tim Burton geregisseerde bewerking met Johnny Depp, Mia Wasikowska, Anne Hathaway en Helena Bonham Carter in de hoofdrol - brengt Carrolls wondere wereld terug naar het grote scherm. Dus we herhalen de vraag: zit er iets sinisters achter alle eigenzinnigheid? We gaan het konijnenhol van feit en fantasie in. Wie was Lewis Carroll? Er is eigenlijk niet zo iemand. Carroll was een pseudoniem voor Charles Lutwidge Dodgson, geboren in Engeland in 1832. Dodgson, een van de elf kinderen, was een verlegen en ziekelijk kind met intelligentie en stotteren. Op 18-jarige leeftijd ging hij met een beurs naar Christ Church, een universiteit aan de Universiteit van Oxford, en bleef daar meer dan 20 jaar - eerst als student, daarna als professor en wiskundige. Hij werd ook diaken van de Church of England en was op weg naar het priesterschap voordat hij besloot dat het niet voor hem was. Hij vond het pseudoniem Lewis Carroll uit tijdens zijn verblijf in Oxford om kinderboeken te publiceren die geen verband houden met zijn academische carrière. Dodgson is nooit getrouwd en er zijn geen aanwijzingen dat hij ooit een relatie heeft gehad als volwassene.Foto: Hulton Archive / Getty Images. Dodgson / Carroll in 1855.

Hij hield van kinderen Carroll voelde zich in alle opzichten het meest op zijn gemak bij kinderen. Hij ontwikkelde relaties met de kinderen van zijn vrienden en kennissen, bracht veel tijd met hen door (met toestemming van hun ouders) en voerde correspondentie. 'Extra bedankt en kussen voor de haarlok', zei hij ooit schreef aan een 10-jarig meisje. 'Ik heb het verschillende keren gekust - omdat ik je niet wil laten kussen, weet je, zelfs haar is beter dan niets.' Het zijn dergelijke citaten, in combinatie met zijn nauwe relatie met Alice en zijn voorliefde voor het fotograferen van kinderen, die beschuldigingen van pedofilie oproepen.Advertentie Alice was een echt meisje Henry George Liddell was de decaan van Christ Church in Oxford, en Carroll kreeg een goede band met de jonge dochters van Liddell - Lorina, Edith en natuurlijk Alice, voor wie Carroll een bijzondere zwakke plek ontwikkelde. De meisjes - vaak vergezeld van hun gouvernante, die het personage van de Rode Koningin inspireerde - brachten veel tijd door met Carroll, die hen betoverde met fantastische verhalen en tekeningen.Foto: Bettmann / Getty. Alice Liddell, ongedateerd. Carroll fotografeerde naakte kinderen Carroll was een fervent fotograaf, en volgens de Smithsonian , nam hij meer dan 1.500 foto's van kinderen - waaronder 30 naakt- of halfnaakte studies, zoals een volledig frontaal naakt van Alice's zus Lorina, zoals gerapporteerd in de BBC-documentaire De geheime wereld van Lewis Carroll .

Alice is 6 jaar oud in de beroemde serie waarin ze een gescheurde jurk draagt. 'Ik moet bekennen dat ik geen bewondering voor naakte jongens op foto's,' Carroll ooit schreef van zijn voorliefde voor het fotograferen van jonge meisjes. 'Ze hebben volgens mij altijd kleren nodig: terwijl je nauwelijks ziet waarom de lieftallige vormen van meisjes ooit bedekt zouden moeten zijn!' Hij bedoelde nooit te schrijven Alice Op 4 juli 1862 namen Carroll en een collega de drie meisjes mee op een roeitocht en picknick langs de Theems. Om de meisjes te vermaken, vertelde Carroll hen het verhaal dat het zou worden Alice in Wonderland we weten het vandaag. '(I) n een wanhopige poging om een ​​nieuwe lijn van sprookjesachtige verhalen te vinden,' Carroll schreef in zijn dagboek: 'Ik had mijn heldin om te beginnen regelrecht door een konijnenhol gestuurd, zonder enig idee wat er daarna zou gebeuren.' Met aanmoediging en redactie publiceerde hij het boek in 1865. Alice's avonturen in wonderland samen met het vervolg Door het kijkglas en wat Alice daar vond , werd het best verkochte kinderboek in Engeland door de dood van Carroll in 1898.Advertentie Foto: British Library / Robana / REX / Shutterstock. De illustratie van het Theekransje van de Gekke Hoedenmaker, door Sir John Tenniel Er was een uitval In 1863 was Carrolls relatie met de familie Liddell op mysterieuze wijze eindigde na jaren van hechte vriendschap. Hij hervatte uiteindelijk de communicatie met Henry en zijn vrouw. Hun dochters hebben echter nooit meer tijd alleen met Carroll doorgebracht. We weten niet waarom. Er is een pagina ontbreekt uit zijn dagboek dat jaar, waarvan sommigen denken dat het de oorzaak van de ruzie bespreekt. Het is geweest speculeerde daarvoor had Carroll Alice ten huwelijk gevraagd. Een verontrustende mogelijkheid, maar toen niet ongehoord (de meerderjarigheid was 12 jaar, en mannen trouwden vaak met zeer jonge vrouwen). Ook opmerkelijk? Carrolls dagboek uit die tijd 'beschrijft zijn gekwelde strijd met de zonde en smeekt God om kracht om die te weerstaan', zoals de New York Times plaatst het. Dus daar heb je het. Mysteries en belastend bewijs zijn er in overvloed, maar er is niets concreets om de ergste beschuldigingen te bewijzen.