Avengers Endgame Infinity Stone Time Travel uitgelegd — 2021

Foto: met dank aan Marvel Pictures. Waarschuwing: dit bericht bevat GROTE spoilers voor Avengers: Endgame .

JE BENT GEWAARSCHUWD. Thanos (Josh Brolin) knipt met zijn vingers en vernietigt de helft van de bevolking van het universum. Zo gaat het dramatische einde naar Avengers: Infinity War

. Zoals we zien in Avengers: Endgame , leven is somber

voor de restjes. Hoe gaan de overgebleven Avengers deze keer de wereld redden? Het antwoord ligt in de lieve puppy van een Avenger, Scott Lang (Paul Rudd), die zich de afgelopen vijf jaar niet eens herinnert - hij was gevangen in de Quantum Realm , alleen toegankelijk voor de zeer, zeer kleine., zoals Ant-Man. Dit geeft Scott een idee. Wat als de overgebleven Avengers de Quantum Realm gebruiken om Thanos 'snap ongedaan te maken? Tony Stark (Robert Downey Jr.) en Bruce Banner (Mark Ruffalo), de 'resident' science bros 'van de Avengers, perfectioneren het plan.AdvertentieMaak kennis met de 'time heist'. Het is een ander soort tijdreisschema dan de meeste in de popcultuur worden afgebeeld, tot grote teleurstelling van Scott. The Avengers zullen het verleden niet herschrijven - dat is onmogelijk. In plaats daarvan creëren ze een andere toekomst. In wezen verzamelen ze de zes oneindigheidsstenen en creëren ze de snap van Thanos. Op die manier halen ze de mensen terug die de afgelopen vijf jaar weg zijn geweest. Ze zullen zich de afgelopen vijf jaar niet herinneren, maar ze komen wel terug. Dus laten we de wiskunde doen. Er zijn zes oneindigheidsstenen, die allemaal op veel plaatsen zijn vastgehouden gedurende hun lange tijdlijn. Er zijn maar genoeg Pym-deeltjes voor elke Avenger om één keer heen en weer te reizen. Dat is de code voor: 'Geen do-overs.' De 10 Avengers passen in hun chique, gestroomlijnde kwantumsprongpakken. Four Avengers gaan naar New York, waar drie van de stenen zich even op dezelfde plek bevinden. De anderen zijn op weg naar verre planeten. Laten we alle belangrijke stops in de reizen van de personages terug in de tijd - en terug naar de toekomst - bespreken.

De Power Stone-missieDe Wrekers: Nebula en War Machine (Don Cheadle) De bestemming: De planeet Morag anno 2014 Wat gebeurt er? In eerste instantie lijkt deze missie naadloos. Er zijn geen boobytraps in de oude tempel waar de Orb, die de krachtsteen bevat, wordt vastgehouden. Nebula reikt recht in de verraderlijke lasers en plukt de Orb eruit. De lasers branden in wezen van haar arm af, maar ze overleeft. De voordelen van een robot zijn!AdvertentieEr zijn ook nadelen aan het robot zijn. De aanwezigheid van haar toekomstige zelf veroorzaakt haar Verleden zelf om interferentie uit te voeren. Thanos komt erachter wat toekomstige Avengers van plan zijn. Door een paar slimme manipulaties schakelt hij de twee Nevels uit - dus er is een verrader in het midden van de Avengers. MCU Movie Throwback? We zien een bevredigende flits van Guardians of Galaxy Openingstitels - Peter Quill danst op Redbone's 'Come And Get Your Love' voordat hij de bol steelt.

De Reality Stone (Aether) -missieDe Wrekers: Thor (Chris Hemsworth) en Rocket Raccoon (Bradley Cooper) De bestemming: De planeet Asgard in 2013 De Mind Stone Thor wordt afgeleid door zijn moeder, Frigga (Rene Russo). Off-camera sluipt Rocket de slaapkamer van Jane Foster (Natalie Portman) binnen. Zoals je je misschien herinnert, Jane ontdekte de ether per ongeluk . Ze werd de gastheer (ja). Rocket gebruikt een extractietool om het van haar af te pakken. MCU Movie Throwback? Ah, terug naar de tijd dat Asgard nog bestond! Tijdens deze missie ontmoet Thor twee van de vrouwen die hij verloor: zijn moeder, Frigga, en zijn geliefde, Jane. Dit zijn teruggooi naar Thor: De Donkere Wereld (2013).

via GIPHY

De Time Stone-missie

De Wrekers: The Hulk (Mark Ruffalo) De bestemming: New York anno 2012 Wat gebeurt er? De Hulk heeft een solo-missie. Hij reist naar Doctor Strange's (Benedict Cumberbatch) Greenwich Village appartement - alleen Doctor Strange woont daar nog niet. De Time Stone is in het bezit van de Ancient One (Tilda Swinton). In eerste instantie weigert de Ancient One de Time Stone te overhandigen, uit angst dat dit alternatieve vertakte realiteiten zal creëren die erger dan de huidige. Maar nadat hij erachter kwam dat Doctor Strange de steen vrijwillig aan Thanos had gegeven, concludeert de Ancient One dat dit gesprek met Bruce Banner deel moet uitmaken van de voorspelde toekomst van Doctor Strange (de kans van 1 op 14 miljoen dat de Avengers de uitkomst van Thanos 'snap ). Ze overhandigt de steen, onder de belofte dat de stenen uiteindelijk zullen terugkeren naar het exacte moment waarop ze zijn genomen.Advertentie MCU Movie Throwback? Er zijn er twee. Ten eerste landen de Hulk, Iron Man en Captain America vanaf de eerste keer midden in de Slag om New York Avengers film. De Ancient One is een verrassingscameo - ze stierf in Doctor Strange , dat plaatsvindt in 2014.

via GIPHY

The Space Stone (Tesseract) MissieDe Wrekers: Iron Man en Ant-Man De bestemming: New York in 2012, daarna New Jersey in 1970 Wat gebeurt er? Aan het einde van de eerste Avengers film, bracht Thor de Tesseract terug naar Asgard, zodat zijn broer Loki (Tom Hiddleston) niet opnieuw de Tesseract kon stelen en buitenaardse wezens naar New York City kon ontketenen. De (oude) versie van Tony Stark draagt ​​de koffer met de Tesseract. Ant-Man vliegt het hart van (voorbij) Tony Stark binnen en zorgt ervoor dat hij een hartstilstand krijgt. Hij laat de koffer met de Tesseract vallen. De huidige Tony, gekleed in een SWAT-teamuniform, komt er bijna uit met de koffer, maar hij botst tegen een boze Hulk. Loki pakt de gevallen koffer en gebruikt de steen om in godsnaam van de aarde te verschijnen. Nadat de missie van Cap op dezelfde manier misloopt, gaan de twee helden in 1970 naar New Jersey, waar zowel de Mind Stone als de Space Stone worden vastgehouden. Terwijl hij de Tesseract steelt, komt Tony zijn vader Howard (John Slattery) tegen. Howard had de Tesseract gered toen deze in 1945 in de Noordpool viel. MCU Movie Throwback? De Wrekers film en alles wat met Howard te maken heeft.

De Mind Stone-missie

Advertentie De Wrekers: Captain America (Chris Evans) De bestemming: New York in 2012, daarna New Jersey in 1970 Wat gebeurt er? Aan het einde van De Wrekers , wordt de Chitauri Scepter met daarin de Mind Stone gegeven aan S.H.I.E.L.D. Wat de Avengers toen niet wisten (maar nu weten) is dat het werkelijk werd gegeven aan geheime Hydra-agenten. Captain America volgt de Hydra-agenten de lift in en doet zich voor als een undercover-Hydra-agent. Hij loopt de lift uit met de scepter; Scott neemt het terug naar het heden (maar niet voordat de vroegere en huidige versies van hemzelf een episch Cap-on-Cap-gevecht hebben). Cap reist met Tony terug naar 1970, waar Pym Pym Particles in zijn lab werkt. Hij veegt enkele flesjes met deeltjes weg, waardoor er meer grote sprongen mogelijk zijn. MCU Movie Throwback? De drie Avengers landen in de Battle of New York uit De Wrekers . De gespannen liftscène is een voor de hand liggende oproep naar een vergelijkbare scène in Captain America: Winter Soldier .

De Soul Stone-missie

De Wrekers: Hawkeye (Jeremy Renner) en Black Widow (Scarlett Johansson) De bestemming: De planeet Vormir in 2014 Wat gebeurt er? Zoals we hebben geleerd Infinity War , vereist de Soul Stone één ziel in ruil voor een andere. Na een dramatisch heen en weer, offert Natasha zichzelf op voor de steen. Hawkeye komt alleen terug. MCU Movie Throwback? De scène doet denken aan die in Infinity War , wanneer Thanos Gamora (Zoe Saldana) van de klif duwt in ruil voor de Soul Stone. Red Skull, de schurk uit Captain America: The First Avenge r , is nog steeds de bewaarder van de Soul Stone. Zodra de steen is bevrijd, kan hij vrijuit gaan.