Slechte afleveringen breken om te bekijken vóór El Camino-gids — 2021

Foto: met dank aan Netflix. Hoewel dit iets is dat velen van ons nooit voor mogelijk hadden gehouden, Breaking Bad is terug! We gaan terug naar het land van Baby Blue met El Camino: A Breaking Bad Movie

, die Jesse Pinkman (Aaron Paul) volgt na de gebeurtenissen in de seriefinale waarin de dood van Walter White plaatsvond (ja, hij is nog steeds dood). Als je dit hoort, wil je misschien graag afleveringen van Breaking Bad , want daar is nooit een slecht moment voor. Het kan echter ook tijdrovend zijn, dus als je niet de dagen hebt om alle 62 afleveringen te bekijken, wat zijn dan de Breaking Bad

afleveringen die je absoluut moet zien om je roestige geheugen op te frissen?AdvertentieNou, slecht nieuws: zowat elke aflevering van Breaking Bad is cruciaal voor de plot, en er is een soort van opvallend moment in elk afzonderlijk. Er zijn geen slechte Breaking Bad

afleveringen. Dat gezegd hebbende, als je op zoek bent naar een snelle spoedcursus in Jesse en waarom hij op de vlucht is in een El Camino-auto (hey, dat is de naam van de film!), Zijn er 19 Jesse-centrische, belangrijke afleveringen om te bekijken (of re-watch) om je in een mum van tijd op de hoogte te brengen.

Seizoen 1, Aflevering 1, 'Pilot'

De beste plaats om te beginnen is met de eerste aflevering van de serie, die ons kennis laat maken met alle grote spelers hier in Albuquerque, New Mexico. Bij Walter White (Cranston) is een scheikundeleraar op de middelbare school longkanker vastgesteld. Om voor zijn gezin te zorgen nadat hij weg is, begint hij meth te koken naast een van zijn voormalige burn-outstudenten, Jesse Pinkman (Paul). Aan het einde van de eerste aflevering hebben ze al een drugsdealer vermoord, en dit is nog maar het begin van het gat dat Walt en Jesse op het punt staan ​​te vallen.

Seizoen 1, Aflevering 4, 'Cancer Man'Dit is een zeer vroege aflevering van Breaking Bad en de show vond nog steeds zijn basis. Maar op de een of andere manier slaagde het erin om het achtergrondverhaal van Jesse's gezinsleven volledig vast te leggen. Jesse's ouders hebben het goed en we kunnen meteen zien dat hij hier gewoon niet past, en het wordt alleen maar erger als Jesse's kleine broertje, Jake, Jesse de schuld geeft voor zijn eigen marihuanagebruik. Zijn ouders zouden tijdens de serie nog een paar keer verschijnen, waarbij ze ons telkens lieten zien dat hun relatie nog meer gespannen was.Advertentie

Seizoen 2, Aflevering 1, 'Seven Thirty-Seven'

Het begin van seizoen 2 zorgt voor een mysterie van een seizoen met een roze teddybeer in het zwembad van Walt. We komen daar uiteindelijk op terug, maar seizoen 2 laat ons ook zien hoe hoog de inzet is voor Jesse en Walter. En alsof het nog niet erg genoeg is, begint Walt's DEA-broer Hank (Dean Norris) deze twee wantrouwend te worden.

Seizoen 2, Aflevering 8, 'Better Call Saul'Zeg hallo tegen Saul Goodman (Bob Odenkirk), die snel een hoofdbestanddeel zal worden in de Breaking Bad universe (en eindigde ook met zijn eigen spin-off ook wel Je kunt beter Saul bellen ). Jesse en Walter wenden zich tot Saul in een poging om Badger (Matt Jones) te helpen, wat hij ook doet. Maar nu heeft Saul een greep op hen en kan hij er op elk moment van profiteren.

Seizoen 2, aflevering 9, '4 Days Out'

Walt is ervan overtuigd dat zijn kanker terugkeert en na het bekijken van de cijfers gelooft Saul dat hij niet genoeg geld meer heeft om zijn gezin te onderhouden nadat hij weg is. Dus gaan hij en Jesse naar de woestijn om vier dagen lang meth te koken. Klinkt als een goed plan, toch? Mis. De batterij van hun camper gaat dood en de twee zijn gestrand in de woestijn zonder dat er enige hulp in zicht is.

Seizoen 2, Aflevering 12, 'Phoenix''Phoenix' is een doozy en niet voor bangeriken. Jesse is een relatie begonnen met zijn huisbaas, Jane (Krysten Ritter), en samen zijn ze allebei verslaafd. Jane weet ook wat Walt en Jesse doen voor de kost - omdat Jesse het haar vertelde - en ze probeert Walt te chanteren om Jesse zijn verschuldigde deel te geven. Jane's vader wil ook dat ze naar de afkickkliniek gaat, en geheel toevallig komt Walt Jane's vader tegen aan de bar. Na een gesprek met hem gaat Walt naar hun appartement om te proberen Jesse voor eens en voor altijd schoon te maken.AdvertentieWalt arriveert om Jesse en Jane bewusteloos te vinden nadat ze opnieuw hebben gebruikt, en hij probeert Jesse wakker te schudden. Dat is wanneer Jane op haar rug valt en begint te braken - en als gevolg daarvan stikt in haar braaksel. Hoewel Walt haar gemakkelijk zou kunnen redden, kiest hij ervoor om het niet te doen en laat Jane in plaats daarvan sterven.

Seizoen 2, Aflevering 13, 'ABQ'

Jesse ontdekt dat Jane dood is en is zo radeloos dat hij wegrent, maar Walt vindt hem al snel en neemt hem mee naar de afkickkliniek. We maken ook voor het eerst kennis met Mike (Jonathan Banks), die werkt als Saul's PI (en ook schoonmaker) die helpt bij het zorgen voor Jesse's betrokkenheid bij Jane's dood. De vader van Jane, die werkt als luchtverkeersleider, is zo radeloos over het overlijden van zijn dochter dat hij op het werk wordt afgeleid en een botsing in de lucht laat gebeuren die letterlijk overal in Albuquerque regent en ons laat zien waarom er een roze teddybeer en puin is. over de achtertuin van de White.

Seizoen 3, Aflevering 7, 'One Minute'

Hank wordt steeds meer wantrouwend tegenover Jesse (en Walt) en slaat de rotzooi uit Jesse. Gedurende de hele serie hebben Jesse en Hank een ongelooflijk gecompliceerde relatie, die alleen wordt bevorderd wanneer Hank wordt geschorst vanwege zijn acties tegen Jesse. Hank doodt later twee van Walt's medewerkers op een parkeerplaats, nadat ze hem eerst probeerden te vermoorden.

Seizoen 3, Aflevering 10, 'Fly'

Voegt 'Fly' noodzakelijkerwijs iets toe aan de overall Breaking Bad verhaal? Niet echt. Maar het is een van de beste afleveringen van flessen ooit gemaakt en het werd geregisseerd door Rian Johnson, dus het moet voor iedereen worden bekeken. Kortom, er zit een vlieg vast in het laboratorium en hij maakt iedereen gek.Advertentie

Seizoen 3, Aflevering 13, 'Full Measure'

In een poging om Jesse te beschermen, heeft Walt zojuist een aantal drugsdealers vermoord, maar dat zal tot nog meer problemen leiden. En bovendien wil Gus (Giancarlo Esposito) Walt (en Jesse) vervangen door een nieuwe chemicus, Gale. Walt weet dat zodra Gale het overneemt hij (en Jesse) zal worden vermoord, dus besluit Walt eerst actie te ondernemen. Hij beveelt Jesse om Gale te doden, wat hij doet.

Seizoen 4, Aflevering 3, 'Open Huis'

In deze aflevering gebeurt er veel met Walt, Saul en Gus. Maar laten we ons concentreren op Jesse, die besluit zichzelf af te leiden van Gale's dood door een gigantisch luidsprekersysteem te kopen en een dagenlang feest te geven met Badger en Skinny Pete (Charles Baker), die allebei in de film zullen verschijnen.

Seizoen 4, Aflevering 13, 'Face Off'

Er komt een einde aan een seizoenlange patstelling, want Gus wordt eindelijk vermoord en zijn dood is misschien wel een die je voor altijd zal achtervolgen! Walt en Jesse willen dat Gus wordt vermoord omdat ze denken dat hij een jonge jongen heeft vergiftigd, genaamd Brock, die de zoon is van Jesse's nieuwe vriendin, Andrea (Emily Rios). Later beseffen ze dat Brock ziek is vanwege iets dat hij heeft gegeten, niet vanwege Gus. Ze besluiten dat het sowieso de juiste keuze was om hem te vermoorden, en vernietigen vervolgens hun meth-lab.

Seizoen 5, aflevering 1, 'Live Free or Die'

Een flashforward laat zien dat Walt in de toekomst leeft, en later krijgt hij een auto met een M60 machinegeweer in de kofferbak - dat is belangrijk voor later. Tegenwoordig begint het nieuws over de dood van Gus zich te verspreiden en Walt vernietigt het bewijs dat hij en Jesse niet alleen verbonden waren met zijn dood, maar ook met zijn meth-operatie.Advertentie

Seizoen 5, Aflevering 5, 'Dead Freight'

Het slechtste personage in Breaking Bad geschiedenis, Todd (Jesse Plemons), is nu het speelveld betreden en hij staat op het punt zichzelf te bevestigen als het slechtste personage ooit. Om wat ingrediënten te krijgen om te blijven koken, besluiten Walt, Jesse en Todd een trein te beroven en alles verloopt vlot. Dat wil zeggen, totdat Todd een jonge jongen in de buurt opmerkt die toevallig naar hen kijkt, en zonder veel aarzeling schiet en de jongen doodt, waardoor Walt en Jesse met afschuw vervuld achterblijven.

Seizoen 5, Aflevering 6, 'Buyout'

In misschien wel het meest ongemakkelijke etentje sindsdien De kantoren 'Dinner Party', Jesse heeft een diner met Walter en Skylar (Anna Gunn). Het is een behoorlijk gespannen confrontatie tussen Walter en Skylar, aangezien Skylar zegt dat ze hun kinderen ver weg van Walt heeft laten wonen en dat ze hoopt dat hij binnenkort aan kanker sterft, en Walt verklaart dat hij meth zal blijven koken. Walt overtuigt Jesse ook om terug te komen en voor hem te werken, waarmee het einde van de serie wordt gemaakt.

Seizoen 5, Aflevering 7, 'Say My Name'

Jesse, die probeert te stoppen met werken voor Walt, stopt met koken voor hem, dus neemt Todd zijn plaats in (ugh, Todd). Het meest verontrustende aan deze aflevering is dat Walt Mike vermoordt, nadat Mike weigert de namen op te geven van mensen in de gevangenis die hij beschermt.

Seizoen 5, Aflevering 14, 'Ozymandias'

Je moet eigenlijk gewoon heel seizoen 5 van Breaking Bad , maar als je geen tijd hebt, kijk dan eens naar de laatste drie afleveringen die echt samenwerken om het verhaal af te maken. Hier wordt Hank vermoord en Skylar weet het, maar kan er niets aan doen. Walt ontvoert zijn pasgeboren dochtertje Holly en begint met haar te vertrekken, maar laat haar in plaats daarvan achter bij een brandweerkazerne en gebruikt Saul om een ​​nieuwe identiteit te krijgen - dat is waar hij was aan het begin van het seizoen.AdvertentieNu Walt weg is, wordt Jesse door Todd gedwongen om te koken, zodat Todd kan observeren en leren hoe hij het zelf moet doen.

Seizoen 5, 'Episode 15,' Granite State '

Nu, in de toekomst, woont Walt in New Hampshire, weg van Albuquerque. Ondertussen wordt Jesse nog steeds vastgehouden door Todd en zijn mannen, en hij probeert te vluchten. In plaats daarvan wordt hij betrapt en moet hij Andrea van verre zien sterven.

Seizoen 5, Aflevering 16, 'Felina'

Dit is waar het allemaal eindigt. Walt heeft een manier bedacht voor zijn familie om zijn geld te krijgen nadat hij is overleden en rijdt vervolgens naar de plek waar Jesse wordt vastgehouden door Todd en zijn mannen. Herinner je je die auto met het M60 machinegeweer erin van de seizoenspremière? Eenmaal binnen in het gebouw, tackelt Walt Jesse en activeert het pistool, dat iedereen binnen BEHALVE TODD doodt. Jesse, duidelijk vol woede, wurgt Todd tot de dood. Walt is neergeschoten in de daaropvolgende chaos en vraagt ​​Jesse om hem te vermoorden. In plaats daarvan vlucht Jesse in de El Camino-auto naar onbekende onderdelen - het laatste dat we van hem zien is dat hij wegrijdt, eindelijk vrij . Walt slaagt erin terug te kruipen in het meth-lab en sterft omringd door de machines.