Verandering zomertijd 2019: waarom vallen we terug? — 2021

Gefotografeerd door Michael Beckert. Goed nieuws: je krijgt een zoet, zoet extra uurtje slaap als de zomertijd begint in dit weekend. Maar zomertijd (DST) heeft een paar vangsten. Hoewel het een geschikt moment is om een ​​paar extra zzzs op te vangen (of, weet je, je late zaterdagavond uit te breiden naar een nog latere), kan dat uur ook een onverwacht rimpeleffect hebben in de komende maanden van je leven. Elk jaar heeft zomertijd invloed op alles, van uw dagelijkse routine tot de interne klok van uw lichaam, waardoor het vooral belangrijk is om goed na te denken over het rinkelen in de wintermaanden en het bijwerken van uw persoonlijke schema.Advertentie

Wanneer valt dit najaar zomertijd?De zomertijd eindigt dit jaar om 2:00 uur ET op 3 november 2019. Dat betekent dat u uw klokken instelt terug een uur. Zorg ervoor dat al uw handmatige klokken zijn veranderd - controleer uw alarmen, uw keukenapparatuur en uw auto - en houd mobiele telefoons in de gaten. Veel telefoons stellen automatisch datums en tijden in, maar het kan nooit kwaad om dit nogmaals te controleren.

Waarom veranderen we onze klokken terug?Veel landen houden zich niet echt aan de zomertijd, maar de Verenigde Staten hebben de praktijk tot federale wetgeving gemaakt toen president Lyndon B. Johnson de Uniform Time Act in 1966 ondertekende. De gedachte achter DST is om de tijd aan te passen zodat de zon nog steeds schijnt wanneer de meeste mensen zijn doorgaans wakker. De ochtenden zijn langer donker, zodat avonden hebben meer daglicht , de National Geographic

rapporten, die het Congres interpreteerde als zijnde zowel een gezondheids- als een economisch voordeel: meer zonneschijn betekende meer tijd buitenshuis en meer tijd werken en winkelen. (Dit is natuurlijk niet bepaald nuttig voor mensen zoals boeren en anderen die voor zonsopgang wakker worden.) De enige twee staten die de zomertijd niet in acht nemen, zijn Hawaii en Arizona, behalve binnen de stamlanden van de Navajo Nation. De Noordelijke Marianen en Puerto Rico, samen met de territoria van Amerikaans Samoa, Guam en Amerikaanse Maagdeneilanden, volgen het ook niet.

Hoe kunt u zich voorbereiden op zomertijd?

Naast het aanpassen van uw klokken en kalenders, moet u ook voor uzelf zorgen wanneer DST rondrent. Dat verschil van één uur kan uw slaapschema in de weg staan, wat ernstige langetermijneffecten kan hebben. Ongeveer een op de drie Amerikaanse volwassenen krijgt de aanbevolen meer dan zeven uur slaap per nacht, en dat soort chronisch slaapgebrek maakt het moeilijker om je te concentreren en schaadt het besluitvormingsvermogen - de Associated Press meldt dat studies de zomertijd koppelen aan korte pieken in auto-ongelukken, waarschijnlijk als gevolg van slaperigheid achter het stuur. Een slechte slaaphygiëne kan ook uw risico op depressie en angst vergroten. Veel mensen zijn al vatbaar voor Seasonal Affective Disorder, of SAD, naarmate het weer kouder wordt, en veranderingen in slaapgewoonten kunnen die effecten versterken. Zorg ervoor dat u vooruit plant voor eventuele wijzigingen - van koken tot trainingen tot uitgaansavonden, werk uw schema dienovereenkomstig bij, zodat uw interne klok voldoende tijd heeft om zich aan te passen. Veel water drinken, minder cafeïne gebruiken en wat zonnestralen opvangen zijn ook sterk aanbevolen - carpe diem immers, en profiteer van dat extra daglicht.