Drake Net Worth 2019 Is Grammy Nom de rijkste rapper? — 2021

Foto: Gabe Ginsberg / Getty Images. Oh, als we maar in de vroege jaren wisten dat Jimmy Brooks zou opgroeien om Drake te worden: de Jamaicaans - Oh sorry, Canadees - bekroonde rapper veel waard. Maar hoe rijk is hij eigenlijk? Drake, wiens echte naam Aubrey Graham is, komt uit een bescheiden begin in Toronto, Ontario. Hij kwam voor het eerst op het toneel op 15-jarige leeftijd en speelde Jimmy Brooks in de Canadese tienerdramaserie Degrassi.

In die tijd, zegt Drake, werd zijn vroege acteercarrière geboren uit noodzaak. 'Mijn moeder was erg ziek,' Drake zei in 2011 . 'We waren erg arm, blut. Het enige geld dat ik had, was van de Canadese tv. 'AdvertentieFlash-forward een paar jaar, en Drake is nu, op 32-jarige leeftijd, een van de meest erkende namen in de muziek en de op drie na rijkste rapper ter wereld . Hij begon met het maken van mixtapes in 2006, met artiesten als Lupe Fiasco en Trey Songz. Zijn derde mixtape, Zo ver weg , ontving meer dan 2.000 downloads in de eerste twee uur na uitgave en vond al snel commercieel succes. Sindsdien is Drake's muzikale carrière enorm gestegen. Hij tekende bij het label van Lil Wayne, Young Money Entertainment, in 2009 in a $ 2 miljoen deal . Een decennium later heeft hij vijf studioalbums op zijn naam staan: Bedank mij later

, Wees voorzichtig , Niets was hetzelfde

, Keer bekeken , en Schorpioen . Keer bekeken, uit 2016, was nummer één in de Billboard 200 gedurende 13 opeenvolgende weken en behaalde de viervoudig platina-status in de VS Oh, en hij heeft ook drie Grammy's gewonnen. Een van de dingen die Drake voor succes hebben gemaakt, was de manier waarop hij zijn muziek vanaf het allereerste begin optimaliseerde voor streaming. In 2015 tekende hij een $ 19 miljoen deal met Apple Music en heeft enorme vruchten afgeworpen: zijn mixtape uit 2017, Meer leven, was vorig jaar het meest gestreamd op het platform, en Keer bekeken meer dan 3 miljard streams in 2017. Muziek is echter niet de enige inkomstenstroom van Drake. Zijn kledinglijn, October's Very Own (OVO), heeft een winst van meer dan $ 4,3 miljoen . Hij heeft ook getekend bij Nike's Jordan-merk, heeft onlangs een Air Jordan OVO-sneaker uitgebracht en heeft zijn handen in verschillende bedrijven en ondernemingen, waaronder het Toronto Raptors NBA-team en het Virginia Black Whiskey-bedrijf. Sinds 2010 heeft Drake naar verluidt meer dan $ 250 miljoen verdiend, vóór belasting (en natuurlijk uitgaven). Vanaf 2018 is hij meer dan $ 100 miljoen waard, volgens Forbes . En hij is niet bepaald discreet over zijn rijkdom: de kunstenaar bezit een herenhuis van $ 8 miljoen in Hidden Hills, Californië, waar zijn buren collega Canuck Justin Bieber zijn. Hij heeft een opvallende sieraden-, horloge- en kledingcollectie en een reeks luxe auto's. Om eerlijk te zijn, hoewel hij bijna letterlijk in het deeg rolt, heeft Drake veel van zijn geld weggegeven . Sinds 2010 ondersteunt hij organisaties, waaronder de Union Gospel Mission of Portland en het Jamaican Learning Center, en heeft hij ook gezinnen in nood geholpen. Het meest opvallende was dat Drake $ 1 miljoen weggaf en het proces documenteerde in de videoclip voor Gods plan.