Gratis virtuele rondleidingen door musea, parken en steden online — 2021

Foto: Getty Images. Ze noemen het niet voor niets het world wide web. We hebben veel inhoud, verhalen en personages om onszelf in te verliezen in deze tijd van sociale afstandelijkheid. Er is geen tekort aan films of televisieprogramma's of virtuele chatrooms om al onze lege minuten te vullen. En met de hulp van enkele drones, mooie camera's en augmented reality-tools, heeft iedereen, van je plaatselijke staatspark tot wereldberoemde musea, al een tijdje virtuele rondleidingen kunnen aanbieden aan iedereen met supersnel internet. Deze virtuele ervaringen, hoewel indrukwekkend, leken geen plaats te vinden in ons normale, alledaagse leven. Als je de basisschool voorbij bent, is er echt geen reden om een ​​halve dag een virtuele rondleiding door het Louvre te maken. Lange tijd voelde het alsof het onderzoeken van deze virtuele rondleidingen vergelijkbaar was met het bladeren door de Wikipedia-pagina van een aanstaande film. Waarom zou je de ervaring bederven met een verwaterde versie van het echte werk? Het hele punt van musea en nationale parken en avonturen is om naar buiten te gaan en geen enkele virtuele tour, hoe uitgebreid ook, zal dat ooit vervangen.AdvertentieMaar in tijden dat we beperkt zijn tot de muren van ons huis, moeten we onze toevlucht nemen tot creatievere manieren om onze grenzen te verleggen en in ieder geval onze geest en ogen iets nieuws en stimulerend geven om van te genieten. De virtuele tour dient dat doel. Zoek een rustige plek, trek aan een van deze ontspannende afspeellijsten , zet je telefoon uit en ga er even helemaal tussenuit. Beschouw deze virtuele rondleidingen als geleide meditaties, waarbij je je een uur concentreert op de natuur en een zone buiten de deur houdt terwijl je cursor je door museumzalen en velden en canyons en rivieren leidt.gerelateerde verhalen 12 Coronavirus-mythen, ontkracht door de wetenschap Zoom gebruiken voor werk en lessen op afstand Sommigen van jullie hebben nooit iets geleerd over binnenkant van kleding

MuseumtoursGoogle Arts & Culture is een geweldige bron voor elke kunstliefhebber (met beperkte toegang tot kunst met meer dan 2500 musea ) en het is vooral handig voor degenen die afhankelijk zijn van een rustig museumbezoek om hun gedachten te verzamelen. Daar vind je uitgebreide rondleidingen naar populaire bestemmingen zoals de Galleria degli Uffizi in Florence en Londen Tate Modern (als je denkt dat je musea haat, begin dan met de Tate!). Als u specifieke artiesten zoekt, begin dan misschien met een bezoek aan de Frida Khalo-museum , of bekijk dit eens Rembrandt-tentoonstelling of stop via de Van Gogh Museum . Als je van mode houdt, biedt het Metropolitan Museum of Art in New York City (de thuisbasis van het nu uitgestelde Met Gala) veel exposities alleen online op ontwerpers als Rei Kawakubo en Coco Chanel.AdvertentieMaar buiten Google, het Louvre in Parijs heeft zijn eigen bronnen voor virtuele rondleidingen, en dat ook het Vaticaan . Over kastelen gedraaide musea gesproken, de Praagse Burcht biedt ook virtuele walkthroughs.

Graffiti ToursDenk aan een normale Google Earth-tour van een blok, alleen elke foto legt perfect de straatkunst vast van overal, van Buenos Aires, Argentinië tot Malmö, Zweden en de audiotour van een kunstexpert speelt op de achtergrond terwijl je door alle afbeeldingen bladert. Deze virtuele wandeltochten zijn perfect voor liefhebbers van kunst maar een hekel aan het etablissement.

Grote toeristische attracties

Terwijl we de hoek omslaan naar wat gewoonlijk een groot reisseizoen is, herinneren we ons alle geweldige reizen die we hebben gemaakt en betreuren we de reizen die we moeten uitstellen. Beleef avonturen uit het verleden opnieuw en beleef nieuwe avonturen met virtuele rondleidingen langs belangrijke attracties over de hele wereld. U kunt toeren het Colosseum , de Piramides van Gizeh , Macchu Picchu , en Christus de Verlosser . U kunt ook een virtuele wandeling op de Chinese muur , via The China Guide.

24-uurs live feedsWil je op dit moment weten wat er precies op Times Square gebeurt? Zou het niet leuk zijn om tijdens de werkdag een panoramisch uitzicht over Parijs te streamen?AdvertentieDit is niet echt een tour, maar 24 uur per dag live feeds zijn redelijk gebruikelijk in gebieden met veel verkeer, zoals deze livestream van Parijs vanaf de top van het Penn Peninsula Hotel. Jij kan zie hoe de Eiffeltoren in realtime schittert . Je kunt Time Square ook op elk moment bekijken met deze live feed of kijk schepen passeren hiermee het Panamakanaal .

Natuurwandelingen

De Nationale Parkendienst werkte samen met Google (ja, nogmaals Google) om een ​​handvol parkwachters te volgen door enkele van de meest verbluffende en uitdagende terreinen van Amerika, van de gletsjers van Alaska tot Bryce Canyon in Utah. Op staatsniveau hebben een handvol natuurbeschermingsinspanningen virtuele rondleidingen ontwikkeld door enkele van de meest karakteristieke landschappen van Amerika. Begin met de Nature Conservancy of Oklahoma's virtuele excursie - je moet zelf zien hoe rustgevend deze opvattingen kunnen zijn. Ga bij een zonnig raam zitten en laat onze ogen smullen van de helderblauwe luchten, rode kleeformaties en velden met wilde bloemen. Voor een Google-vrije wandeling tussen de bomen heeft de National Parks Service een zeer robuuste virtuele tour door Yellowstone National Park: het park heeft negen webcams bezaaid, waarvan er één een Livestream-feed heeft.AdvertentieVoor een minder voor de hand liggende versie van een natuurwandeling: zwerven door een klassieke Engelse tuin of dwaal rond in het spooksteden van Nevada .

Bezoek architectonische wonderen

U brengt waarschijnlijk meer tijd thuis door dan ooit tevoren en bent u er steeds meer van bewust geworden hoe elke muur en hoek samenwerken om uw leven thuis vorm te geven. Frank Lloyd Wright was een van de meest verbazingwekkende Amerikaanse architecten die ooit heeft geleefd, en er is geen cool appartement, megahuis of superschurkenhol dat geen inspiratie haalt uit zijn werken. Deze huizen zijn gewoon heel gaaf om naar te kijken. In april werd een dozijn van Wright's bekendste eigendommen hebben om de beurt live rondleidingen over het terrein gedeeld op Facebook en Instagram. Je kunt ze op elk platform vinden onder #WrightVirtualVisits over platforms en een compilatie van alle tours is te vinden hier . Als je nog steeds niet bent verkocht, begin dan met Fallingwater. U zult er geen spijt van krijgen.
Bekijk dit bericht op Instagram

Een bericht gedeeld door Taliesin van Frank Lloyd Wright (@taliesinwi) op 9 april 2020 om 10:10 uur PDT

Virtuele rondleidingen met NASA

Dit is een goed moment als ooit om na te denken over het leven buiten de planeet Aarde en NASA is niet alleen een leider in ruimteverkenning, maar ook in visualisatie. U kunt de tour op desktop , maar als je de tour in zijn beste vorm wilt ervaren, gebruik dan een smartphone en download Google Expedities voor een augmented reality-reis naar het Armstrong Flight Research Center van NASA. Dit is een grondige en uitgebreide 360-graden-tour voor NASA-beginners en vliegtuigliefhebbers. Je kunt jezelf ook een rondleiding door de Hubble Space Telescope 's missie operatie centrum.AdvertentieMaar je bent hier om verbluffende beelden van de ruimte te zien. De minder bekende specialiteit van NASA is visualisatie (waar wetenschappers samenwerken met grafische ontwerpers en kunstenaars om de meest nauwkeurige weergave te vinden van wat ze bestuderen). De TRAPPIST-1-systeem is de thuisbasis van zeven exoplaneten ter grootte van de aarde die er erg cool uitzien. U kunt hier leren hoe ons begrip van deze planeten verandert met elke nieuwe ontdekking hierin 360 YouTube-ervaring . Maar als je kleurrijke sterren en planeten wilt, bekijk dan de Exoplanet Travel Bureau .

Bezoek A College Campus

Het is zeker een heel ongebruikelijke tijd om aan een universiteit te studeren, maar veel experts zeggen dat de beste manier om deze moeilijke tijden door te komen, is door specifieke en duidelijke hoop voor de toekomst te hebben. EEN college-adviseur gevestigd in Atlanta, Georgia nam het op zich om 360-graden dronetours te maken van elke school op de US News Top 100 Colleges-lijst. De video's zijn allemaal minder dan een minuut en niet per se een stand-in voor persoonlijk bezoek, maar je krijgt deze scholen wel te zien voor de mini-werelden die ze werkelijk zijn.

Virtuele avonturen

Virtuele duiken zijn een trippy aangelegenheid en dankzij de National Marine Sanctuaries kun je de blauwe diepten van de Amerikaanse Samoas, de Florida Keys, Monterey Bay en vele anderen verkennen. Voor real-time avonturen, check in bij het New England Aquarium om live feeds te zien van het zeeleven waarvoor ze zorgen.Advertentie

Virtuele reis naar Disney

Disney kondigde aan dat het zijn parken in ieder geval tot en met 31 maart zou sluiten. Nu kunt u sommige ritten echter virtueel maken. Dit doet misschien niets om een ​​hyperactieve vijfjarige te kalmeren, maar als Disney op de een of andere manier deel uitmaakte van je jeugd, is de trip down memory lane de moeite waard. Beschouw dit als een interactief fotoalbum van een familievakantie als kind. Bezoek iconische attracties zoals Ruimte Berg en Splash Mountain door de spannende lens van een buitenbeentje bezoeker die de regels overtrad en hun hele rit opnam. De echte juweeltjes hier zijn de langzame, kindvriendelijke en goed verlichte attracties Het is een kleine wereld of Het enge avontuur van Sneeuwwitje . We merken dat hoe dichter ze bij de interesses van onze jeugd komen, hoe beter ze terug kunnen komen.

Bezoek andere landen

Stel dat u daar niet vandaan komt, wat weet u dan echt over Chili? Als u downloadt Chili 360 (gratis voor iOS en Android), je hebt direct toegang tot interactieve 360-graden afbeeldingen en beelden van enkele van de meest indrukwekkende natuurwonderen van Chili. Als u op zoek bent naar een meer gedetailleerde, educatieve virtuele tour, begin dan met enkele van de vele bronnen van het European Southern Observatory, zoals deze virtual reality-tour van de hoofdstad Santiago. Of breng wat quality time met sommigen door sterrenobservatoria door het land. COVID-19 is uitgeroepen tot wereldwijde pandemie. Ga naar het CDC-website voor de laatste informatie over symptomen, preventie en andere bronnen. Advertentie