Verborgen betekenis achter de militaire look van Melania Trump — 2021

Foto: Michael Reynolds / EPA / Bloomberg / Getty Images. Dinsdag kwamen Republikeinen weer bijeen voor de tweede avond van de Republikeinse Nationale Conventie van 2020. Onder de sprekers van de avond waren staatssecretaris Mike Pompeo, Eric en Tiffany Trump en nog veel meer. Maar het was First Lady Melania Trump die de avond afsloot met een live toespraak van het onlangs gerenoveerde (tot ongenoegen van menig Jackie Kennedy-fan) White House Rose Garden. Terwijl haar toespraak zich concentreerde op het bieden van empathie aan de 'vele mensen (die) angstig zijn' en bang voor COVID-19, was het haar kledingkeuze die het middelpunt van de toespraak van de avond werd.AdvertentieVoor de gelegenheid koos mevrouw Trump een ensemble dat buiten de norm van haar eerdere openbare optredens viel: een legergroene blazer met dubbele rij knopen, gouden knopen en gestructureerde schouders. Het jasje was om de taille geknoopt met een riem met twee gespen van dezelfde kleur en gecombineerd met een geperste, knielange kokerrok. De hele look was van het Britse label Alexander McQueen. Haar schoenenkeuze, Louboutins in dezelfde tint groen als haar outfit, droeg hakken die zo puntig en puntig waren als een bajonet.
Bekijk dit bericht op Instagram

De laatste keer dat Melania een jas gebruikte om een ​​bericht te sturen, was om te laten zien dat de administratie niets geeft om kinderen in kooien. Ik denk dat ze nu aangeeft dat ze een uitgesproken en trotse fascist is * schouderophalend * ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ • #melaniatrump #flotus #rnc #fascism #fashion #military #myway #dietprada

Een bericht gedeeld door Dieet prada (@diet_prada) op 26 augustus 2020 om 7:34 uur PDT

Dieet prada vergeleek het uiterlijk met uniformen die werden gedragen door een aantal fascistische leiders, waaronder Adolf Hitler, Benito Mussolini en de voormalige premier van Roemenië, Ion Antonescu. De bekende mode-annuler schreef verder Instagram dat de blik een signaal naar Amerika was dat mevrouw Trump een 'uit en trotse fascist' is. En Vanessa Friedman, de modedirecteur van De New York Times stelde de vraag: 'In welke oorlog vocht ze precies?' Hoewel het zeker redelijk is om je af te vragen waarom de First Lady, die een wit broekpak droeg tijdens haar toespraak op de Republikeinse Nationale Conventie van 2016 en een Tiffany blauwe jas en pillendoosjepet tijdens de inauguratie van haar man, nu dergelijke militaristische kleding zou aantrekken, is het ook moeilijk om weet precies wat ze ermee bedoelt. Terwijl mensen in het hele land blijven protesteren tegen raciale onrechtvaardigheid, pleit de First Lady voor oorlog tegen hen? Of was haar oorlogslook een subtiele verwijzing naar de strijd tegen COVID-19, een onderwerp dat een aanzienlijk deel van haar toespraak in beslag nam? Of was het geen van beide? Immers, zoals ze in juni 2018 heel duidelijk maakte, toen ze een militair jasje van $ 39 van Zara droeg met de tekst 'Het kan me echt niet schelen, of wel?' als ze kinderen bezoekt die aan de grens worden vastgehouden, is ze niet de meest empathische persoon. Maar we hadden de controverse over de Zara-jas niet nodig om ons dat te vertellen. In 2016 maakte ze furore toen ze een hete roze poesjesstrik droeg naar het tweede presidentiële debat, dat onmiddellijk volgde op het lekken van een Access Hollywood-tape, waarop haar man kan horen zeggen dat hij vrouwen graag bij hun poesje grijpt. ' Velen dachten dat haar kledingkeuze een subtiele klap was voor haar man. Trump heeft het natuurlijk nooit bevestigd, maar het is moeilijk om de kracht van de boodschap te ontkennen - ook al was Gucci's Alessandro Michele een van de weinige ontwerpers die bereid was de toekomstige First Lady te kleden. We zullen misschien nooit zeker kunnen zeggen welke boodschap Melania Trump met haar outfit naar de RNC stuurde. Maar zelfs spelen met fascistische esthetiek (die Diet Prada sindsdien 'fascion' heeft genoemd) is onverantwoord, als het klikwaardig is. Maar vergeleken met het gruwelijke beleid van haar man, dat de First Lady ondersteunt, kan het ons niet echt schelen als het gaat om haar mode-keuzes. Doe je?