Hoe Billie Lourd in de plaats kwam van Carrie Fisher Star Wars — 2021

Foto: Todd Williamson / Getty Images. Een moment met een jonge prinses Leia in Star Wars: Rise of Skywalker had niet gekund zonder de hulp van wijlen Carrie Fisher's dochter Billie Lourd. In een nieuw interview met Yahoo Entertainment , de supervisor van visuele effecten, Patrick Tubach, deelde nieuwe details over Lourd die het uiteindelijke beeld van haar moeder overnam.
Fisher, die in het origineel beroemd werd als prinses Leia Star Wars

trilogie, keerde terug naar de franchise als de nieuwe titel General Leia Organa voor 2015's The Force Awakens . De actrice stierf in december 2016 op 60-jarige leeftijd aan een hartaanval, na het filmen van scènes voor een vervolgfilm De laatste Jedi

. Hoewel Fisher stierf vóór het filmen van Opkomst van Skywalker , verschijnt haar personage in de film via ongebruikt beeldmateriaal uit de vorige twee afleveringen en wordt ze in één flashback-moment gezien als een jongere vrouw die traint met broer Luke (Mark Hamill).
AdvertentieHamill filmde naar verluidt de scène en werd later ontkracht met behulp van computertechnologie, maar voor Leia besloten de filmmakers om Lourd de rol op zich te laten nemen.
'Het was voor iedereen emotioneel om haar in die positie te zien', zei Tubach tegen Yahoo Entertainment. “Het voelde ook geweldig voor ons. Als je iemand (Fisher's) rol wilt laten spelen, is het geweldig dat het (Billie) is, want er zijn veel overeenkomsten tussen hen waaruit we hebben kunnen putten. De echte uitdaging was om de Leia-beelden waarmee we moesten werken in die scène te laten passen. '
Co-schrijver Chris Terrio vertelde eerder De Hollywood Reporter

dat het beeld van Leia in de flashbackscène kwam van De terugkeer van de Jedi .
Tot nu toe heeft Lourd zich niet uitgesproken over het vervangen van haar moeder tijdens dit flashback-moment. Ze eerde haar moeder rond de tijd van de Opkomst van Skywalker release op Instagram, delen een afbeelding van haar met Fisher op de rode loper bij de première van The Force Awakens .
Hoewel Lourd opvallend veel lijkt op een jonge Fisher, speelt Lourd ook een ander personage in de Star Wars universum: luitenant Connix, die in de films geen familie is van Leia.
In november 2019 Lourd schreef een krachtig essay voor Tijd tijdschrift over het belang van prinses Leia, met wie Lourd zei dat ze een moeilijke relatie had met als de echte dochter van Fisher.
Advertentie'Toen Leia er was, was er niet zo veel ruimte voor mijn moeder - voor Carrie,' legde Lourd uit in haar essay. 'Als kind begreep ik niet waarom mensen net zoveel van Leia hielden als zij. Ik wilde haar film niet kijken, ik wilde me niet verkleden zoals zij, ik wilde niet eens over haar praten. Ik wilde gewoon mijn moeder - degene die op aarde leefde, niet Tatooine. ' Pas later, nadat Lourd met haar moeder als kind naar Comic Con ging, begon ze te begrijpen wat Leia voor fans betekende, evenals de connectie tussen Fisher en haar iconische personage.
“Ik realiseerde me toen dat Leia meer is dan alleen een personage. Ze is een gevoel. Ze is kracht. Ze is genade. Ze is verstandig. Ze is vrouwelijkheid op zijn best. Ze weet wat ze wil, en ze krijgt het. Ze heeft niemand nodig om haar te verdedigen, omdat ze zichzelf verdedigt, 'legde Lourd uit. 'En niemand had haar kunnen bespelen zoals mijn moeder. Prinses Leia is Carrie Fisher. Carrie Fisher is prinses Leia. De twee gaan hand in hand. '
Nu is Lourd ook een integraal onderdeel van de nalatenschap van Leia - en haar moeder -.
Janedarin nam contact op met Lourd voor commentaar.