Hoe Pesach 2020 te vieren Virtuele Seder Maaltijdideeën — 2021

Foto: Getty Images. Ondanks serieuze beperkingen die door wereldleiders zijn opgelegd als reactie op de COVID-19-crisis en de pandemie, zullen religieuze feestdagen en vieringen nog steeds doorgaan - ze zien er misschien een beetje anders uit dan normaal. Net als de massa die deze maand Ramadan of Pasen viert, zullen ook mensen die de Joodse feestdag Pesach vieren, enkele aanpassingen moeten maken. Pascha, dat begint op woensdag 8 april en duurt tot donderdag 16 april, betekent meestal samenkomen voor uitgebreide seders, waar Joodse mensen samenkomen om traditioneel voedsel zoals bittere kruiden en matze te eten terwijl ze de verjaardag van toen hun voorouders aan de slavernij ontsnapten . Maar dit jaar is er geen optie om naar de tempel te gaan of zelfs in kleine of grote groepen bij iemand thuis te komen voor seders - de bestellingen voor thuisblijven hebben dat veranderd. Dat betekent echter niet dat het niet mogelijk is om iets te vieren.AdvertentieDit jaar zullen degenen die het Pascha vieren een klein beetje innovatie moeten gebruiken om nog steeds de feestdag en de daarbij behorende Joodse tradities te eren. Of het nu gaat om het hosten van een externe seder voor uw eerste nacht, of het bijwonen van virtuele diensten op de tweede avond, er zijn nog steeds tal van opties om het Feest van Ongezuurde Broden in stand te houden vanuit het comfort en de veiligheid van uw eigen huis. Hier zijn enkele tips om het Pascha te vieren tijdens de COVID-19-pandemie.

Woon de Pascha-diensten op afstand bijGelukkig worden veel dingen, zoals religieuze diensten en leuke evenementen die normaal alleen beschikbaar zouden zijn voor mensen die persoonlijk aanwezig kunnen zijn, nu veranderd in afgelegen evenementen. Voor Pascha zijn er veel externe services in de buurt, waar je ook woont. Bijvoorbeeld, Temple Beth Elohim is streamingdiensten op woensdag 8 april voor degenen die zich willen voorinschrijven en aanwezig willen zijn. Als je in de Haggadah leest over je voorouders die door moeilijke tijden gaan, is het fijn om het gevoel te hebben dat je omringd bent door gemeenschap. Virtuele services kunnen dit mogelijk maken.

Host een Zoom virtuele seder voor familie en vriendenAls u op afstand geen evenement vindt dat u aanspreekt, is er geen reden waarom u uw eigen sederevenement niet kunt plannen via videochat. Het voelt misschien niet hetzelfde om niet fysiek sederplaten te maken met vrienden of familie, en het kan vreemd aanvoelen om tijdens tradities zoals de Haggadah of de afikoman verbergen , maar het hosten van je eigen Pascha-feest is een manier om verbindingen over de afstand te overbruggen.AdvertentieWe hebben op dit moment allemaal meer dan ooit gemeenschap nodig, en er is geen reden waarom we niet degenen kunnen zijn die het zelf kunnen creëren. Gelukkig zijn er overal op internet handige handleidingen hoe te hosten uw eigen paschaviering.

Bestel uw Paasmaaltijd online

Als je ergens als New York bent, zijn bekende namen als die van Zabar dat ook het aanbieden van leveringen voor Paas-seder-diners die vooraf kan worden besteld en tot 12 personen kan voeden - en Kat’z Delicatessen heeft matze-ballensoep bij de kwartaal . Sommige bedrijven, zoals Commissaris in Dallas , TX, bieden zelfs een beperkt aantal gratis Paasdiners aan. Als ze nu gereserveerd zijn, wordt hun diner geleverd met een volledige Seder-plaat, matze-ballensoep, kugel, borst en meer - allemaal bekroond met een fles koosjere wijn. Als je ergens anders bent, bestel dan een boodschappenbezorgdienst om te proberen de ingrediënten die je nodig hebt te vinden. Of misschien is er een lokale Joodse markt die verkoopt wat je nodig hebt. Een eenvoudige Google om te zien wat er wordt aangeboden waar u zich bevindt, zou de slag moeten slaan.

Vervang het Pascha-voedsel dat je niet hebt voor je sederbordAls u zich zorgen maakt dat u op een plaats woont waar de essentiële benodigdheden voor het Pascha niet beschikbaar of toegankelijk zijn, vrees dan niet. Dat betekent niet dat u het Pascha helemaal moet opgeven. Het betekent alleen dat er misschien wat vervangingen voor nodig zijn - en niemand, zelfs God niet, zal dat tegen je hebben. Het is heel goed mogelijk om ingrediënten te vervangen die je niet bij je hebt of die je niet kunt krijgen, dus als je chazeret vervangt, kun je iets als lente-uitjes proberen. Om Z'roah te vervangen, wat meestal lam is, is het prima om kip te eten, of zelfs een yam of wortel. Er zijn genoeg van andere suggesties voor vervangers online, als je ze nodig hebt. Hoewel we misschien allemaal ons leven nu aanzienlijk moeten aanpassen om veilig te blijven en door het 'nieuwe normaal' te ademen, betekent dit niet dat we de gemeenschap moeten verlaten. In feite maken de moeilijke dingen die mensen nu meemaken het voor mensen zelfs nog meer mogelijk om zich te identificeren met de worstelingen van hun voorouders, en dit jaar tijdens het Pascha solidariteit te voelen. Neem een ​​paar van deze ideeën en ga verder met uw Pesach-vieringen. Vier de komst van de lente en vier nieuwheid en overleving.