Hoe nauw is Ragnarok Show gebaseerd op de Noorse mythologie? — 2021

Foto: met dank aan Netflix. Als je dacht dat de nieuwe serie van Netflix Ragnarok iets met Thor te maken had, zou je niet helemaal ongelijk hebben - maar verwacht zeker niet Chris Hemsworth te zien. Ragnarok

volgt een tiener genaamd Magne (David Stakston) die speciale krachten heeft. Hij en zijn broer Laurits (Jonas Strand Gravli) verhuizen terug naar hun geboorteplaats, Edda, Noorwegen, zodat hun moeder aan haar nieuwe baan bij Jutul Industries kan beginnen. Edda is toevallig de locatie van Ragnarok - de enorme strijd van de goden die bijna leidde tot de vernietiging van de wereld. 'Het is hier gebeurd. De laatste botsing tussen goden en reuzen, 'zegt Magne's middelbare schoolleraar, en vraagt ​​dan aan de klas:' Maar wie waren die reuzen? ' We vernemen dat de 'reuzen' die probeerden de planeet neer te halen, nog steeds in Edda zijn, een stad die begint te bezwijken voor bizarre en onnatuurlijke weerpatronen. De kern van de naderende ondergang wordt gevormd door Jutul Industries en de familie die eigenaar is van het sinistere bedrijf. Magne gebruikt zijn krachten om te voorkomen dat er nog een Ragnarok plaatsvindt.AdvertentieMaar precies hoe dichtbij is Ragnarok naar de werkelijke Noorse mythologie?

Wat is Ragnarok

Gebaseerd op?

Ragnarök betekent 'Fate of the Gods' in het Oudnoors , volgens norse-mythology.org. Het verhaal van Ragnarok stamt uit de Poëtische Edda , een oude verzameling gedichten uit de 13e eeuw. Ragnarok bracht een 'Grote Winter' met zich mee, 'in tegenstelling tot alle andere die de wereld tot nu toe heeft gezien.' Harde wind en sneeuw namen de planeet over en duurden drie keer langer dan het normale winterseizoen. De kou doodde alle gewassen, waardoor mensen zo wanhopig waren om te overleven, dat ze zich tegen zichzelf keerden en de hele mensheid wegvaagden. De achteruitgang van de planeet leidde tot de opkomst van Loki, die aankwam in een groot schip genaamd Naglfar met een 'leger van reuzen'. De rest van de goden vochten tegen Loki, inclusief Odin, die wordt gedood door Fenrir, een gigantische wolf. Een van Odins zonen, Vidar, sloot zich aan bij de strijd en wreekte zijn vader door Fenrirs keel door te snijden. Thor kwam ook aan, doodde een gigantische slang met zijn hamer, de Mjolnir, maar werd uiteindelijk gedood door het gif van de slang. Bijna alle goden en reuzen sterven in deze grote strijd, behalve de weinige die overblijven, waaronder Vali (nog een zoon van Odin), Baldur (de God van het licht), Hodr (de broer van Baldur) en Thors zonen: Modi en Magni. Volgens de Noorse mythologie overleven een alleenstaande man en een vrouw Ragnarok en bevolken ze de planeet opnieuw.

Is Magne dezelfde Thor's zoon, Magni?Magne's krachten omvatten bovenmenselijke kracht, snelheid en behendigheid, en het voelen van weersveranderingen voordat ze daadwerkelijk plaatsvinden. De krachten van Thor waren vrijwel hetzelfde, en op een bepaald moment in de serie gooit Magne letterlijk een hamer. Terwijl Magne waarschijnlijk niet van Thor is actueel

zoon, zijn karakter is zeker op hem gebaseerd.AdvertentieDe Marvel-strips geven eigenlijk vorm aan het personage van Magni meer dan de Noorse mythologie deed (hoewel Ragnarok 100 procent heeft niets te maken met de Marvel-versie). In de strips is Magni dichtbij Thor, die heerst over Asgard en Aarde. Magni, in tegenstelling tot Thor en Loki, wil de aarde niet regeren en wanneer hij ziet dat mensen worden verwond door Asgardiaanse soldaten, heeft hij er eigenlijk last van. Desalniettemin is hij super trouw aan Thor en Asgard - totdat hij een sterveling ontmoet genaamd Jordahl, die Magni laat zien hoe vreselijk mensen door de goden worden behandeld. Magni confronteert Thor uiteindelijk en daagt hem uit om de Mjolnir op te tillen. Thor kan het niet doen, omdat hij lang geleden iemand heeft vermoord, en dit maakte hem 'onwaardig'. Echter, terwijl zoon en vader kibbelen, verschijnt Desak, een god-moordenaar, en probeert Magni te vermoorden. Thor kan de hamer weer optillen om het leven van zijn zoon te redden. Hij bevriest de tijd, vermoordt Desak en keert dan terug naar het verleden.

Is de familie Jutul gebaseerd op Loki?

Eigenlijk wel. In plaats van letterlijke reuzen en monsters die op een schip aankomen met Loki op sleeptouw, heeft de familie Jutul een bedrijf dat de aarde vervuilt met gifstoffen en dergelijke. Ze zijn zelf ook behoorlijk krachtig en weten zeker de weg in een speer. Loki, wie?