Hoe Facebook-gegevens te downloaden voordat u een account verwijdert — 2021

Gefotografeerd door Erin Yamagata. Als u een van de rapporten over de Facebook gegevensdrama in de afgelopen 48 uur, voelt u zich misschien een beetje ongemakkelijk over de beveiliging van uw account. Het misbruik van Facebook-gebruikersgegevens door kiezersprofileringsbedrijf Cambridge Analytica heeft geleid tot alarmsignalen over het feit dat Facebook de schuldige partijen niet eerder heeft aangehouden. Het bedrijf wordt geconfronteerd met moeilijke vragen over wat zijn verantwoordelijkheden zijn voor zijn gebruikers. Als eerste stap om de controle over uw beveiliging te krijgen, moet u controleren welke toestemmingen u op Facebook van derden hebt gegeven. Geef dan je privacy instellingen een verversing. Als deze stappen echter niet werken en u klaar bent om de banden met het platform volledig te verbreken, zijn er een paar dingen waarmee u rekening moet houden. Vooruit, een inleiding over alles wat je moet weten voor en na het voorgoed afscheid nemen van Facebook.Advertentie Uw account deactiveren is niet hetzelfde als uw account verwijderen. Als je ooit een vriend hebt gezien die bericht over een pauze van Facebook om je op andere dingen te concentreren, heeft die persoon er waarschijnlijk voor gekozen om zijn account te deactiveren. Dit is de beste optie voor iedereen die denkt dat ze later willen inloggen en hun profiel nog intact willen hebben. Wanneer u uw account deactiveert, wordt het in wezen onzichtbaar: vrienden kunnen niet naar u zoeken of uw tijdlijn bekijken. Het is echter mogelijk dat uw naam nog steeds zichtbaar is in de contactenlijst van een vriend of in gedeelde berichten. Telkens wanneer u besluit om in te loggen en uw account opnieuw te activeren, verschijnt uw profiel opnieuw met al uw gegevens er nog steeds. Naar Deactiveer je account , tik op het menupictogram in de rechter benedenhoek. Selecteer vervolgens Instellingen> Accountinstellingen> Algemeen> Account beheren> Uw account deactiveren. U kunt - en moet - al uw gegevens opslaan voordat u uw account verwijdert. Als u besluit om de sprong te wagen en uw volledige account te verwijderen, is er geen weg meer terug. Ongeacht wanneer je voor het eerst een Facebook-account hebt, heb je waarschijnlijk een heleboel foto's, vrienden en berichten die je wilt bewaren voor het geheugen. Gelukkig is het gemakkelijk om dat allemaal te downloaden, evenals een lijst met je 'pokes' (je weet wel, het middelbare school-equivalent van IRL-flirten), je werkgeschiedenis en een logboek van alle evenementen waaraan je ooit hebt gereageerd en woonde. Om alles wat je op Facebook hebt gedeeld te downloaden, tik je op het menupictogram en selecteer je Instellingen> Algemeen> Download een kopie van uw Facebook-gegevens > Start mijn archief.AdvertentieWeet gewoon dat er geen manier is om te kiezen welke delen van uw gegevens u downloadt, zelfs niet als u alleen uw foto's wilt. Wanneer u een exemplaar kiest, kiest u ervoor om alles te hebben. Als u op 'verwijderen' tikt, wordt niet automatisch al uw informatie van Facebook verwijderd. Als u uw gegevens heeft gedownload en klaar bent om afscheid te nemen van het land van 'likes', dient u een verwijderingsverzoek . Ook al kunnen vrienden je profiel niet meer zien, al je gegevens verdwijnen niet meteen. Volgens Facebook: 'Vanaf het begin van het verwijderingsproces kan het tot 90 dagen duren voordat alle dingen die je hebt gepost, zoals je foto's, statusupdates of andere gegevens die zijn opgeslagen in back-upsystemen, zijn verwijderd.' Bovendien kunnen vrienden, zelfs nadat die 90 dagen zijn verstreken, nog steeds berichten zien die u hebt gedeeld, vergelijkbaar met wat ze nog kunnen zien wanneer u uw account deactiveert. Er is ook een beetje een uitstelperiode, voor het geval er een paar uur verstrijken en je het wroeging van de deleter begint te voelen. Facebook zegt dat het 'het verwijderen een paar dagen uitstelt nadat daarom is verzocht'. Als u weer inlogt op uw account, wordt het verwijderingsverzoek geannuleerd. Ja, je kunt Messenger nog steeds gebruiken. Messenger is zijn eigen zelfstandige app. Vanaf 2015 niet meer nodig hebben een Facebook-account om het te gebruiken. Als u uw account verwijdert, opent u gewoon Boodschapper en kies de optie 'niet op Facebook' in het inlogscherm. Voer uw telefoonnummer in en u kunt berichten verzenden, bellen en doorgaan met het leven zoals normaal - Facebook of geen Facebook. Lees deze artikelen hierna: Wat u moet weten over apps van derden die zijn verbonden met Facebook
Cambridge Analytica's 'Expectation Violation' is de nieuwe norm bij verkiezingen
Als u online veilig wilt blijven, is dit wat u moet doen