Hoe u uw haar thuis blauw kunt verven met tips van experts — 2021

Sommige verfklussen kunnen het beste aan de professionals worden overgelaten: highlights, bleekmiddel en intense kleurcorrectie zijn geen dingen die we thuis zouden proberen als we ons vervelen in quarantaine. Maar dat sluit niet uit dat je met tijdelijke kleuren moet spelen, en een van de gemakkelijkste tinten om mee te experimenteren is blauw. Hilary Duff bewees het concept vorige week toen ze ervoor koos om haar blonde haar in een heldere aquamarijn te verven. 'Blauw is een van die kleuren die iedereen geweldig staat' Rickey Zito , Matrix Brand Ambassador, zegt. 'Het wast je niet uit zoals andere kleuren dat kunnen, en, afhankelijk van je haarkleur en de blauwtint die je probeert te bereiken, hoef je niet altijd voorgelicht haar te hebben.'Advertentie Jaxcee , medeoprichter van The Coily Collective Bij Riccardo Maggiore Salon in het Flatiron District, simpel gezegd: hoe donkerder je haar, hoe dieper de tint blauw. Hoe lichter je haar, hoe feller het blauw. 'Op donkerbruin haar is een glanzend nachtblauw-zwart haalbaar, terwijl levendig blauw zal verschijnen op voorverlicht haar', zegt ze.
Bekijk dit bericht op Instagram

Een bericht gedeeld door Hilary Duff (@hilaryduff) op 12 april 2020 om 13:41 PDT

Producten zoals uit te spoelen kleurafzettingsmaskers, glossen en tijdelijke haarwas maken het gemakkelijk om thuis een blauwe tint uit te proberen zonder er totaal spijt van te krijgen of je lokken te verpesten. 'De beste manier om thuis een blauwe tint op je bestaande kleur te krijgen, is door een product als Overtone Blue for Brown Hair Conditioner te gebruiken', adviseert Jaxcee. 'Kleurconditioners zijn geweldig omdat je bij elk gebruik de kleurhelderheid kunt opbouwen.' Crown Paint Colors Power Suit$ 15,00 KOPEN Joico Joico Intensity Semi-permanente haarkleuring$ 15,00 KOPEN Boventoon Extreme Blue Coloring Conditioner$ 29,00 KOPEN Kleurwas is een andere leuke en tijdelijke manier om je haar te verven, en het wordt volledig uitgespoeld na het wassen. Jaxcee raadt het gebruik van Crown Paint Colors aan in Power Suit, een reflecterende marine die nog steeds op donker haar te zien zal zijn. Marcel Stephanie, een haarstylist uit New Orleans, gebruikte een aangepaste mix van Joico Intensity Semi-Permanent Hair Colour en Botanika-producten om levendige tijdelijke kleur toe te voegen aan het krullende haar van haar broer hieronder. Als je lichtere lokken hebt, zoals die van Hilary Duff, kun je getinte pastelkleuren of neonblauwe kleuren proberen.
Bekijk dit bericht op Instagram

Een bericht gedeeld door Marcel Stephanie (@marcelcurlsyouon) op 17 april 2020 om 9.47 uur PDT

Het echte werk begint na je brengt je DIY haarkleur aan. 'Gebruik in de komende weken een zachte of kleurveilige shampoo om je blauw te behouden', adviseert Jaxcee. 'Verwacht niet dat uw blauwe tint levendig blijft zonder de juiste nazorg.' Voor rechte tot golvende haartexturen, stelt Jaxcee voor Bumble and Bumble Color Minded Shampoo . Op krullen geeft ze de voorkeur Libra Cleansing Conditioner , die voorzichtig de opbouw verwijdert zonder uw lokken droog te maken. Zito beveelt ook de Matrix Total Results Keep Me Vivid-collectie aan zijn kleurenklanten aan. 'De ... gebruiken Keep Me Vivid Color Lamination Spray een keer per week helpt echt om de kleur te verzegelen en levendig te houden ', zegt hij. Maar, zoals alle goede dingen, moet tijdelijke haarkleuring thuis met mate worden toegepast om schade op de lange termijn te voorkomen. 'Probeer een kleurconditioner of een soortgelijk product niet vaker dan eens per week te gebruiken', zegt Jaxcee. 'Het kan opbouw veroorzaken en je haar merkbaar mat en zwaar maken.' Zorg er dus voor dat je de juiste producten bij de hand hebt voordat je kleurblijft in quarantaine - en laat je blauwe haar haar gang gaan. Bij Janedarin zijn we er om u te helpen bij het navigeren door deze overweldigende wereld van dingen. Al onze marktkeuzes worden onafhankelijk geselecteerd en samengesteld door het redactieteam. Als u iets koopt waarnaar we op onze site linken, kan Janedarin commissie verdienen.