Hoe een virtueel verjaardagsfeestje te houden tijdens het coronavirus — 2021

Foto: Getty Images. Als je van je verjaardag houdt, zou de gedachte om alleen thuis te zitten in plaats van een bash te hebben met al je beste vrienden, waarschijnlijk een paar weken geleden niet ideaal geklonken hebben. In deze tijd van sociale afstandelijkheid, als gevolg van COVID-19, vinden veel mensen echter manieren om het beste uit dat exacte scenario te halen. 'Sinds ik 30 ben, probeer ik van mijn verjaardag een grotere gelegenheid te maken', vertelt Tyler Joe aan Janedarin. 'Aangezien ik fotograaf ben, had ik dit jaar het grote idee om mijn feest in een enorme fotostudio te houden, een dj, games en een leuke fotoset tegelijk, zodat iedereen foto's kan maken.' Ondanks het annuleren van zijn oorspronkelijke feest, gaat Joe verder met een digitale bijeenkomst voor al zijn vrienden, en hij is niet de enige. Verderop spraken we met mensen van wie de verjaardagen eraan komen, over hoe ze creatief worden met nieuwe manieren om iets te vieren.Advertentie

Voeg vrienden toe die u anders niet zou kunnen uitnodigen

'Ik denk dat ik een Zoom-account ga maken en gewoon in Chatroulette-stijl rondhangen', zegt Joe. Om het nieuws over de uitbarsting van Zoom te verspreiden, deelt hij de uitnodiging op zijn Instagram-account - hij heeft trouwens meer dan 82.000 volgers. 'Het zou een rotshow kunnen worden', geeft hij toe. 'Ik heb geen idee, want ik kan me alleen maar voorstellen dat ik meer dan 50 mensen in één videochat heb. Maar ik ben voorbereid. ' Joe deelt dat hij Zoom heeft gekozen als het platform voor zijn gezelschap omdat het, in tegenstelling tot Google Hangouts en andere videoconferentie-apps, gesprekken met honderden deelnemers kan ondersteunen. Dat is een goede tip voor iedereen die zijn eigen virtuele verjaardagsviering plant en wil dat al zijn vrienden langskomen. 'Wat ik verwacht is dat vijf van mijn beste, beste vrienden de hele tijd rondhangen', legt Joe uit. 'Dan willen de anderen waarschijnlijk gewoon even binnenkomen en zeggen' wat is er aan de hand ', een paar keer lachen, misschien maken we een kans tijdens de videochat, en dan vertrekken ze waarschijnlijk. En dat gebeurt gewoon de hele nacht. ' Een andere benadering van de Zoom-party is om het als platform voor een verrassing te gebruiken. Nodig een vriend uit voor wat volgens hen een een-op-een videogesprek is en houd een virtueel verrassingsfeestje klaar met al hun dierbaren. De in New York gevestigde fotograaf is niet de enige die dit weekend een grote online bash gooit. Bailey Greenspon, die in Toronto woont en zaterdag 30 wordt, zegt dat ze erg uitkijkt naar haar Zoom-feestje. 'Ik realiseerde me net dat het echt een bom zou worden, want al mijn beste vrienden die over de hele wereld wonen, zullen er zijn', vertelt ze ons.Advertentie

Kleed je aanOok Jaycie Hricak in Philadelphia vierde woensdagavond haar 22e met een virtuele hang. Nadat zij en haar vriend zich hadden verkleed om thuis Chinees af te halen, organiseerde ze een Zoom-bijeenkomst met een stuk of elf vrienden. 'Ik heb veel mensen gehad die zeiden:' je herinnert je waarschijnlijk geen 21 meer, maar ik weet zeker dat je je er 22 wel zult herinneren '', vertelde Hricak.

Kies een thema

Amanda Hambrick Ashcraft, een activist en baptistenpredikant die in Manhattan woont, heeft een manier bedacht voor haar tweeling, Zane en Levi, om zich speciaal te voelen op hun zesde verjaardag in deze ongekende tijden. 'Mijn doel is om de viering zo fantastisch mogelijk te maken terwijl ze vasthouden, maar ze voelen zich over deze totaal onvoorspelbare verandering van plannen', vertelt Hambrick Ashcraft aan Janedarin. Daarom plant ze niet één maar twee Zoom-feestjes. De videochatpartijen zijn rug aan rug en hebben hun eigen thema's. 'We willen onze tweeling zo veel mogelijk hun individuele persoonlijkheid gunnen', legt de moeder van drie uit. In dit geval werd de 'aanwezige' kinderen gevraagd om iets superheldengerelateerd te dragen of te creëren Auto's - of regenboogthema voor de respectievelijke partijen.

Stuur uitnodigingenOm het meer op een typisch verjaardagsfeestje te laten lijken, liet Hambrick Ashcraft haar kinderen ook helpen bij het maken van uitnodigingen. 'Voordat NYC naar de shelter-in-place ging, haastte mijn man zich naar de Village Paper Store om swag te kopen, inclusief thema-uitnodigingen die ze konden aanspreken. De 'plaats' op de uitnodigingen zegt 'computer' voor Levi en 'Zoom' voor Zane.AdvertentieZelfs als u geen toegang heeft tot een papierwinkel, kunt u nog steeds uitnodigingen versturen. In feite heeft Paperless Post nu een hele sectie van e-vites speciaal gemaakt voor virtuele evenementen .

Plan activiteiten

Natuurlijk is geen kinderfeestje compleet zonder een aantal activiteiten. Hambrick Ashcraft zegt over haar kinderfeestjes: 'Er zal schermdeling zijn voor Kids Bop-dansen, een stilstaand dansgedeelte en voor iedereen tijd om een ​​verjaardagsfoto te delen die ze zullen tekenen.' Het zijn echter niet alleen kinderen die in deze tijd activiteiten nodig hebben om te vieren. Het lijkt erop dat er door de eeuwen heen enige structuur wordt verwelkomd in dit nieuwe feestformaat. Dat is de reden waarom zoveel van de virtuele feestgangers die we voor dit verhaal spraken, zeiden dat ze van plan waren 'scherm delen' karaoke , dansfeesten, drinkspelletjes en charades. Het was echter Tyler Joe die het origineelste idee had voor zijn hoofdactiviteit. 'Ik wil nog steeds dat het interactief is', legt hij uit, terugdenkend aan zijn oorspronkelijke idee voor een pre-pandemisch fotoshootfeest. 'Omdat ik fotograaf ben, kan ik niet echt vanuit huis fotograferen ... dus ik denk dat ik iedereen die voor mijn verjaardag naar mijn videochat ga doen is, ik ga proberen iets te doen met hen voor TikTok. ' Hoe verlicht dat ook klinkt, je hoeft geen TikTok-bewerkingsexpert te zijn om op een leuke manier te vieren of gevierd te worden. In feite hoeft u helemaal niet technisch onderlegd te zijn. Je zou buiten het huis van een geliefde kunnen staan ​​en 'Happy Birthday' voor ze zingen terwijl je nog steeds sociaal afstand neemt, zoals Sarah Byrne en haar familie dat voor haar deden oma's 95e verjaardag deze week . Of u kunt kleine bedrijven helpen ondersteunen in deze kritieke tijd door uw verjaardagsbloemen van een plaatselijke winkel of cake van hun favoriete bakkerij te sturen. COVID-19 is uitgeroepen tot wereldwijde pandemie. Ga naar het CDC-website voor de laatste informatie over symptomen, preventie en andere bronnen.