Inside Umbrella Academy JFK Assassination Conspiracy — 2021

Foto: met dank aan Netflix. Als je een fan bent van Netflix Paraplu Academy , is het geen verrassing dat het tweede seizoen van het superheldendrama van start gaat met weer een apocalyps. De broers en zussen van Hargreeves kunnen niet ontbijten zonder de wind van armageddon op te wekken. Toch is er één onverwacht tandje in het wiel van de eindtijd van seizoen 2: president John Fitzgerald Kennedy. Of, meer specifiek, de moord op JFK in 1963, die de loop van de Amerikaanse geschiedenis voor altijd veranderde.
Zoals we leren in de eerste twee minuten van Paraplu

De première van seizoen 2, 'Right Back Where We Started', iets zorgde ervoor dat de Koude Oorlog escaleerde tot nucleaire, wereld-eindigende proporties. Gezien het feit dat president Kennedy in Dallas arriveert - de centrale setting van Paraplu Academy

Het is retro seizoen 2 - dagen voor de apocalyps, lijkt het duidelijk dat deze twee gebeurtenissen met elkaar verband houden. Vooral omdat een lid van de Umbrella Academy, Diego Hargeeves (David Castañeda), positief geobsedeerd is door het stoppen van de moord op JFK.
AdvertentieDe toevoeging van de moord op Kennedy Paraplu Academy

- een serie die al bruist van paranoïde karakters - tot een van de meest raadselachtige en blijvende complottheorieën van de vorige eeuw. Het zorgt voor een seizoen waarin iedereen op zijn minst een beetje achterdochtig komt, van kernpersoonlijkheden zoals Hargeeves vader / echte alien Reginald (Colm Feore) tot bit-spelers zoals Jack Ruby (John Kapelos). Dan laat finale 'The End of Something' het mysterie van Kennedy's moordenaar op een nog bochtiger plek achter dan voorheen. Maar we hebben deze hele moorddadige, tijdrovende puinhoop bedacht. Blijf lezen voor antwoorden op de brandende vragen van president Kennedy die u onvermijdelijk zult hebben tijdens het kijken Paraplu Academy seizoen 2.

Wie heeft JFK vermoord?Vroeg Paraplu Academy seizoen 2 afleveringen laten een paar verwijzingen naar de samenzweringen rond de moord op president Kennedy vallen. Ten eerste is er de opname van Jack Ruby als de baas van Luther (Tom Hopper). Ruby is een centrale figuur in de echte moord op Kennedy en de vele theorieën eromheen (binnenkort meer over hem). Evenzo onthult de tweede aflevering 'Frankel Footage' videobewijs dat een paraplu-zwaaiende Reginald zich bevond op de Grassy Knoll-site van Kennedy's schietpartij. Een complottheorie stelt een man schoot een dodelijke pijl op JFK vanaf de punt van zijn paraplu. Latere afleveringen van seizoen 2 suggereren zelfs dat Adult Five (Sean Sullivan) door de Commissie naar de moord was gestuurd.
Het officiële IRL-verhaal omvat echter veel minder tijdreizen en buitenaardse intriges. Lee Harvey Oswald schoot op vrijdag 22 november 1963 president Kennedy neer in Dealey Plaza in Downtown Dallas. De autocolonne van de 35e president reed van Main Street af naar het plein, zoals we zien in Paraplu Academy seizoen 2. Hij werd toen rond 12.30 uur neergeschoten, de presidentiële bibliotheek van Kennedy .
AdvertentieIn 1976 werd de Beperkt Comité voor moordzaken van het Huis van Afgevaardigden bevestigde dat de moord op president Kennedy een 'samenzwering' was en dat het mogelijk is dat 'twee schutters' bij de misdaad betrokken waren - hoewel ze destijds niet verder in detail konden treden.
Oswald, een medewerker van Texas School Book Depository, werd vrijwel onmiddellijk na de schietpartij van JFK in 1963 gearresteerd voor de moord. Oswald werd vervolgens twee dagen later neergeschoten en vermoord door Jack Ruby, de eigenaar van een nachtclub in Dallas, die de moord direct voor camera's pleegde. Ruby's zeer openbare executie van Oswald heeft decennia van complottheorieën over Ruby's eigen betrokkenheid bij de dood van JFK aangewakkerd. Velen geloven dat de maffia president Kennedy uit zijn ambt wilde hebben en gebruikte Ruby als schutter of liet hem Oswald elimineren als een gunst. Ondanks het feit dat Ruby in Paraplu seizoen 2, hij is nooit direct betrokken bij de dood van Kennedy.
Foto: met dank aan Netflix. David Castañeda en Aidan Gallagher als respectievelijk Diego en Five.

Paraplu Academy , Diego, Vanya en JFKDrie Paraplu Academy broers en zussen zijn een integraal onderdeel van het begrip van de serie kijk op de moord op president Kennedy: Diego, Five (Aidan Gallagher) en Vanya Hargreeves (Ellen Page).
Diego arriveert in september 1963 in Dallas en raakt onmiddellijk gefixeerd op het stoppen van de moord op JFK, vanwege zijn nabijheid in geografie en tijd. Paraplu Academy suggereert dat Diego's obsessie voornamelijk egoïstisch is - het redden van JFK zal geen groter effect hebben op het lot van de wereld als geheel. Diego wil de president alleen beschermen omdat hij ervan overtuigd is dat succes zal bewijzen dat hij een 'goede man' is en de held waarvan zijn vader nooit had gedacht dat hij hij zou kunnen zijn (Diego groeide op als nummer 2 tot Luther's nummer 1).
AdvertentieVijf uitgaven Paraplu Academy seizoen 2 maakte zich meer zorgen over het stoppen van de apocalyps dan over het redden van de president. Dat komt omdat Five prompt met nucleaire vernietiging wordt geconfronteerd wanneer hij voor het eerst naar 1963 reist. In de achtste aflevering, 'The Seven Stages', realiseert Diego zich dat de Kennedy-samenzwering en het einde van de wereld met elkaar verbonden zijn. De oorzaak van de nieuwe apocalyps van 1963 is de recente escalatie van de Koude Oorlog, die alleen gebeurt omdat de Verenigde Staten ervan uitgaan dat Rusland heeft geprobeerd JFK in Dealey Plaza te vermoorden via een explosie in het nabijgelegen Dallas FBI-gebouw.
Dit feit brengt ons bij Vanya, de spil in weer een ander Paraplu Academy Apocalypse. Door in de toekomst te kijken, ontdekt Diego dat het Vanya is die ervoor zal zorgen dat de Koude Oorlog heel erg heet wordt. Vanya is de explosie bij het FBI-gebouw. Vanya wordt gevangengenomen door de FBI en gemarteld vlak voor het optreden van president Kennedy in Dallas. De pijn van de ervaring - en haar beslissing om eindelijk haar eerder onderdrukte herinneringen te accepteren - zal ervoor zorgen dat Vanya een bouwbrekende hoeveelheid energie ontketent. De Amerikanen zullen de explosie van Vanya ten onrechte beschouwen als een daad van Russische agressie.
Foto: met dank aan Netflix. Ellen Page als Vanya Hargreeves.

Wie heeft JFK op de Umbrella Academy uiteindelijk vermoord?

Hoewel Paraplu Academy is sterk afhankelijk van de intriges van de moord op Kennedy om seizoen 2 aan te drijven, de serie is niet bijzonder geïnteresseerd in het achterhalen van de echte moordenaar. In de voorlaatste aflevering “743” offert de spookbroer Ben (Justin H. Min) zichzelf op om te voorkomen dat Vanya de explosie uitzendt die de Amerikanen ervan overtuigt om een ​​nucleaire oorlog te beginnen. Deze beslissing heropent de mogelijkheid voor de moord op JFK om 'correct' te gebeuren, waardoor JFK dood blijft en de apocalyps wordt afgewend.
AdvertentieEn het lukt. Hoewel Adult Five door de Commissie wordt gestuurd om ervoor te zorgen dat JFK sterft, springt hij terug in de tijd voordat hij een enkel schot op de president afvuurt. Murder-happy 'Young' Five ook schiet niet op JFK. Evenzo, terwijl de vader van de Umbrella Academy, Reginald, op video werd opgenomen op de plaats van de moord, bevestigt '743' dat hij niet de schutter was. In plaats daarvan, zoals Diego tot zijn schrik verneemt, stuurde Reginald een geweldloze robotafleider naar de plaats van de misdaad. Nog steeds, iemand schiet president Kennedy dood. Paraplu Academy ’S finale bevestigt dat Lee Harvey Oswald is gearresteerd voor de moord, hoewel de serie weinig onderzoekt of hij deze misdaad echt heeft gepleegd. In plaats daarvan toont de serie ons de mensen die aan de touwtjes trekken van de samenzwering: The Majestic Twelve, die eerder in het seizoen worden geïntroduceerd, en daarmee suggereert ze zijn belangrijker dan degene die de trekker daadwerkelijk heeft overgehaald. In de vierde aflevering 'The Majestic 12' klagen de schimmige 'Deep State'-insiders dat JFK' onderzoek doet naar Roswell en de andere crashlocaties '. Vanwege deze vermeende bedreiging voor geheimen die met buitenaardse wezens te maken hebben, hebben de Twaalf JFK vermoord. Een lid van de Twaalf zegt ook dat ze 'hun mensen op zijn plaats '' voor de moord, wat suggereert dat meer dan één persoon - volledig buiten de chaos van de Umbrella Academy - werd ingeschakeld om president Kennedy te vermoorden. Blijkbaar handelde Oswald niet alleen. Hoewel Paraplu Academy onthult nooit de identiteit van die samenzweerders op de grond, het vertelt ons wel dat de Twaalf de dood van JFK vierden met kleine tiki-drankjes. Enkel en alleen De Umbrella Academy .