Is Harry nog steeds een prins, wat is de titel van Meghan? — 2021

Foto: Pool / Samir Hussein / WireImage. Harry en Meghan Markle blijven verder weg van het traditionele koninklijke pad door hun titels op te geven, een onverwachte aankondiging slechts 10 dagen nadat de hertog en hertogin van Sussex zeiden dat ze hun tijd zouden verdelen tussen Noord-Amerika en het Britse Buckingham Palace, zei in een verklaring dat Harry en Meghan zijn overeengekomen om de titels Zijn / Hare Koninklijke Hoogheid (HRH) niet langer te gebruiken omdat ze afstand nemen van openbare taken als senior leden van de koninklijke familie. De twee zullen blijven werken aan financiële onafhankelijkheid en hebben de intentie om het publiek terug te betalen voor de renovatie van hun huis, Frogmore Cottage. De laatste aankondiging komt tot de verrassing van degenen die vermoedden dat het paar hun titels zou behouden terwijl ze afstand deden van de koninklijke familie.AdvertentieWat betekent het om koninklijke titels op te geven? Zal Harry een achternaam krijgen? Is hij nog steeds in de rij voor de troon? Hier zijn de antwoorden op deze brandende vragen en al het andere dat u moet weten over wat er zal gebeuren nu Harry en Meghan een stap terug doen uit hun rol als senior leden van de koninklijke familie.

Is Harry nog steeds een prins?

Ja, Harry omdat hij erin werd geboren als het kind van Charles, Prins van Wales, en Diana, Prinses van Wales. De titels in kwestie die Harry en Meghan opgeven, zijn de HRH, of Zijn / Hare Koninklijke Hoogheid titels. Het paar stopt ook met het gebruik van hun Prince- en Princess-titels. De HRH-titels waren beperkt alleen aan de kinderen (van beide geslachten) en kleinkinderen van een soeverein in de mannelijke lijn door koningin Victoria in de jaren 1830, volgens de History Extra van de BBC. Sindsdien is het uitgebreid met vrouwelijke erfgenamen die de troon kunnen bestijgen. Bovendien legt Dr. Jonathan Spangler, een senior docent geschiedenis aan de Manchester Metropolitan University, gespecialiseerd in de geschiedenis van de monarchie, uit dat “George V in 1917, toen hij de huisregels aanpaste ... dit verduidelijkte en de oudste zoon van de oudste kleinzoon. ' Harry zal nog steeds een prins zijn door geboorterecht, maar hij zal niet langer Zijne Koninklijke Hoogheid Prins Harry zijn, een titel die nu naar genoegen van de koningin wordt toegekend aan senior werkende leden van de koninklijke familie die directe erfgenamen zijn.Advertentie

Zullen Harry en Meghan hun titels behouden?Ja, Harry en Markle zijn nog steeds de hertog en hertogin van Sussex . De enige titel die ze teruggeven, is de HRH-aanduiding als ze afstand nemen van koninklijke taken. Anders behoudt Harry die officiële titel, evenals die van Graaf van Dumbarton en Baron Kilkeel. Ondertussen is de officiële titel van Meghan nog steeds hertogin van Sussex. Ze zal prinses Henry van Wales, die ze door haar huwelijk vasthoudt, niet gebruiken.

Hoe zullen Harry en Meghan heten?

Het is momenteel niet bekend of het paar een achternaam zal aannemen nadat ze hun HRH-titels hebben opgegeven. Er is een zaak te maken voor het aannemen van de naam Wales , zoals Harry Captain Harry Wales heette in het Britse leger. Ze staan ​​misschien bekend als de Sussexes, aangezien de koningin hen in haar verklaring 'Harry en Meghan' noemde en Officiële verklaring van Buckingham Palace noemde ze de Sussexes. De naam Sussex is ook prominent aanwezig de geboorteakte van baby Archie , waar Harry's volledige naam wordt vermeld als Zijne Koninklijke Hoogheid Henry Charles Albert David, hertog van Sussex. Het echtpaar kon ook de achternaam Mountbatten-Windsor aannemen, aangezien Windsor in 1917 officieel werd aangenomen als achternaam voor de familie en Mountbatten-Windsor werd gegeven als het specifieke onderscheid voor directe afstammelingen van de koningin en prins Phillip, hertog van Edinburgh. Als je echter twijfelt, kun je ze nog steeds Harry en Meghan noemen, de hertog en hertogin van Sussex.

Wat betekent dit voor Harry's rol in de Britse erfopvolging?AdvertentieOp dit punt is er niets veranderd. Harry blijft nog steeds zesde in de rij voor de troon . Het is nog steeds onwaarschijnlijk dat hij zich zorgen hoeft te maken over de lijn van opvolging. Bovendien heeft Harry zijn koninklijke positie niet volledig de rug toegekeerd - alleen de titel van ZKH - in tegenstelling tot Edward VIII, die afstand deed van de Amerikaanse gescheiden vrouw Wallis Simpson in 1936, waardoor hij ZKH verloor en de hertog van Windsor werd na zijn huwelijk. Dit leidde tot koning George VI, die de troon verliet na zijn vroegtijdige dood aan zijn dochter, koningin Elizabeth II. Harry die naar de troon moet opstijgen is alleen een mogelijkheid en is een uiterst onwaarschijnlijke opeenvolging van gebeurtenissen. Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd op 18 januari. Het is overal bijgewerkt. Gerelateerde inhoud: