Is er een End Credits-scène na Avengers Endgame? — 2021

Foto: met dank aan Marvel. Waarschuwing: grote spoilers staan ​​voor Avengers: Endgame .

Marvel schrijft geschiedenis met Avengers: Endgame . Dit is niet alleen een van de meest langverwachte superheldenfilms ooit, het is ook het einde van meer dan een decennium aan planning en opbouw. Avengers: Endgame

is de laatste film van fase drie van het Marvel Cinematic Universe, waarmee een nieuw tijdperk van onbekende superheldenfilms wordt ingeluid. Maar de film ging nog een stap verder om opnieuw geschiedenis te schrijven: Avengers: Endgame is de eerste MCU-film zonder scènes met postcredits (het is ook de enkel en alleen

MCU-film zonder één). Maar er is een redelijk goede reden waarom.Advertentie

Hebben Marvel-films altijd scènes met postcredits?Nou, niet meer. De afgelopen 21 MCU-films, vanaf de eerste Ijzeren man helemaal naar de onlangs uitgebrachte Kapitein Marvel , hebben allemaal ten minste één extra scène laten zien tijdens de aftitelingsreeks, terwijl sommige er twee hebben gehad. ( Thor: De Donkere Wereld was de eerste MCU-film met meer dan één creditscène en Guardians of the Galaxy Vol. 2 heeft de meeste tot nu toe met vijf - lees het: vijf - extra scènes tijdens de aftiteling.) Deze extra scènes plaagden aankomende MCU-films of bevatten een grappige grap of een terugroepactie naar de vorige film. Sommige waren serieus en andere belachelijk. Maar Avengers: Endgame is de MCU-film die voor de aftiteling eindigt en er komt niets na behalve een lichte plagerij die alle Marvel-fans een aardig lachje moet bezorgen na drie uur van emotionele hoogte- en dieptepunten.

Wat is het geluid aan het einde van de Avengers: Endgame Credits?In plaats van een scène met postcredits, eindigen de credits met het geluid van een hamer die een metalen ring slaat - een wrede plaag voor theaterbezoekers over de hele wereld, van wie sommigen zeker dachten dat er een scène zou komen. Helaas verschijnt het Marvel Studios-logo en is het echt voorbij. Wat betreft dat metalen kletterende geluid? Het is een terugroepactie naar wanneer Tony Stark (Robert Downey Jr.) hamerde zijn eerste Iron Man weg pak helemaal terug in de allereerste MCU-film, waarmee de hele franchise van start ging.

Dus, waarom is er geen Eindspel Scène achteraf?

AdvertentieHet ontbreken van een extra scène doet sommige fans misschien meer wensen, maar het is een gepaste manier om fase drie officieel te beëindigen. De aftitelingsreeks is echt het einde van het verhaal, de punt aan het einde van de zin. Het stuurt de originele Avengers in stijl af en bedankt hen voor meer dan een decennium aan service met deze franchise. En voor sommigen, zoals Iron Man / Tony Stark en Captain America / Steve Rogers (Chris Evans), is dit de laatste keer dat ze op het grote scherm te zien zullen zijn, aangezien hun personages het zwanenzang kregen dat ze verdienden (hoewel Scarlett Johansson's Black Widow stierf ook in Eindspel , ze heeft naar verluidt nog een film in ontwikkeling). Ja, er zijn nog andere personages in leven aan het einde van de film en met meer films gepland in de toekomst, wanneer de volgende fase van de MCU begint, maar Avengers: Endgame laat het verhaal voor zichzelf spreken. Het was een enorm eindpunt en het hoeft niet echt iets te plagen dat daarna komt. Bovendien is er de belangrijkste reden om geen postcredits te hebben Eindspel : de film duurt drie uur en de meeste toeschouwers wachtten die hele tijd op de kans om eindelijk naar de badkamer te gaan. Dus als je erover nadenkt, is geen scène met postcredits de grootste zegen van allemaal.