Netflix Dead To Me Seizoen 2 Samenvatting Afleveringen 1 tot en met 10 — 2021

Foto: met dank aan Saeed Adyani / Netflix. Netflix's Dood voor mij is terug voor een tweede seizoen, en daarmee een van de meest realistische weergaven van vrouwelijke vriendschap (en de manieren waarop het af en toe giftig kan zijn) op televisie. Dood voor mij

seizoen 2 duikt nog verder in de liefdevolle maar rommelige - heel, heel rommelige - relatie tussen weduwe Jen (Christina Applegate) en haar nieuwe BFF Judy (Linda Cardellini), twee vrouwen die nog meer onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn gedurende het tweede seizoen van het duister ( donker, donker ) komedie. Het is soms nog steeds lachwekkend grappig, maar dit seizoen is veel meer gefocust op het innerlijke drama van het leven van deze vrouwen en hun verwarde relatie.AdvertentieDe première van seizoen 2 begint de ochtend na de finale van seizoen 1, wat betekent dat er verschillende belangrijke feiten zijn om te onthouden over wat er tussen de twee vrouwen is gebeurd: Jen en Judy werden snelle vrienden en zelfs kamergenoten nadat ze elkaar hadden ontmoet bij een rouwhulpgroep waar Jen was rouwend om de dood van haar man Ted - wat een ongeval bleek te zijn met Judy achter het stuur. Hoewel ze de politie wilde bellen om hulp, overtuigde haar gewelddadige ex, Steve (James Marsden), haar ervan weg te rijden. Toen Judy eindelijk de waarheid bekende, schopte Jen haar eruit - alleen om haar terug naar huis te bellen en te ontdekken dat Steve met zijn gezicht naar beneden in Jens zwembad dreef, dood.
Andere belangrijke cijfers om te onthouden zijn onder meer Det. Perez (Diana-Maria Riva), de persoon die Teds dood onderzocht en de ontvanger van Judy's fooi dat Steve geld witwaste via zijn kunstgalerie; Nick (Brandon Scott), Judy's ex-vlam die zich realiseerde dat zij en Steve degenen waren die Jen's echtgenoot hadden geslagen; Christopher Doyle (Max Jenkins), Jen's voormalige zakenpartner in onroerend goed; en Lorna Harding (Valerie Mahaffey), Jen's schoonmoeder en nieuwe collega in onroerend goed. Wil je weten wat er daarna gebeurt? Lees hieronder verder.

Aflevering 1, 'You Know What You Did'Foto: met dank aan Netflix. Het is de ochtend na de hele 'per ongeluk vermoorde Steve'-situatie, en Jen en Judy zijn in de keuken om het cool te spelen. Spoiler: het werkt niet echt. Jen's zonen Charlie (Sam McCarthy) en Henry (Luke Roessler) komen naar beneden voor het ontbijt, waar ze geschokt zijn om Judy te zien sinds Jen hen had verteld dat Judy niet meer in hun leven zou zijn. In wat een thema van dit seizoen zal worden, vertellen Jen en Judy een uiterst niet-overtuigende leugen dat Judy gewoon haar spullen grijpt, en ook de afdekking ligt op het zwembad omdat er een hond in stierf (letterlijk ... wat?

), maar de jongens gaan ermee akkoord omdat ze niet echt een reden hebben om verder te onderzoeken.
AdvertentieDit is een situatie die steeds bekender zal worden: Jen en Judy liegen ergens over, de persoon met wie ze praten weet dat het niet helemaal klopt, maar iedereen gaat er toch mee akkoord omdat het op die manier gemakkelijker is en ook wie maakt het echt uit als het is niet de waarheid? Weet je, zoals wanneer je je vrienden vertelt dat je te laat komt voor het avondeten vanwege het verkeer, maar het is echt omdat je je huis pas hebt verlaten op het moment dat je in het restaurant zou zijn. Ze weten dat je liegt, maar het is gemakkelijker om het gewoon niet aan te pakken.
Later vertelt Jen Judy over wat er de avond ervoor echt met Steve is gebeurd: hij kwam in haar gezicht, probeerde haar te wurgen en ze moest terugvechten. Geen onbekende in de giftige manier waarop een leugen je ziel zal opeten, Judy vraagt ​​haar waarom ze niet alleen de politie heeft gebeld - het was een situatie van zelfverdediging. Jen herinnert Judy aan de vele vrienden van Steve bij de politie en dringt erop aan dat ze allebei hun mond moeten houden over de hele situatie.
Maar wanneer Jen terugkeert naar het zwembad en een beetje bloed op de grond ziet, heeft ze een korte flashback naar de avond ervoor. Dat is het perfecte moment voor Jen's buurvrouw Karen (Suzy Nakamura) om langs te komen om haar uit te nodigen voor wat sinaasappelwijn en een praatje te maken over hoe Karen de avond ervoor hoorde dat Jen ruzie had met een man. Jen veegt het weg door te zeggen dat ze eigenlijk een willekeurige kerel sloeg, en Karen onthult terloops dat haar beveiligingscamera de hele straat vastlegt. Hoewel het het laatste is dat Jen wil doen, stemt ze ermee in om nu wat wijn te delen, ook al is het 11.30 uur. Wees cool, Karen. Terwijl Jen bevestigt dat de beveiligingstape Steve duidelijk heeft betrapt toen hij het huis van Jen binnenkwam, snuffelt Karen in het zwembad. Ooit de spectaculaire bemoeier, opent ze het afdekzeil. Jen flipt stilletjes als de klep zo opengaat zo

langzaam, maar er is daar niets.
AdvertentieOndertussen is Judy aan het werk, waar ze vraagt ​​of ze kan neerstorten in een lege kamer. Ze zijn vol, dus ze speelt het cool totdat ze privé in paniek kan raken, omdat ze legitiem nergens heen kan. Ze herinnert zich dat er nog een andere optie is, maar wordt betrapt op rommelen onder wat vroeger haar favoriete bewoner Abe's bed was, net op het moment dat de nieuwe bewoner van de kamer intrekt. De dochter van de bewoner, Michelle (Natalie Morales), realiseert zich dat Judy op zoek moet zijn geweest naar iets, en brengt haar later een sigarenkistje dat zowel wiet bevatte ( mooi hoor ) en autosleutels (bedankt, Abe!). Abe heeft Judy zijn auto achtergelaten, zodat ze daar tenminste kan slapen.
Na een eng incident op een kruispunt in hun blok, vertelt Jen aan Charlie, die zijn rijbewijs krijgt, dat ze de stad wil verzoeken een stopbord te plaatsen. Hij vertelt haar dat ze overdreven reageert, en Jen legt een heel fundamentele waarheid voor hem op: vertel een vrouw nooit dat ze overdreven reageert. Vrouwen reageren meestal te weinig. En trouwens, als ze zo op de situatie reageert, is het gewoon haar reactie, niet een overdreven reactie. Het is een belangrijke les die in de hersenen van tienerjongens over de hele wereld moet worden gedreven, en vervolgens periodiek opnieuw in hun hoofd moet worden geboord wanneer ze volwassen worden. Dood voor mij : Terloops de patriarchale normen ondermijnen sinds 2019. Jen kijkt naar beelden van beveiligingscamera's in de achtertuin die laat zien dat ze een pistool tegen Steve's hoofd houdt - maar het vervolgens opbergt. Het is duidelijk dat deze flashback-aanvallen en -starts het hele seizoen zullen verschijnen totdat we een volledig beeld krijgen van wat er die nacht is gebeurd - maar dat wat ze Judy vertelde, niet is wat er echt is gebeurd. Ze troost Henry, die een nare droom heeft, en ligt huilend in bed voordat ze zichzelf een glas rode wijn inschenkt en Judy belt.
AdvertentieZe kan zien dat Judy ergens in haar auto op een parkeerplaats zit, dus ze zegt dat ze langs moet komen en ze huilen allebei in bed. 'Ik realiseerde me niet dat ik het zo goed had als ik regelmatig ongelukkig was,' klaagt Jen in een verklaring die blijkbaar GEEN persoonlijke gerichte aanval is op iemand die boos is op de huidige toestand van de wereld, maar een soort van voelt. Judy huilt om Steve en Jen biedt zijn excuses aan. Judy vertelt haar dat het oké is, Steve viel haar aan, maar een andere flashback onthult dat het andersom was: Steve zei iets echt vreselijks en Jen begon aan te vallen hem . De volgende ochtend zegt Jen dat Judy daar weer kan blijven, maar er wordt op de deur geklopt. Ze openen het om te laten zien dat de man die daar staat ... Steve?
De grootste aanhoudende vraag: STEVE LEEFT?

Aflevering 2, 'Where Have You Been'Foto: met dank aan Netflix. 'Hallo, Ben,' zegt Judy. Wie is het, Ben, vragen jij (en Jen)? Oh, gewoon Steve's even hete tweelingbroer. Blijkbaar is de FBI naar het huis van Ben gekomen om Steve te zoeken, en ze hebben ook Steve's kantoor binnengevallen.
Als hij weggaat, vertelt Judy Jen dat ze denkt dat ze haar zoeken - weet je, omdat ze Steve vorige week heeft aangesproken voor het witwassen van geld. Maar ze kan het zeker repareren en ze in een andere richting sturen! Omdat dat absoluut goed werkt voor Judy. Jen vertelt haar dat dat geen geweldig idee is, en dat Steve gelijk had - ze brengt chaos waar ze ook gaat.
AdvertentieJen realiseert zich dat ze als alleenstaande moeder een nieuw testament moet maken, maar ze weet niet aan wie ze haar kinderen zal overlaten. Op kantoor vraagt ​​ze Lorna of ze de kinderen wil meenemen als er iets met haar gebeurt - en nee, ze heeft geen kanker. Lorna is vereerd, aangezien het opvoeden van Ted het voorrecht van haar leven was, en wil Jen ook wat pillen? Het is niet verwonderlijk dat Jen haar aanbod van fentanyl afwijst.
Judy bezoekt Ben om hem te laten weten dat Steve's kunstgalerie een front was en dat ze Steve ervoor aangaf, en Ben bekent dat hij blij is dat Judy en Steve uit elkaar zijn gegaan - Steve verdient haar niet.
Jen gaat naar Henry's Holy Harmonies-repetitie - zijn jumpsuit-dragende christelijke rockkoorgroep - waar ze Christopher en zijn nieuwe puppy tegenkomt. Hij laat haar het vasthouden ondanks haar protesten, en het geeft haar echt een beter gevoel. (Je kunt de wetenschap niet bevechten, Jen: ze hebben letterlijk bewezen dat het brengen van puppy's naar ziekenhuizen zodat patiënten kunnen knuffelen, de stemming van mensen verandert.) Terwijl ze Henry en Charlie naar huis brengt, praten ze over op vakantie gaan. Alle discussie valt weg als ze de politie bij hen thuis zien.
Het is alleen Perez, daar om Jen's laatste straatverbod voor Judy af te geven - die onbewust uit Jen's voordeur springt. Het was gewoon een misverstand en Steve zat achter het stuur, zegt Jen. Perez is niet erg onder de indruk en, aangezien ze een van de weinige mensen is die absoluut niet overtuigd is van de vreselijke leugens van Jen en Judy, waarschuwt ze Jen dat Judy een vloedgolf is die haar naar beneden zal slepen, en Steve is verwikkeld in een of andere slechte zaak. Later gaat Perez naar het huis van Nick om hem te vertellen dat hij gelijk had over hoe Judy en Steve betrokken waren bij de hit and run en dat ze zijn hulp nodig heeft. Biedt ze hem een ​​baan aan? Ja. Wil hij met haar of de racistische politiecommissaris werken? Absoluut niet.
AdvertentieIn de garage onthult Judy waarom Perez haar zo wantrouwend is: ze denkt dat Judy Jen probeerde af te betalen voor het per ongeluk vermoorden van haar man, en oh, ook, Steve werkte eigenlijk samen met de Griekse maffia. Judy begint in paniek te raken en zegt dat ze zichzelf probeert af te leiden, zodat ze er niet aan denkt dat Steve dood is - en zolang Steve veilig is, zijn ze veilig - en Jen stemt ermee in en ze hebben een discussie over het avondeten. Oh, ook, Judy heeft taart gemaakt (kers natuurlijk, Jen's favoriet).
Ben komt langs terwijl de Hardings eten - hij wil dat Judy een van de schilderijen krijgt die ze jaren geleden voor zijn moeder heeft gemaakt. Hij komt binnen voor taart en een snelle uiteenzetting van het verhaal: hij heeft een tienerzoon, hij is gescheiden en hij denkt dat Judy gelijk heeft dat Steve in Mexico is.
Henry onderbreekt deze discussie wanneer hij de eetkamer binnenkomt, verdrietig dat het niet goed gaat met Dad Bird (de vogel waarvan hij denkt dat het de geest is van zijn overleden vader). Het wezen wordt gevangen in de garage, en terwijl Jen en Ben proberen te bedenken wat ze moeten doen, klimt Judy gewoon op en grijpt de vogel alsof ze een volwaardige Disney-prinses is. (Wat, afgezien van de doodslag met een voertuig, is dat eigenlijk?) Ze lieten de vogel buiten vrij, en Jen bedankt Judy voor het oplossen van de situatie - het is maar goed dat ze daar was. Ze verontschuldigt zich opnieuw voor de hele Steve-situatie en Judy vertelt haar opnieuw dat het goed is.
AdvertentieLater die avond ziet Jen de vogel weer bij het garageraam - en realiseert zich dat het geen papa-vogel is, het is eigenlijk een moedervogel met een nest vol kuikens erin. Jen verplaatst het nest buiten de garage, en krijgt weer een flashback naar de ~ moordnacht ~ van haar en Judy die Steve uit het zwembad trekken en zijn lichaam in de diepvriezer in de garage stoppen. Dit verklaart waarom Judy in de garage zat en ook waarom ze zei dat ze zich veilig voelde toen Steve veilig was - veilig in de vriezer in de garage.
De grootste aanhoudende vraag: Wat gaan ze doen met het lijk in de vriezer?

Aflevering 3, 'Je kunt zo niet leven'

Terwijl Jen aan haar petitie voor het stopbord werkt, hoort ze vreemde geluiden. Het is gewoon Judy die in een strandstoel in de garage zit en oceaangeluiden naar de vriezer speelt. Helemaal niet verdacht! Grapje, het is erg achterdochtig, en Jen vertelt haar zoveel. Als ze vertrekken, horen ze allebei meer geluiden - het zijn ratten. Ze moeten Steve verplaatsen voordat de ratten bij hem komen. Judy voelt zich opnieuw schuldig voor haar rol in de hele situatie en zegt dat het haar spijt dat ze Steve zelfs in het leven van Jen heeft gebracht en dat ze dit karmisch verdient. Voordat je je zorgen maakt dat deze hele show slechts een montage zal zijn van deze vrouwen die zich keer op keer aan elkaar verontschuldigen, weet dat ja, het is een beetje waar, maar het laat ook zien hoe diep dit schuldgevoel in elk van hun hersenen zit. Waarom zijn ze geconditioneerd om zich keer op keer te verontschuldigen voor dingen die niet noodzakelijk hun schuld zijn? Ja, het is Judy's schuld dat Ted, de man van Jen, dood is, maar ze zou zich niet schuldig moeten voelen over andere gebeurtenissen die ze niet in de hand heeft.AdvertentieEn als een flashback meer laat zien van de ~ moordavond ~ wordt het duidelijk dat Jen Steve begon te slaan nadat hij haar een 'fucking bitch' noemde. Ja, het is de schuld van Jen dat Steve dood is, maar zijn duidelijk beledigende gedrag is zeker niet de schuld van haar of Judy. Judy krijgt een band met Michelle, de dochter van haar nieuwe bewoner, rookt Abe's wiet in haar auto en bespreekt de manier waarop Michelle's moeder veranderde na de dood van haar man. Ze trok zich terug en was al een tijdje niet meer haar oude zelf. Jen ontmoet een stel in het huis dat ze sluiten, maar ze trekken zich terug uit de deal omdat de inspectie zwarte schimmel in de badkamer aan het licht bracht. Thuis hoort ze geluiden uit de vriezer in de garage. Terwijl ze na het eten een wijntje drinkt, komt de griezelige vriend van haar zoon langs en vraagt ​​waarom Jen googelt hoe ze van een lijk af kan komen. (Het was automatisch aanvullen! Jen zweert!) Het jonge meisje zegt dat als ze een lichaam zou weggooien (!!), ze het naar het bos van Angeles zou brengen waar criminelen het zouden dumpen. Het is een heel eng bericht om te horen ... van een meisje op de middelbare school. Jen gaat naar de garage en staart naar Steve's lichaam wanneer Henry en zijn enge kleine vriend binnenkomen. Iedereen raakt in paniek en verlaat de garage, maar Jen realiseert zich dat haar huis niet echt een veilige plek is voor een lijk. Wat als de kinderen het vinden? Maar ook: wat kan ze ermee? Jen koopt een stel supersterke chemicaliën en gaat naar huis om te experimenteren. Terwijl ze een rat in de badkuip laat vallen om te zien of hij oplost, loopt Judy naar binnen en raakt in paniek. Jen vertelt haar dat het maar een test was en dat ze Steve het huis uit moeten krijgen, en ze beginnen allebei te huilen. Jen weet niet wat ze moet doen, en Judy ook niet - haar betrokkenheid bij Ted's dood verbergen was zo vreselijk dat ze Jen de waarheid moest vertellen. (Een flashback onthult dat nadat Jen Steve van achteren had geraakt, hij met zijn gezicht naar beneden in het zwembad viel.) Net als Jen op het punt staat iets te zeggen, valt de stroom uit.AdvertentieHenry's enge kleine vriend springt eruit en maakt ze bang, en dan heeft Jen een idee. Ze veegt Judy's vraag af over wat ze wilde zeggen toen de stroom uitviel - ze wilde Judy vertellen dat ze haar vergeeft - en de camera snijdt naar hen die het bos van Angeles in rijden. Geweldig idee - luister naar een echt kind! De grootste aanhoudende vraag: Kunnen deze twee niet-criminele meesterbreinen Steve daadwerkelijk begraven zonder dat iemand het in de gaten heeft?

Aflevering 4, 'Between You and Me'

Foto: met dank aan Netflix. De daad is gedaan en op de terugweg uit het bos, wordt Jen gek dat ze haar telefoon niet kan vinden. Het is een heel gewoon gevoel voor iedereen die ongeveer 14 verschillende portemonneezakken heeft waar hun telefoon zou kunnen zijn, maar het wordt vooral verergerd als je net op een plaats delict hebt gegraven. De freakout eindigt abrupt wanneer Jen hem vindt, maar begint meteen weer op te staan ​​als een agent de vrouwen aan de kant trekt. Weet Jen dat ze een misdaad heeft gepleegd, vraagt ​​de agent - voordat een van de vreselijke leugenaars zichzelf per ongeluk kan beschuldigen, vertelt hij haar dat hij haar aan de kant heeft getrokken omdat ze haar telefoon in haar hand had. Ze krijgt een kaartje en de vrouwen stoppen bij een restaurant voor een pauze in de badkamer (en natuurlijk wat kersentaart - geen woord over of Jen ook van verdomd goede koffie houdt). Jen verontschuldigt zich dat Judy geen spiritueler element in Steve's begrafenis kon opnemen, omdat ze weet dat Judy daar helemaal in is. Vervolgens gaan ze naar een hotel in Antelope Valley, waar een conferentie plaatsvindt en de enige beschikbare kamer de presidentiële suite is. Maar dat is oké, geld is geen probleem voor Jen! Ze nemen het.AdvertentieOp weg naar de kamer komen ze Jeff (Marc Evan Jackson) tegen, de echtgenoot van Jen's nieuwsgierige buurman Karen - en zijn 'collega' die zijn vriend wil overtuigen. Jen maakt duidelijk dat ze niets gaat zeggen, en de vrouwen gaan naar hun kamer. Christopher blijft bij de jongens, de stroom is weer ingeschakeld en Charlie wil ECHT een auto. Judy staart uit het raam, ze heeft geen zin om te praten. In plaats daarvan slaapt ze de hele dag, wat zowel logisch is omdat ze de hele nacht wakker is geweest, maar ook omdat ze te maken heeft met een aantal echt gecompliceerde, intense gevoelens van verdriet. Steve was beledigend en ze waren uit elkaar gegaan, maar ze hield nog steeds van hem en hij was ooit nog steeds de vader van haar kind. Jen probeert Judy op te vrolijken en overtuigt haar om naar de hotelbar te gaan, Whispers and Winks. Ze worden absoluut gehamerd op het tabblad van de bruiloft die die avond plaatsvindt, whisky drinken en juichen naar Steve. Judy haalt herinneringen op over de goede tijden met hem en zijn voorstel via flitsmeute, wat eerlijk gezegd haar eerste rode vlag had moeten zijn. Hoewel dat door de ogen van 2020 is - voor een korte tijd in het afgelopen decennium waren flitsmeutes schattig en gezond. Judy heeft ook een aantal dingen die ze Jen wilde vertellen: de ochtend na de aanslag vond ze Steve snikkend op hun favoriete plekje op het strand. Het is niet dat het hem niets kon schelen wat er gebeurde, hij kon gewoon zijn gevoelens niet tonen, daarom had ze gehoopt zijn lichaam naar het strand te brengen, wat zijn veilige plek was. Ze huilen allebei en Jen verontschuldigt zich dat Judy niet heeft kunnen doen wat ze wilde voor Steve. Judy is de aardigste persoon die ze ooit heeft ontmoet en vraagt ​​haar om mijn persoon te zijn.AdvertentieDat leek natuurlijk het perfecte moment voor een of andere smerige kerel aan de bar om naar binnen te glijden en te proberen ze aan het dansen te krijgen. Mannen over de hele wereld, weet alsjeblieft dat wanneer twee vrouwen aan de bar snikken, ze absoluut niet met je willen praten. Als ze niet snikken aan de bar, willen ze vaak niet met je praten, maar vooral als ze snikken. Doe het gewoon niet! Het dansgedeelte was echter een goed idee, dus Jen en Judy worden gehamerd en dansen de hele nacht door. De barman realiseert zich uiteindelijk dat ze niet bij het huwelijksfeest zijn (bedankt, slonzige kerel), en ze zijn hem $ 82 schuldig, wat echt een koopje lijkt voor de hoeveelheid drank die ze waarschijnlijk in de loop van de nacht hebben gehad. Hoewel er twee bedden in de hotelkamer staan, worden ze in dezelfde wakker. Luister, deze vrouwen zijn misschien samengebracht door een onuitsprekelijk trauma, en ze hebben allebei de hand gehad om de ander diep te kwetsen, maar ze houden ook echt, heel erg van elkaar. Thuis heeft Christophers lieve kleine puppy Dad Bird vermoord. Henry huilt en zegt dat hij wou dat hij afscheid had kunnen nemen, en Jen zegt hem dat je natuurlijk nog steeds afscheid kunt nemen. Dit is een heel goede les over verdriet voor ons allemaal: alleen omdat je geen expliciet gesprek hebt gehad met iemand van wie je houdt en hem vertelt dat je van hem houdt, wil nog niet zeggen dat ze het niet wisten, en het betekent niet dat dat je het achteraf niet kunt zeggen. Ze houden een begrafenis voor de vogel en Jen vraagt ​​Judy om iets te zeggen (wat duidelijk bedoeld is om Steve te loven). In plaats van een toespraak zingt ze 'Dream a Little Dream' en flashbacks laten een montage zien van haar en Steve die liefdevol verliefd zijn - maar dan snijdt ze eraan dat hij boos is en tegen haar schreeuwt. Nog een goede les: alleen omdat iemand sterft, betekent niet dat je de slechte dingen die ze hebben gedaan moet vergeten.AdvertentieLater komt Henry's enge kleine vriend langs en bekent dat ze de vogel per ongeluk heeft gedood toen ze er te hard in kneep om te voorkomen dat hij wegvliegt. Ze is bang om Henry te vertellen, omdat hij haar beste vriend is en ze hem niet wil verliezen. Het spijt haar moeder ten zeerste en bedankt Jen dat haar dochter zo vaak langs is gekomen. Jen vertelt het kleine meisje dat het oké is, ze hoeft het Henry niet te vertellen, want soms hebben mensen een vriend meer nodig dan de waarheid. Charlie gaat ondertussen naar de opslagruimte van het gezin om te ontdekken (wat hij niet beseft is) Steve's Mercedes-cabriolet binnenin - en denkt dat het een verrassingsgeschenk voor hem is. De grootste aanhoudende vraag: Welke problemen gaat deze tienerjongen veroorzaken?

Aflevering 5, 'The Price You Pay'

Foto: met dank aan Saeed Adyani / Netflix. De verdelger komt en lost het rattenprobleem op, en Jen en Judy geven hem de vriezer. Bewijs, wees weg! Maar als ze daarna boodschappen gaan doen, wordt haar kaart geweigerd. Het blijkt dat Jen diep achterop is geraakt op het gebied van rekeningen, en ze zit minstens $ 15.000 in het gat. Bovendien gooide ze haar rug eruit, en Judy heeft elke seconde met haar doorgebracht. Jen heeft er gewoon wat nodig ruimte . Judy gaat terug naar de galerie om te ontdekken dat ze een Arby's erin stoppen en bezoekt dan Ben, die haar vertelt dat ze gelijk had - Steve werd een maand geleden gezien op weg naar Mexico. Hij dringt aan op informatie, en aangezien ze absoluut vreselijk is in het houden van haar mond, onthult ze per ongeluk dat Jen hem 'een paar dagen geleden' heeft gezien en dat hij haar heeft belazerd toen hij zich terugtrok uit een deal voor een flat.AdvertentieOp het kantoor van Jen vertelt ze Lorna dat ze een achterstand op de hypotheek heeft opgelopen en wil inkrimpen. Lorna vertelt haar dat ze Ted de aanbetaling voor het huis heeft gegeven en dat haar naam op de akte staat, en dat Jen gewoon een slechte houding heeft waardoor ze niet succesvol kan zijn. Dus het huis verkopen voor contant geld is regelrecht. Jen probeert erachter te komen hoe ze wat kosten kan besparen (en om te zien of ze haar beveiligingsbeelden kan laten wissen) wanneer Ben langskomt om naar Steve te vragen. Jen sluit hem af, maar dan vraagt ​​hij naar korte termijn verhuur. Hij logeert al een tijdje bij zijn moeder, maar heeft een eigen plek nodig. Hij merkt dat ze een slechte rug heeft - hij is tenslotte een chiropractor - en nadat ze vastloopt in haar onderste la op zoek naar enkele dossiers (in een uitstekende fysieke komedie van Applegate), helpt hij haar naar huis. Nieuwsgierige Karen komt binnen voor wat tijd voor sinaasappelwijn, en Karen verknoeit de boel als ze zegt dat ze Ben eerder heeft gezien - is hij de man met wie ze die avond genaaid heeft dat ze rare geluiden hoorde? Ze schopt Karen eruit, en Ben is in de war, maar verwerpt op de een of andere manier de hele situatie. Nogmaals: waarom blijven mensen deze vrouwen en hun duidelijke leugens geloven? Ondertussen neemt Charlie de auto mee voor een ritje en gaat hij naar het huis van zijn vriendin voor een plezierrit. Terwijl hij wacht tot ze naar de auto komt, ontdekt hij een koffertje met wat spullen van Steve. (Spoiler alert: dit zal later duidelijk belangrijk zijn. Dus vergeet het niet!) De tieners worden opgepakt door een agent omdat ze op de achterbank zitten, dus rijden ze ergens nog verder af.AdvertentieIn het verpleeghuis loopt Michelle binnen terwijl Judy in paniek raakt in de badkamer en wil haar opvrolijken. Ze gaan naar een schattig restaurant, waar ze de chef blijkt te zijn. Ze flirten wat hard terwijl ze samen een maaltijd koken, en hebben die leuke vroege date-chemie waar ze over zoveel dingen een band hebben: Michelle houdt ook van astrologie, en ze hebben allebei een jeugdtrauma gehad. Michelle's moeder klaagt over haar bij haar ex-vriendin (dit wordt ook belangrijk!), Judy praat over haar ex, dan ontdekken ze allebei dat ze voelen dat kristallen magische verbindingen zijn die verbonden zijn door een spirituele energie.
Ben past Jen's rug aan en ze begint te brullen als het een flashback teweegbrengt dat Steve een absoluut monster voor haar is op de avond van de moord. Later drinkt Jen Karen's sinaasappelwijn en doet ze zelf een band met Ben, die hem vertelt hoe Steve al het vertrouwen kreeg en dat hij een hartafwijking kreeg. Hij nam dans als een kind, dat hij volledig tentoonstelt op een moment dat heel goed gebruik maakt van Marsden's goofy kant. Maar afgezien van een sukkel dansend, geeft Ben toe dat de laatste keer dat hij Steve zag, ze in een explosieve ruzie terechtkwamen waarbij al zijn opgebouwde wrok jegens zijn broer naar buiten kwam. Het weegt op hem. Maar dan krijgt Jen een telefoontje van Charlie waardoor zowel de nachten van Jen als Judy worden afgesloten. De vrouwen rijden naar de Mercedes, waar ze proberen niet in paniek te raken als ze beseffen dat Charlie Steve's auto had uitgezet voor een ritje en zonder benzine kwam te zitten. Judy neemt de kinderen mee naar huis en Jen zegt dat ze wel zal bedenken wat ze moet doen. Na een flashback van haar ruzie met Steve op de ~ moordavond ~, bedenkt ze de perfecte oplossing: ze gooit het gas dat ze heeft meegebracht om de tank overal in de auto te vullen en steekt hem in brand.Advertentie De grootste aanhoudende vraag: Hoe lang duurt het voordat de politie de auto heeft gevonden?

Aflevering 6, 'Je hoeft niet'

Foto: met dank aan Saeed Adyani / Netflix. Jen en Judy worden helemaal gek van Charlie, die begrijpt dat hij in de problemen zit. Hij begrijpt het misschien niet precies waarom ze raakten zo in paniek, maar hij had zeker ongelijk toen hij de auto nam, toen hij geen benzine meer had en ze moest bellen, en toen ze beseften wat hij en Parker eigenlijk aan het doen waren. Ze nemen al zijn elektronica in beslag en verwijderen zijn slaapkamerdeur, maar dat helpt hen niet echt als ze de foto's ontdekken van de auto, compleet met kentekenplaat en een hoed met Steve's galerijlogo, die Parker op Instagram heeft gepost. Jen liegt erover dat de foto's Charlie in de problemen brengen omdat hij geen vergunning heeft. Hij koopt het natuurlijk. Maar het blijkt dat Parker een micro-influencer is en de foto's niet zonder geld zal verwijderen. Het kost een cheque van $ 1000 ('wat is dat?' Vraagt ​​Parker, voordat hij om een ​​Venmo vraagt) om de foto's te verwijderen en het uitje nooit meer te noemen. (Moet ik je eraan herinneren dat Jen nog steeds erg blut is.) Charlie schaamt zich diep omdat zijn moeder met Parker praat, maar wordt nog meer in verlegenheid gebracht als Judy hem een ​​seksgesprek geeft. Later heeft Henry buikpijn en wil hij niet naar zijn koorrepetitie, maar Jen vertelt hem dat er een aantal dingen in het leven zijn die je sowieso moet doen, ook al wil je dat niet. Ooit de gevoelige ziel, merkt hij ook de nieuwe ketting van Judy op, waarvan Judy hem vertelt dat het een geschenk was van haar nieuwe vriendin Michelle. (Jen klokt dit antwoord op, dat ook - je raadt het al - later belangrijk zal zijn.) Judy gaat naar het politiebureau als de politie haar belt - het is omdat ze ontdekten dat Steve haar negen keer had gebeld op de avond dat hij stierf, en haar vele voicemails. Ze luisteren samen: sommige zijn lief, en andere zijn ongelooflijk beledigend. Perez vraagt ​​haar of ze zich zorgen maakt over haar veiligheid, aangezien ze zich realiseerde wat voor soort man Steve is lang tijd geleden, maar Judy weigert. Jen laat Ben een prachtig huis aan het strand zien om te huren en krijgt ruzie met Charlie, die een vervelende tiener is. Om eerlijk te zijn, zijn moeder laat hem ook gasbranden. Dan wordt Ben bang voor Jen omdat een vriend van de familie hem heeft verteld dat de politie wat overblijfselen heeft gevonden. Jen weet dat ze de arme man niet alleen naar het politiebureau kan laten gaan, dus trotseert ze het station met hem. Perez deelt hen mee dat de overblijfselen niet van Steve zijn, wat een opluchting is voor Jen, die Ben vervolgens bijstaat door zijn verdriet. Michelle en Judy blijven flirten op het werk, en ze staan ​​zeker op het punt te kussen terwijl ze wiet roken in haar auto, maar in plaats daarvan gaan ze naar een tacotruck om te bestellen manier te veel eten - Michelle is een chef-kok, dus wil dat Judy alles proeft. Ze hebben ook een ongemakkelijke ontmoeting met Nick, die een heleboel hatelijke dingen zegt zonder Judy volledig uit te dagen omdat hij zijn hart heeft gebroken en een ex-vriend heeft die momenteel vermist en mogelijk dood is. Dichtbij, Judes. Bij het concert van Holy Harmonies is Henry weer te bang om zijn solo te zingen en Jen vertelt hem dat ze ongelijk had, je hoeft geen dingen te doen die je niet wilde doen. Dit is, zoals altijd, een geweldige les voor iedereen: soms moet je dingen doen die je niet wilt om de andere mensen in je leven te steunen, maar als je echt iets niet wilt doen, heb je dat niet nodig. om performatief deel te nemen aan een activiteit waarbij u zich vreselijk voelt. Het is een delicaat evenwicht en je maakt niet altijd de juiste beslissing, maar het is oké om dingen niet te willen doen. Jen, Ben, Judy, Michelle en de jongens stoppen met het concert en gaan naar een speelhal, waar Ben een band met de jongens krijgt en Jen een band met Michelle. Ze zijn allemaal gelukkig en deze nieuwe romantische interesses lijken goed te passen bij deze onconventionele familie-eenheid. Maar word niet te gezellig in deze warme en donzige scène. In de laatste momenten van de aflevering komt Nick in uniform de uitgebrande carrosserie van Steve's auto tegen. En terwijl Judy Michelle eindelijk kust in de speelhal met fotohokje, wanneer ze naar Michelle's huis gaan en de slaapkamerdeur sluiten, komt Michelle's kamergenoot thuis: het is Perez. De grootste aanhoudende vraag: Heeft Michelle ... met Perez uitgegaan? Is dat de jaloerse ex-slash-kamergenoot waar Judy zich zorgen over moet maken?

Aflevering 7, 'If Only You Knew'

Judy gaat de keuken van Michelle de volgende ochtend binnen om koffie te zetten, waar ze Perez tegenkomt - Michelle's ex van zes jaar die toevallig Judy's lef absoluut haat. Natuurlijk!
Thuis controleren Jen en Charlie de snelheid van auto's op hun kruispunt, en hij vertelt zijn moeder terloops dat hij Ben leuk vindt. Hij lijkt me een goede vent. Thuis probeert Judy Jen over Perez te vertellen, maar wordt onderbroken als Ben komt vertellen dat de politie Steve's auto heeft gevonden. Nog belangrijker is dat hij een wake voor het gezin moet organiseren. Jen biedt haar en Judy's diensten aan, en terwijl ze aan de logistiek beginnen te werken, vertelt Judy Jen over Michelle's ex. Jen zegt dat ze natuurlijk uit elkaar moeten gaan.
Maar Judy doet het niet meteen. Judy en Michelle zoenen op het werk in de badkamer als Michelle zich verontschuldigt voor haar ex. Blijkbaar heeft Perez Michelle verteld dat Judy een vloedgolf was, maar Michelle is er zeker van dat ze gewoon jaloers is. Maar net op dat moment maakt Judy het uit met Michelle, waarbij ze een zeer woo-woo-taal gebruikt om in wezen te zeggen 'jij bent het niet, ik ben het.' Voor een keer in de geschiedenis van uiteenvallen is dit eigenlijk buitengewoon waar, maar het doet Michelle niet minder pijn.
Jen dwingt Judy, die niet eens een moment heeft gehad om te rouwen om het verlies van haar relatie, om naar de herdenkingswake te gaan, omdat dit een andere manier is om de politie te bewijzen dat ze niet betrokken zijn bij Steve's verdwijning. Blijkbaar heeft Judy nog nooit in haar leven een misdaadroman gelezen of een misdaadprogramma gezien en realiseert ze zich niet dat de daders van misdaden vaak om redenen opduiken bij gelegenheden zoals deze. net als die van haar .
De wake is op het strand - blijkbaar Steve's favoriete plek - en de Holy Harmonies treden op, want dit is een wake in Laguna Beach en zo werken deze dingen. Als mensen arriveren, verschijnt Steve's moeder (Frances Conroy), van wie Judy zegt dat ze haar haatte, samen met Ben en is in feite een absolute klootzak voor Judy zonder enige reden. (Aangezien de dichtgeknoopte Steve haar favoriete kind was, kunnen we waarschijnlijk achterhalen waarom ze niet zo enthousiast zou zijn over Judy en haar woo-woo-manieren.) Maar omdat deze wake slechts één lang Judy-martelwerktuig is, komt Judy dan tegen Chief Hastings (Jere Burns), die vraagt ​​waarom ze er zelfs is. Ze zegt dat ze het gezin wil onderhouden, en hij vraagt ​​haar onheilspellend of ze Steve daarom belachelijk heeft gemaakt - om het gezin te onderhouden? Ze komt dan de vriendin van Ben tegen, die vier maanden zwanger blijkt te zijn van de baby van Steve. Judy heeft er genoeg van, dus zij en Jen proberen te vertrekken, maar Charlie komt opdagen en ze worden vastgebonden om Ben te steunen, die aankondigt dat zijn familie een Steve Wood-tiplijn heeft gelanceerd met een aanzienlijke beloning.
De hits blijven maar komen. Perez komt ook opdagen en laat Jen weten dat ze er is, want 'het zou je verbazen hoe vaak de dader zoiets opduikt, zoals motten voor een vlam'. Zie je, Jen? Je zou echt wat moeten kijken Dateline of zoiets.
Jen loopt een tijdje over het strand, maar Ben - die al een jaar nuchter is - komt haar dronken tegen en, wanneer ze zich verontschuldigt, vertelt ze dat de zilveren rand van de hele situatie haar heeft ontmoet. Hij geeft haar zijn jasje en ze kussen, en Judy - arme Judy - ziet ze van over het strand. De laatste druppel voor Judy is wanneer Perez haar vertelt dat ze haar in de gaten houdt. Judy heeft haar limiet bereikt en begint te huilen. Ze schreeuwt naar Perez en vertelt haar dat ze gewoon een goed persoon is die probeert goed te zijn.
En omdat deze simpele wake niet genoeg is van een shitshow, zoals een diavoorstelling van foto's uit Steve's leven speelt, ziet Charlie een foto van Steve bij zijn auto staan ​​- degene die hij in de opslagruimte vond. De grootste aanhoudende vraag: Gaat Charlie iets ongelooflijk stoms doen nu hij weet dat de auto van Steve was?

Aflevering 8, 'Jij moest het zijn'

Jen vindt Judy thuis dronken - wat niet erg Judy-achtig is. Het spijt Jen dat ze haar dwong iets te doen dat net zo traumatisch bleek te zijn als Judy zei dat het zou zijn. Nog een les: luister naar mensen wanneer ze je grenzen proberen te vertellen!
Charlie confronteert Jen met het feit dat ze de auto van Steve heeft, en de zenuwachtige vrouwen zeggen dat het een geschenk was nadat hij haar had genaaid voor de onroerendgoedovereenkomst, en dat het in de opslag lag omdat hij de titel niet kreeg overgedragen voordat hij verdween. Charlie wil naar de politie, maar Jen gas geeft hem weer gas en zegt dat ze dat niet kunnen omdat hij zonder rijbewijs reed en hij in de problemen zou komen. Op de een of andere manier accepteert hij die uitleg en laat het vallen, en Jen voelt zich vreselijk omdat ze haar eigen zoon op die manier heeft belicht.
Judy vertelt Jen dat ze haar met Ben heeft gezien, en Jen vertelt haar dat ze hem niet meer zal zien. Het is jammer, zegt Judy, want in de gewone wereld zouden ze een heel goed stel vormen - maar ze zijn niet in de gewone wereld. Jen en Judy omhelzen elkaar, beiden bedroefd over hun voormalige belangrijke anderen en de nieuwe romantische interesses die ze zichzelf niet toestaan. Het is begrijpelijk waarom ze de banden met Ben en Michelle willen verbreken, maar het is ook echt jammer dat deze twee vrouwen die absoluut geluk verdienen, denken dat ze het niet kunnen krijgen.
Op het politiebureau is Nick weer aan het werk en houdt hij toezicht op de tiplijn van Steve Wood. Hij denkt dat ze waarschijnlijk Steve's banden met de * cheques * Griekse maffia moeten onderzoeken, aangezien dat een reden kan zijn dat hij vermist is. Chief Hastings vertelt hem dreigend dat hij denkt dat Judy de schuldige is en dat Nick moet stoppen met afwijken van die theorie. Dat is helemaal niet verdacht.
Judy, niet bereid alles te accepteren wat er op haar pad komt, gaat naar Michelle's huis en bekent dronken haar liefde. Michelle zegt dat ze even moet uitzoeken wat ze wil. Maar gelukkig kunnen ze hun aantrekkingskracht en kussen niet ontkennen; sinds Perez in de nachtploeg werkt, gaan ze naar Michelles slaapkamer.
Het gaat niet zo goed met Jen en Ben als Ben de volgende ochtend bij haar op de stoep verschijnt en zich verontschuldigt omdat hij dronken is en zich niet herinnert wat er de avond ervoor is gebeurd. Ben is daar omdat zijn moeder haar huis moet verkopen in de nasleep van het verlies van Steve en ze wil dat Jen haar vastgoedmakelaar wordt. Jen probeert te weigeren, maar ze kan de commissie voor een herenhuis van $ 15 miljoen niet ontkennen. (Nogmaals, ze is erg blut.) Bij het huis ziet Jen een foto van Ben en Steve op het strand als kinderen. Steve glimlacht breed, maar Ben draagt ​​een coltrui en is duidelijk minder zelfverzekerd. Hij geeft toe dat hij zich schaamde voor de littekens van zijn vele hartoperaties.
Later is er een noodgeval waarbij de moeder van Michelle betrokken is, dus hoewel Michelle haar dat niet heeft gevraagd, ontmoet Judy haar in het ziekenhuis. Perez is er ook, en het ziet er niet goed uit. Michelle's moeder heeft levensonderhoud en het raakt Perez hard omdat ze als een draagmoeder is. (Eindelijk komen we bij Perez als een echt persoon, niet alleen als een agent!) Hoewel Perez nog steeds op zijn hoede is voor Judy, biedt Judy ondersteuning en neemt ze die aan. De twee krijgen een band over het verlies van hun moeder op jonge leeftijd, maar later belt Judy en vraagt ​​iemand naar haar moeder. Het is duidelijk dat Judy's moeder misschien niet stierf tijdens haar jeugd, maar ze is zeker zonder haar opgegroeid.
Jen en Charlie rijden hun oprit op en vinden graffiti op de garage met de tekst 'Ik weet wat je deed'. Ze gaat naar de beveiligingsbeelden naast de deur en Jeff doet open. Hij en Karen gaan scheiden, zegt hij, terwijl Jen alleen de verdomde beveiligingsbeelden probeert te krijgen en niet zijn levensverhaal. Jen ziet wat er is gebeurd, maar maakt van deze gelegenheid gebruik om hem te vragen beelden van de afgelopen week (en dus elk spoor van Steve Wood) uit het beveiligingsarchief te verwijderen. Ze haast zich naar huis om Charlie te confronteren.
Het blijkt dat het vandalisme het werk was van zijn vriendin Parker - wraak sinds hij met een nieuw meisje omging. 'Het is niet mijn schuld dat ze gek is', zegt hij tegen Jen, die meteen antwoordt: 'Ze is niet gek, je hebt haar gek gemaakt' - nog een subtiele manier voor Jen om het patriarchale verhaal van moeilijke vrouwen opnieuw te formuleren. Als deze show over iets gaat, gaat het over vrouwelijke vriendschap. Als het om iets anders gaat, gaat het erom hoe vrouwen moeten bestaan ​​binnen het patriarchale kader van de samenleving, en hoe we nooit kunnen stoppen met proberen mannen te leren dat verhaal te heroverwegen.
Het blijkt dat het nieuwe meisje dat Charlie ziet echt chill is, ze geeft niets om Instagram-volgers, en nog belangrijker, ze verloor ook haar vader, dus ze hebben iets diepers gemeen. Het enige dat Jen vraagt, is dat Charlie goed voor haar is en zich bij Parker verontschuldigt voor zijn gedrag.
Het is echter te laat, want Parker belt de Steve-tiplijn over de foto's die zij en Charlie hebben gemaakt in Steve's auto. Charlie belt echter zelf - hij gaat de garage schoonmaken, ziet de gasfles en realiseert zich dat zijn moeder de auto waarschijnlijk heeft verbrand. Hij gaat naar zijn rugzak, waar hij Steve's tas met jumpdrive en een brandertelefoon bewaarde, en belt het Newport Beach-nummer erin (de rest is Grieks): het is Chief Hastings.
Jen beantwoordt een klop op de deur - het is Ben, die haar vertelt dat hij heeft gelogen. Hij herinnert zich dat hij haar kuste, en hij wil niet dat ze denkt dat hij het alleen deed omdat hij dronken was. Hij heeft er al een tijdje over nagedacht. Ze kussen voor de deur.
De grootste aanhoudende vraag: Er zijn hier veel belangrijke hangende draden! Zal Parker's tip het einde zijn van de leugens van Jen en Judy? Zullen Steve's telefoon en bestanden de zaak helpen of pijn doen? Kunnen Ben en Jen echt samen zijn? En WTF is de deal met Judy's moeder? Meer volgt nog. Je kunt de volledige samenvatting op 10 mei verwachten.