Nieuwe documentaires op Netflix in 2020 - aanstaande en nu — 2021

Foto: met dank aan Netflix. Verblijft u de laatste tijd? Plots hebben we allemaal veel tijd vrij, en er zijn tal van manieren om bezig te blijven - kasten opruimen (ja), doen alsof we naar videoconferenties luisteren (ja, deed dat ook), 14 uur per dag slapen ( hallo), en misschien een diepe duik nemen in die kookboeken die je koopt maar nooit gebruikt. Maar wat als we gewoon ... nieuwe documentaires keken op Netflix? Begrijp me niet verkeerd - productief zijn is geweldig en zo, maar wat als je productief zou kunnen zijn terwijl je gaat liggen en tv kijkt? Deze best-in-class films zijn niet alleen vermakelijk, maar ook leerzaam.AdvertentieEn we hebben genoeg opties voor allerlei smaken en interesses - de nieuwe documentaires op Netflix variëren van verhalen over coureurs en drugsschandalen tot verhalen over een geweldig liefdesverhaal gebaseerd op honkbal en een reis naar psychedelica. Dit zijn behoorlijk ingrijpende dingen, en, nou ja, als je lang in huis zit (wat, eh, het kan lang duren), is het opnemen van al deze documentaires een geweldige manier om er langs te komen. En denk aan alle kennis die je nodig hebt om indruk te maken op je vrienden als je eindelijk weer uitgaat! Dit is wat er onlangs is toegevoegd en wat er nog moet komen.

Tiger King: Murder, Mayhem and MadnessNu op Netflix

Nee, deze gaat niet over Siegfried en Roy. Deze gelimiteerde serie gaat over Joe Exotic, een 'gewapende, gewapende polygamist en country-westernzanger die de leiding heeft over een dierentuin langs de weg in Oklahoma', aldus Netflix. Joe Exotic hield van zijn grote katten, maar toen Carole Baskin, een exotische dierenrechtenactivist, in het leven van Joe kwam, namen de dingen een superduistere wending - denk aan huurmoorden en meer. Brullen.

A Life of Speed: The Juan Manuel Fangio StoryNu op Netflix

Wist je dat Juan Manuel Fangio volgens een studie van de Universiteit van Sheffield de beste F1-coureur in de geschiedenis is? Nou, nu wel. Deze film, die nu beschikbaar is, probeert in het hoofd van de coureur te kruipen om te zien hoe hij zijn leven op het spel zette om de top van het F1-podium te bereiken.

Crip Camp: A Disability Revolution

Advertentie Nu op Netflix

President Barack Obama en Michelle Obama zijn twee van de uitvoerende producenten van deze film, die op 25 maart wordt uitgezonden. Het volgt de levens van de tieners in een zomerkamp voor tieners met een handicap. Breng de tissues voor deze, mensen, want het wordt beslist een inspirerende.

Hoe een drugsschandaal te verhelpenNu op Netflix Als echte misdaad jouw ding is, doe je mee aan deze beperkte serie, die op 1 april wordt gelanceerd. Het volgt het verhaal van de toen 35-jarige chemicus Sonja Farak. Ze werd in 2013 gearresteerd door de Massachusetts State Police voor het knoeien met bewijs - het blijkt dat Farak de drugs gebruikte die ze moest testen ... oh, en er is ook een hele doofpot.

The Innocence Files

Nu op Netflix Vanaf 15 april volgt deze gelimiteerde serie The Innocence Network en acht van de zaken waaraan zo hard is gewerkt om te worden vernietigd. De serie met negen afleveringen legt de donkere kant van het Amerikaanse rechtssysteem bloot - en de manier waarop de veroordeling van één man tientallen levens kan beïnvloeden.

Circus of Books

Nu op Netflix Wat zou je zeggen als je erachter komt dat je religieuze, vrij reguliere ouders eigenlijk een LGBT + -boekwinkel in Los Angeles hadden? Gedurende 35 jaar cultiveerden Karen en Barry Mason een plek waar queer mensen hun eigen verhalen konden vertellen - en ze zeiden er nauwelijks iets over. Het waren activisten die zichzelf niet zo noemden, maar hun aanwezigheid hielp destijds mee de LGBT + -scene in LA vorm te geven.Advertentie

Een geheime liefde

Nu op Netflix Deze film 'vertelt een ongelooflijk liefdesverhaal tussen Terry Donahue en Pat Henschel, wiens relatie bijna zeven decennia beslaat', aldus Netflix. De dokter volgt hun geweldige relatie vanaf de dag dat ze elkaar ontmoetten tot het leven in Chicago tot het uit de kast komen bij hun families - en gaat door met ziekte en de ontberingen van het ouder worden.

Murder to Mercy: The Cyntoia Brown Story

Nu op Netflix De zaak van Cyntoia Denise Brown haalde de krantenkoppen - in 2004 werd ze gearresteerd voor de moord op een 43-jarige man die haar had opgehaald voor seks. Toen ze als volwassene werd berecht en veroordeeld tot levenslang in de gevangenis, was er protest. Na 10 jaar haar oordeel aan te vechten, kreeg ze uiteindelijk gratie. Dit is haar verhaal - hoe ze opgroeide, in de gevangenis belandde en hoe ze nooit stopte met vechten.

Worden

Nu op Netflix Net als haar boek met dezelfde titel, dat van Michelle Obama Worden duikt in de geschiedenis van de voormalige First Lady, van opgroeien in Chicago tot haar studententijd. Het geeft kijkers ook een glimp van haar boekentour, waardoor ze van stad tot stad in de VS kon gaan, een aantal van haar grootste fans kon ontmoeten en haar memoires kon bespreken met beroemde gastheren, waaronder Reese Witherspoon en Tracee Ellis Ross. Als je de Obamas mist, moet je waarschijnlijk naar dit document kijken.

Have a Good Trip: Adventures in Psychedelics

Nu op Netflix Deze documentaire bevat met sterren bezaaide (Nick Offerman, Sarah Silverman, Rosie Perez en meer) heropvoeringen van de ergste drugstripverhalen van beroemdheden - denk Dronken geschiedenis , maar het gaat over hallucinogenen. Er zit hier ook wat serieuze wetenschap in, waaronder vragen als of psychedelische medicijnen depressies kunnen helpen, opmerkingen over hun samenstelling en meer.Advertentie

Trial door Media

Nu op Netflix We kunnen het ons misschien moeilijk herinneren, maar er was een moment waarop een grote beproeving plaatsvond was het niet een evenement op televisie. Deze serie reflecteert op het idee van rechtszalen als entertainment en hoe we op dit punt zijn gekomen. Het vermeldt ook enkele van de belangrijkste processen in de recente geschiedenis en hoe de pers de uitkomsten van die uitspraken heeft beïnvloed.

De droom spellen

Nu op Netflix Breek je studieboeken uit voor deze, kinderen. De kampioen van de Scripps National Spelling Bee in de afgelopen 12 jaar was een Indisch-Amerikaanse deelnemer. Waarom? Nou, dat is wat deze documentaire verkent, waarbij nieuwe concurrenten en beroemde en opmerkelijke Zuid-Aziatische gezichten worden gevolgd om te praten over wat het winnen van een spellingsbij betekent voor de Indiase gemeenschap.

Lenox Hill

Nu op Netflix Wat dacht je van Grey’s Anatomy maar IRL? Bijna. Deze nieuwe serie volgt vier artsen in het Lenox Hill Hospital in New York City terwijl ze door de 'hoogte- en dieptepunten' van het werken in het gerenommeerde gezondheidscentrum navigeren. Ze worstelen om een ​​evenwicht tussen werk en privé te vinden en kunnen omgaan met de persoonlijke reizen van elke patiënt, dus je weet dat deze ook een tranentrekker zal worden.

Vader soldaat zoon

Nu op Netflix Deze film van De New York Times volgt een militaire familie tien jaar lang en onderzoekt de ideeën van opoffering, doel en hoe oorlog rimpelingen door hele generaties kan sturen.

Atleet A

Nu op Netflix In 2016 kwamen alle mishandeling van Larry Nassar tegen jonge vrouwelijke atleten van het Amerikaanse Gymnastics-team aan het licht, dankzij de hardwerkende verslaggevers van De Indianapolis Star . Deze film volgt die onverschrokken verslaggevers terwijl ze meer bewijsmateriaal ontdekken en werken om doofpotten en nog meer geheimen te doorbreken.Advertentie

Much Much Love: The Legend of Walter Mercado

Nu op Netflix Walter Mercado was een 'iconische, gender-niet-conforme astroloog' die elke dag door meer dan 100 miljoen Latino televisiekijkers werd gezien. Hij was extravagant, hij was positief en hoopvol, en toen ... verdween hij gewoon. Deze film onderzoekt wat er met hem is gebeurd.

Street Food: Latijns-Amerika

Nu op Netflix We zouden er niet uit kunnen komen zonder minstens één voedselverhaal hier: Street Food: Latijns-Amerika is een nieuwe serie die naar zes landen reist om levendige voedselscènes te verkennen in plaatsen als Oaxaca, Mexico; Buenos Aires, Argentinië; en La Paz, Bolivia. Het vertelt ook het verhaal van de belangrijkste verkopers in het land. Je laat deze hongerig achter.

David Attenborough: A Life on Our Planet

Nu op Netflix Er is iets zo rustgevend aan David Attenborough, nietwaar? Deze film uit 2020 is hard nodig in een momenteel gekke wereld - hij vertelt het verhaal van de 93-jarige Attenborough, beroemd gemaakt door zijn verkenning van wilde plekken en het documenteren van vrijwel elk levend wezen dat hij kan vinden.

Dick Johnson is dood

Op Netflix in 2020 Deze film uit 2020 volgt een gepensioneerde 86-jarige psychiater wiens dochter besluit zijn leven te vieren door alle manieren te belichten waarop hij zou kunnen sterven. Ze ensceneert fantasieën over de dood en meer, met veel donkere humor en liefde om op te starten. Deze won ook een US Documentary Special Jury Award for Innovation in Nonfiction Storytelling op het 2020 Sundance Film Festival.

Onopgeloste mysteries

Nu op Netflix Onthouden Onopgeloste mysteries de tv Show? Nou, het is terug als een beperkte serie die ergens in 2020 begint. Netflix heeft 12 nieuwe afleveringen gepland met onverklaarbare verdwijningen, traumatische ervaringen, tragische sterfgevallen en meer - weet je, alles wat je leuk vond aan het origineel. En hey - misschien ben jij de kijker die een van de mysteries oplost.Advertentie

Jeffrey Epstein: Filthy Rich

Nu op Netflix Er is geen premièredatum ingesteld voor deze beperkte serie, maar je zult hem willen zien als hij begint te streamen - het is een vierpartijendocumentaire die Epsteins sekshandel blootlegt en de machtige enablers die hem hielpen zijn misdaden te verbergen. Chillen en belangrijk.

Stijgende Phoenix

Nu op Netflix Deze docu-serie gaat de competitieve wereld van de Paralympische Spelen binnen en gaat zitten met enkele van de meest productieve atleten en sportcommentatoren om de wereldwijde impact van de competitie uit te werken. Daar heb je het - veel kijkmateriaal. Het is altijd goed om opties te hebben.