Ben Solo uitpakken, Aka Kylo Ren's Star Wars Ep 9 Ending — 2021

Foto: met dank aan LucasFilms. Waarschuwing: MAJOR spoilers voor De opkomst van Skywalker zijn ahed. Zoals, het zo grote als het grote krijgt.

Of je nu wilde dat hij werd verlost of in zijn gezicht werd geslagen, Ben Solo / Kylo Ren (Adam Driver) is gemakkelijk een van de meest memorabele personages in de Star Wars prequels. De spot drijven met zijn gemene driftbuien was een van de hoogtepunten in de vervolgtrilogie en het in kaart brengen van zijn seksuele spanning met Rey (Daisy Ridley) was ook niet zo erg. Dat gezegd hebbende, terwijl wat er uiteindelijk met Kylo Ren gebeurt in Opkomst van Skywalker

is bitterzoet. Sommige fans zullen er kapot van zijn om hem te zien sterven, maar het is wat er moest gebeuren. Hij maakte het weer goed, boete voor zijn eerdere wreedheden en hielp de dag te redden. Dat betekent dat het tijd is voor zijn Star Wars verhaal om te eindigen.Advertentie

Wat heeft Ben Solo met Rey gedaan?

Foto: Lucasfilms / Photofest. Rey ontdekt in Opkomst van Skywalker

dat ze de mogelijkheid heeft om anderen te genezen met behulp van de Force, en die kracht gebruikt om Kylo Ren's leven te redden nadat ze hem met zijn eigen lichtzwaard heeft neergestoken. Eerder in de film legt hij uit dat Force-healing het overbrengen van een deel van haar eigen energie naar het andere wezen vereist. Dus wanneer het doden van keizer Palpatine (Ian McDiarmid) aan het einde van de film haar in wezen doodt, geeft Ben de gunst terug en geneest Force haar weer tot leven. De vangst is dat omdat ze dood was, hij zoveel van zijn eigen energie aan haar moet overdragen dat hij niets meer over heeft. Dus hij sterft, maar niet voordat de twee delen, hebben de kusfans op alle trilogie gewacht. Zelfs als je Kylo Ren de hele tijd haatte, moet je toegeven dat dat laatste moment zoet is. De Han Solo-achtige grijns die Ben flitst voordat hij sterft, doet ook geen pijn.

Waarom verdwijnt Ben Solo als hij sterft?Foto: Lucasfilms / Photofest. Oké, hier wordt het ingewikkeld. Het is een waarheid die universeel wordt erkend in Star Wars dat Jedi's één kunnen worden met de Force en verdwijnen ... maar niet allemaal. Obi-Wan (Alec Guinness) deed het zeker toen Darth Vader hem neerhaalde Een nieuwe hoop . Yoda (Frank Oz) deed het toen hij stierf in Terugkeer van de Jedi . Zelfs Luke (Mark Hamill) verdween aan het einde van De laatste Jedi . Qui-Gon Jinn (Liam Neeson) in Spookbedreiging, echter niet - en ook geen van de tientallen Jedi die werden afgeslacht Wraak van de Sith . Een scène die verscheen in het script Episode III, en was later geplaatst in de animatieserie De Clone Wars , legt uit dat Qui-Gon Jinn (Liam Neeson) leerde hoe hij één met de Force kon worden na de dood en onderwezen die vaardigheid voor Obi-Wan en Yoda als een Force Ghost. We kunnen alleen maar aannemen dat Luke deze kennis heeft doorgegeven aan zijn padawans, en dat is hoe Ben dat deed toen hij stierf.AdvertentieHet lijkt er ook op dat, als je echt één bent met de Force, een Jedi kan kiezen wanneer hij zijn fysieke lichaam wil laten gaan. Dat verklaart waarom Leia (Carrie Fisher) vasthield aan haar zoon, Ben, en toen tegelijkertijd met hem verdween. Sinds Kylo Ren tegen het einde van 100 procent Ben Solo was geworden Opkomst van Skywalker , en een deel van Rey's energie door hem heen stroomde, was hij voldoende verbonden met de Lichtzijde van de Kracht om er één mee te worden.

Dus, waarom is Ben Solo geen Force Ghost?

Foto: met dank aan Lucasfilms. Grote vraag! Het zou leuk geweest zijn om hem te zien als een Force Ghost tijdens de Resistance-viering, zoals Yoda, Obi-Wan en Anakin (Hayden Christensen) samenkwamen om te feesten met de ewoks in Terugkeer van de Jedi. Misschien vond hij dat het te ongemakkelijk zou zijn. Rey is de enige die hem leuk vindt op het feest, en ze was bij haar andere vrienden, van wie hij sommigen zeker probeerde te vermoorden. We hebben het allemaal weleens meegemaakt. Maar het lijkt erop dat hij naast Luke en Leia had moeten staan ​​toen Rey Tatooine bezocht en hun Force Ghosts samen zag, maar die plek heeft niet per se een directe impact op Ben en Rey begroef hun lichtzwaarden. En misschien had Ben het te druk met het inhalen van de andere Skywalker die zich weer naar het licht keerde, zijn grootvader Anakin. Het spreekt voor zich dat als hij één met de Force genoeg was om te verdwijnen, hij zeker kan wees een Force Ghost. En na alles wat er in gebeurt Opkomst van Skywalker , dat is wat telt. Gerelateerde inhoud: