Waterige periode? Waarom menstruatiebloed een dunne consistentie heeft — 2021

Gefotografeerd door Ruby Woodhouse. Laten we eerlijk zijn: periodes kunnen raar zijn. Op verschillende momenten kunnen ze klonterig, bruin en, ja, stinkend zijn - en meestal is dit allemaal volkomen standaard. Maar wat betekent het als uw menstruatiebloed dun en waterig is? Er zijn een paar mogelijke verklaringen, en deze zijn afhankelijk van hoe uw basislijn eruitziet - en of u recentelijk grote veranderingen heeft aangebracht, zoals hormonale anticonceptie gebruiken of beginnen met trainen voor een marathon. '(Mensen) maken zich vaak zorgen als hun menstruatie niet precies hetzelfde is als normaal,' Raquel B. Dardik, MD , een OB / GYN in het NYU Langone Medical Center, vertelde eerder aan Janedarin. 'Maar er is een grote verscheidenheid aan wat normaal is.'AdvertentieVeel mensen merken dat de kleur en consistentie van hun menstruatiebloed van dag tot dag verandert. Dat gezegd hebbende, als de jouwe plotseling licht en waterig is gedurende menstruatie, en het was nooit eerder, het is een goed idee om contact op te nemen met uw OB / GYN om te zien wat er aan de hand is. Hier zijn enkele mogelijke verklaringen.

Het is de eerste (of laatste) dag van je menstruatie.

Sommige mensen merken dat de eerste of laatste dag van hun menstruatie lichter is, met dunner, meer waterig bloed. Net zo Healthline zegt het, aan het begin van je menstruatie is dit 'nieuw bloed dat snel uit de baarmoeder stroomt'. Uiteindelijk is het het resultaat van een lage, lichte stroom.

U bent onlangs begonnen met hormonale anticonceptieOver het algemeen hebben mensen die hormonale anticonceptiva gebruiken minder zware menstruaties, dus als u bijvoorbeeld onlangs met de pil bent begonnen, kunt u een verandering opmerken. Net zo Beddenspeler , een online ondersteuningsnetwerk voor anticonceptie, legt uit: “Het hormonale spiraaltje, het implantaat, de injectie, de pil, de pleister en de ring zullen de menstruatie allemaal lichter maken. Dit komt omdat deze methoden ... het slijmvlies van de baarmoeder dunner maken. Er is minder weefsel in de baarmoeder om af te werpen. '

Uw oestrogeenspiegels zijn laag

Een laag oestrogeengehalte kan leiden tot een lichtere periode die ook roze en waterig kan lijken, volgens een Greatist artikel medisch beoordeeld door Valinda Riggins Nwadike , MD. Dit kan gepaard gaan met andere symptomen, waaronder gebrek aan vaginale smering, vermoeidheid, hoofdpijn en stemmingswisselingen. Er zijn er een aantal mogelijk verklaringen voor lage niveaus van het hormoon , waaronder overmatige lichaamsbeweging, eetstoornissen en gezondheidsproblemen, waaronder hypopituïtarisme (een onderfunctionerende hypofyse), auto-immuunziekten, het syndroom van Turner en chronische nierziekte.Advertentie

U bent bijna in de menopauzeEen andere veel voorkomende verklaring voor een lichte, waterige stroom is de perimenopauze - het stadium waarin uw lichaam overgaat naar de menopauze. Dit begint meestal ergens in de veertig, maar het kan ook eerder zijn. Volgens de Mayo Clinic , gedurende deze tijd stijgen en dalen uw oestrogeenspiegels ongelijk, wat grote veranderingen voor uw menstruatiecyclus kan betekenen.

U heeft een andere gezondheidstoestand

Een waterige periode kan ook een teken zijn van problemen, waaronder een eileider tumor of ovariumtumor . Andere mogelijke symptomen om op te letten zijn onder meer vaak een opgeblazen gevoel, buikpijn of bekkenpijn. Hoewel er veel mogelijke verklaringen zijn voor dun menstruatiebloed, is het altijd een goed idee om een ​​arts te bezoeken als u zich zorgen maakt of nieuwsgierig bent, die uw symptomen beter kan beoordelen.