We weten wie Rey's ouders zijn in Star Wars & It's A Lot — 2021

Foto: met dank aan Lucasfilm. Waarschuwing: grote, grote spoilers voor Star Wars: The Rise of Skywalker zijn voor. GROOT.

Als je liefhad De laatste Jedi, er is een bepaald stuk van Star Wars: The Rise of Skywalker

dat is een zware pil om te slikken: de ouders van Rey zijn tenslotte belangrijk. Fans die gefrustreerd waren door het ontbreken van een duidelijk antwoord in de laatste film, zullen zich waarschijnlijk gerechtvaardigd voelen om dat te horen Rey is eigenlijk een Palpatine , maar aan die fan-service zijn kosten verbonden. Technisch gezien, omdat ze nooit worden genoemd en er een heel mysterie is over hoe keizer Palpatine (Ian McDiarmid) überhaupt een zoon had (we krijgen dat antwoord helaas nooit), zijn Rey's ouders nog steeds twee mensen die we niet echt kennen . Maar in De laatste Jedi , haar ouders waren een willekeurig duo dat geen verbinding had met grote Star Wars-figuren, en de toegang tot de Force en zijn immense macht was effectief gedemocratiseerd. Als deze jonge vrouw, een wees zonder aanspraak op een illustere erfenis of bloedlijn, de machtigste Jedi in de melkweg zou kunnen zijn, dan zou iedereen dat kunnen zijn. Het was een mooie gedachte en het mocht De laatste Jedi

om iets te zeggen dat Star Wars ons al decennia lang vertelt met personages als Han Solo: Grootheid komt van binnenuit. Waar je vandaan komt, heeft niets te maken met waar je heen kunt.AdvertentieMaar door het traject van de laatste film in De opkomst van Skywalker met een gesprek waarin Kylo Ren (Adam Driver) toegeeft dat hij de eerste keer ongelijk had over Rey's afkomst, wordt Rey het equivalent van Force-royalty. Als kleindochter van keizer Palpatine is ze in feite de prinses van de duistere kant, terwijl Kylo Ren / Ben Solo de prins is, afkomstig uit de bloedlijn van Darth Vader. Deze twee machtige kinderen zijn voor elkaar bestemd vanaf het moment dat ze werden geboren. Het is allemaal erg koninklijk en exclusief, en dat is precies wat De laatste Jedi geprobeerd ongedaan te maken. Er is echter goed nieuws. De manier waarop de film de verhaallijn afrondt, waarbij Rey Palpatine vermoordt en afstand doet van de naam en de wortels van de Dark Side voordat ze zichzelf een spirituele Skywalker noemt, is een behoorlijk bevredigende afsluiting van een frustrerende wending. Er is ook een behoorlijk ongelooflijk moment voor iedereen die van houdt Eve vermoorden, wanneer we via flashbacks zien dat Rey's moeder wordt gespeeld door Jodie Comer. Maar er is iets onwankelbaar irritants aan het kijken naar de laatste film in een trilogie die zich gedraagt ​​alsof het hele hoofdstuk ervoor nooit is gebeurd. Het effect van boze fans is direct zichtbaar, en het is niet moeilijk om je uit de fantasie van de films te voelen geduwd in de diepten van een miljoen vervelende reddit-threads. Deze nieuwe wending in Rey's verhaal brengt fandom-machtsstrijd tot leven en maakt de hele trilogie effectief tot een onsamenhangende reeks films die alleen soort van elkaar beïnvloeden. Zelfs de prequels van Star Wars, ondanks al hun vele fouten, voelden in ieder geval aan als films die uit dezelfde stof waren gesneden.AdvertentieDeze wending is ook gewoon onbeleefd De laatste Jedi schrijver-regisseur Rian Johnson. En na de verwarmde vitriool hij (en iedereen die van zijn film genoot) hield het na TLJ's release, had Abrams ons niet allemaal een pauze kunnen gunnen?