Wat het betekent om een ​​VSCO-meisje te zijn — 2021

Foto: William Perugini / Getty Images. Merriam-Webster definieert het 'VSCO-meisje' als ... Nou, eigenlijk heeft Merriam-Webster eigenlijk geen definitie voor VSCO-meisje beschikbaar. Maar Urban Dictionary, aan de andere kant, definieert het VSCO-meisje als 'De Tumblr-meiden van 2019.' Ze zijn de erfgenamen van de scrunchie, crop-top en witte Vans-look die populair is geworden op Instagram en fotoblogs, de eeuwige strandklare beïnvloeders van moderne sociale media. Het gemiddelde VSCO-meisje is een toegewijde student en gebruiker van de VSCO-app voor fotobewerking , dat populair werd vanwege de zonnige, vervaagde, op SoCal geïnspireerde fotofilters. VSCO heeft ongeveer 20 miljoen actieve wekelijkse gebruikers, De New York Times meldt, hoewel het bedrijf niet de eer opeist voor de VSCO-meisjesesthetiek - ze zeggen dat het allemaal afkomstig is van de tienermeisjes die de app gebruiken.AdvertentieDe meeste gebruikers van sociale media zijn waarschijnlijk een of twee VSCO-meisjes tegengekomen op hun feeds. Naast casual mode-keuzes zoals de eerder genoemde scrunchies en crop tops, of tube tops en baggy, vervaagde grafische T-shirts, wordt het VSCO-meisje ook vaak geassocieerd met bepaalde merken en stijlen. Ze houden van Vans, Crocs en Birkenstocks - des te beter voor het strand natuurlijk, waar ze naartoe rijden in hun jeeps. Ze dragen hun herbruikbare metalen rietjes en zijn milieuvriendelijk Hydro kolven (vaak versierd met stickers) in hun Fjällräven Kånken rugzakken, direct naast hun Apple AirPods en Fujifilm Instax camera's. Ze dragen puka-schelpkettingen, Puur leven armbanden en haarelastieken, en ze werken hun make-upvrije looks bij met Carmex-lippenbalsem en Mario Badescu-gezichtsspray. Ze gebruiken regelmatig door internet gemaakte straattaal, zoals 'sksksk' of 'En ik oop,' in bijschriften en conversatie. Ze spreken over hun milieubewustzijn en zijn vaak jong, blank, mager en blond.
Bekijk dit bericht op Instagram

VSCO meisje startpakket ?? VSCO ... - - - - #starterpack #schoolmemes #starterpackmemes #vscostarterpack #starterpacksmeme #nichememeideas #goldenhour #vsco #vscogirl #starterpack #vscoideas #instagram #instaideas #followforfollowback #likeforlikes #likeforfollow #vscogirlstarter

Een bericht gedeeld door meisje starter p a c k s (@girlstarterpacksss) op 24 augustus 2019 om 14:43 PDT

Net als elk ander extreem online fenomeen, is het VSCO-meisje een karikatuur van bepaalde trends en stijlen die enorm populair werden op het sociale mediaplatform van record - in 2019 zijn dat Instagram en TikTok, en de VSCO-meisjesesthetiek doet ongelooflijk goed in het verzamelen van likes , meningen en opmerkingen. Dat betekent ook dat het rijp is voor parodie. Memes hebben het internet overspoeld - de #vscogirl tag op Instagram alleen al heeft meer dan een miljoen berichten, de meeste van hen ironisch, en Twitter-gebruikers speculeren vaak over VSCO-meisjesgedrag. Evenzo komen VSCO-meisjestransformaties veel voor op platforms zoals YouTube en TikTok.Advertentie Het VSCO-meisje is slechts de laatste in een golf van hete trends, een natuurlijk resultaat van sociale media, merken, influencers en fotofilters. Maar als de seizoenen veranderen, veranderen ook de memes - en als de herfst rolt, wie weet wat er komt ?