Welke Ragweed? Fall Allergy Season 2019 Feiten & Symptomen — 2021

Gefotografeerd door Ashley Armitage. Het is bijna herfst, wat betekent dat het naast pompoenspice lattes en sweaterweer tijd is brace voor ambrosia seizoen . Ragweed is een van de meest voorkomende omgevingsallergieën die artsen zien, en naar schatting lijdt ongeveer 10% van de Amerikanen eraan. 'We zien eigenlijk dat ambrosia-allergieën toenemen, en dat is een deel van die theorie opwarming van de aarde speelt een rol ,' legt uit Miguel Wolbert , MD, een board-gecertificeerde allergoloog in Midland, Texas. Als die er zijn hogere kooldioxidegehalten in het milieu , de temperaturen zijn hoger, wat betekent dat ambrosia langere tijd kan groeien, zegt hij. 'De grootte en toxiciteit van ambrosia neemt ook toe, en ook het stuifmeel neemt toe.'AdvertentieIn sommige gebieden kan het ambrosiaseizoen twee tot drie weken langer duren dan vroeger, omdat de eerste nachtvorst veel later aanbreekt dan normaal, zegt Dr. Wolbert. 'Dit maakt de symptomen langer en veel erger, en het is meer uitgesproken in noordelijke atmosferen, waar wordt aangenomen dat de opwarming van de aarde meer effect heeft.' Verderop staan ​​een paar vragen die u mogelijk heeft over ambrosia en hoe u verlichting kunt vinden als u allergisch bent:

Wanneer begint en eindigt het seizoen voor ambrosia-allergie?

Typisch, ambrosia seizoen loopt van begin augustus tot eind oktober, begin november, of wanneer de eerste vorst optreedt, zegt Dr. Wolbert.

Wat is ambrosia precies?Ragweed is een wietsoort die overal in de Verenigde Staten groeit en een fijn stuifmeel produceert, zegt Dr. Wolbert. Het kan groeien in velden, maar het kan ook opduiken in scheuren in beton, zegt hij. Er zijn 17 soorten ambrosia, volgens het American College of Allergy, Asthma, and Immunology , en ze zijn allemaal vervelend. 'Elke plant is erg bijtend wat betreft de productie van allergieën' en kan tot een miljard stuifmeelkorrels produceren, zegt dr. Wolbert. 'Als deze in de lucht komen, kunnen ze meer dan 160 kilometer afleggen, dus ze zijn alomtegenwoordig.'

Wat zijn symptomen van ambrosia-allergie?

De symptomen van een ambrosia-allergie zijn vergelijkbaar met die van andere seizoensgebonden allergieën, zegt Dr. Wolbert. Als u allergisch bent, kunt u last krijgen van een loopneus of verstopte neus, jeuk in de keel of tranende of jeukende ogen. 'Als u vatbaar bent voor huiduitslag zoals eczeem, of als u astma heeft en de pollensporen inademt, kan dit een reactie veroorzaken', zegt hij.Advertentie

Wat zijn sommige voedingsmiddelen die allergisch zijn voor ambrosia om te vermijden?Ongeveer 40% van de mensen met een ambrosia-allergie zal ook het zogenaamde 'orale allergiesyndroom' ervaren, waarbij ze een allergische reactie in hun mond krijgen van bepaald voedsel, zegt hij. 'Als ze voedsel eten, zoals meloen, watermeloen of banaan, hebben ze jeuk of pijn in hun keel en mond', zegt hij. Dit houdt rechtstreeks verband met een ambrosia-allergie, daarom komen en gaan de symptomen van sommige mensen afhankelijk van het seizoen. Enkele andere voedingsmiddelen die dat zouden kunnen een allergische reactie veroorzaken omvatten kamille, komkommers, echinacea, courgette en honingdauwmeloen (maar laten we eerlijk zijn: wie gaat die laatste eten?).

Hoe zijn ambrosia allergieën behandeld?

De eerste stap voor de behandeling zou zijn om naar een door het board gecertificeerde allergoloog te gaan, zodat u een huidtest kunt krijgen om er zeker van te zijn dat u eigenlijk een ambrosia-allergie hebben . 'Veel dingen veroorzaken deze tijd van het jaar symptomen, en soms is het een gevoeligheid voor de omgeving, winderig weer of schimmel', zegt Dr. Wolbert. Als u eenmaal weet dat u allergisch bent voor ambrosia, zijn er een paar dingen die u kunt doen om de symptomen te voorkomen. 'Deze planten stuiven in de vroege ochtenduren, van vijf tot negen uur' s morgens ', zegt Dr. Woldbert. 'We raden aan om in die tijden niet naar buiten te gaan om activiteiten te doen.' Als je toch naar buiten moet, kun je na het douchen de allergenen van je huid en haar wassen, zegt hij. Als u uw airconditioner laat draaien in plaats van dat de ramen open staan, voorkomt u dat pollen naar binnen blazen. En als je huisdieren hebt die in en uit gaan, is het wassen van je handen nadat je ze hebt geaaid een andere verdedigingslinie tegen het stof dat op hun vacht kan worden meegenomen.AdvertentieErvan uitgaande dat u dit najaar enkele ochtenden uw huis moet verlaten, kunnen ambrosia-allergieën ook worden behandeld met antihistaminica, allergiemedicijnen of immunotherapie-allergieschoten of -druppels, zegt dr.Wolbert. En u moet beginnen met het innemen van uw medicatie ongeveer twee weken voordat uw symptomen gewoonlijk toeslaan. Houd ten slotte rekening met het aantal pollen voor de dag door de Website van het National Allergy Bureau (er is een dagelijkse e-mail waarvoor u zich kunt aanmelden, maar uw weer-app kan deze informatie ook delen). Als het een bijzonder slechte dag wordt voor allergieën, overweeg dan om wat Netflix op te zetten, de airco op te blazen en je voor te bereiden om naar binnen te rijden.

Wanneer is ambrosia allergie seizoen 2019?Deskundigen voorspellen dat de seizoenen van ambrosia langer en duidelijker worden. Dus misschien krijg je het niezen, in november van dit jaar .