Wanneer krijgt u uw belastingteruggave? Wat te verwachten in 2020 — 2021

Gefotografeerd door Rockie Nolan. De belastingdag is aangebroken en als u uw belasting voor 2019 pas onlangs heeft ingediend, wacht u misschien ongeduldig op een terugbetaling, vooral in een jaar waarin velen van ons met financiële moeilijkheden te maken hebben gehad. De COVID-19-pandemie heeft het belastingseizoen dit jaar uitgesteld en veel IRS-kantoren zijn gesloten vanwege bezorgdheid over de veiligheid. Dat alles bovenop het feit dat de IRS al een tijdje onderbezet is, en het is logisch om je zorgen te maken dat dit betekent dat je terugbetaling ook erg vertraagd kan zijn.
En het is waar miljoenen die een aanvraag hebben ingediend vóór de deadline van 15 juli lijken nog steeds te wachten op hun terugbetaling. De officiële lijn van de IRS is dat de meeste terugbetalingen worden rond 21 dagen uitgevoerd nadat het bureau uw belastingaangifte heeft ontvangen - als u een e-dossier indient. Het grootste deel van de huidige achterstand betreft niet-verwerkte papieren belastingaangiften. Vanaf half mei werd geschat dat de IRS bezig was ongeveer 4,7 miljoen back-up papieren retourzendingen . Volgens de Wall Street Journal , halverwege juni was die achterstand explosief gestegen tot 12,3 miljoen papieren belastingaangiften en 'correspondentie', maar op 4 juli waren de onbewerkte papieren aangiften gedaald tot 3,6 miljoen. Van hen' meest recente indieningsstatistieken laten zien dat bijna 92% van de ontvangen aangiften is verwerkt, maar dat er naar verwachting nog veel meer aangiften zullen worden ingediend tussen nu en 15 oktober, de deadline voor mensen die om uitstel vragen. De IRS heeft dat verklaard bijna 90% van de mensen dienen hun belastingen nu elektronisch in.
Dus als u uw aanvraag heeft ingediend met belastingsoftware of een online belastingtool, is de kans groot dat u niet te lang hoeft te wachten op uw teruggave. De aanbeveling van de IRS is dat u zijn Waar is mijn teruggave-tool? om de status van uw retourzending te blijven controleren. Het bureau vertelt u expliciet om ze niet te bellen of een nieuwe aangifte in te dienen.
Een goed nieuws is dat, als u uw teruggave nog niet heeft ontvangen, de IRS zal er wat rente over betalen . Aangezien belastingen doorgaans op 15 april verschuldigd zijn, beschouwt de belastingwet uw teruggave technisch gezien als laat dit jaar. Het rentepercentage dat gold tot 30 juni was 5%; Van juli tot en met 30 september is het rentepercentage 3%. Deze rente wordt dagelijks bij elkaar opgeteld, maar telt volgend jaar wel mee voor uw belastbaar inkomen.