Waar is Dragonstone in Westeros? Game Of Thrones-kaart — 2021

Foto: met dank aan HBO. Een onbetwistbaar feit is duidelijk geworden nadat we erover hadden gesproken Game of Thrones non-stop sinds de première van het laatste seizoen: veel mensen hebben geen idee waar Dragonstone is. Ze kunnen het rokerige eiland absoluut niet vinden op een kaart van Westeros. Sommigen geloven dat het voorouderlijk huis van de Targaryens ergens in het onpraktische noorden ligt. Mijn vader nam aan met een handgebaar van wel ergens

Zuid, maar de exacte locatie was ondefinieerbaar. Als het familiale trefpunt van Daenerys Targaryen (Emilia Clarke) een schouderophalen van een plaats was, zou dit niet veel uitmaken. Maar de plaatsing van Dragonstone is eigenlijk een belangrijk plotpunt als Game of Thrones nadert zijn eigen eindspel. En het wordt nog belangrijker naarmate de laatste confrontatie tussen Dany en Cersei Lannister (Lena Headey), de vrouw die op de ijzeren troon in King's Landing zit, in het verschiet ligt.AdvertentieLaten we dus eens kijken naar alles wat u ooit over Dragonstone wilt weten, tot precies waar u het op een kaart kunt vinden.

Waar is Dragonstone?Dragonstone ligt aan de andere kant van de Blackwater Bay ten opzichte van King's Landing. Dragonstone is een eiland, terwijl King’s Landing een echte havenstad is. In wezen is Dragonstone Staten Island naar King's Landing's Manhattan. Dit feit draagt ​​bij aan de spanning van Game of Thrones

’Laatste oorlog. De machinaties van Dany thuis zijn geen concept in de verte voor Cersei in the Red Keep - ze gebeuren aan de overkant van het water. In feite kan Cersei praktisch zien haar rivaal staat vast aan de andere kant van de baai. En dat betekent dat Dany praktisch de troon kan zien waarvan ze dacht dat ze voorbestemd was vanaf haar eilandbasis. Dat verklaart waarom beide vrouwen zo urgent handelen in deze laatste oorlog: ze ademen in wezen elkaars nek in. Een goed begrip van de locatie van Dragonstone maakt ook duidelijk waarom het zo gemakkelijk was voor de vloot van Euron Greyjoy (Pilou Asbæk) om Dany in een hinderlaag te lokken in 'Last of the Starks' bij haar terugkeer naar huis vanuit het noorden. Iedereen deelt Blackwater Bay. Het is onwaarschijnlijk dat Euron zelfs veel schepen, indien aanwezig, van hun wachtplaats moest sturen om Dany te vangen. Gezien dit zeer voor de hand liggende geografische feit, is het onmogelijk te begrijpen waarom Team Targaryen niet beter voorbereid was om de vloot van Euron bij terugkeer te ontmoeten.

Waarom ging het leger van Daenerys naar Dragonstone?Dany keert terug naar Dragonstone omdat het een geweldige tactische plek is om tegen Cersei te vechten. Het is een korte afstand van King's Landing en dus gemakkelijk om haar leger van het eilandkasteel naar de hoofdstad te vervoeren, vooral in vergelijking met de lange reis tussen King’s Landing en Winterfell. Als je de Red Keep probeert te pakken, kun je nergens beter beginnen.Advertentie

Wat is de historische betekenis van Dragonstone?

Honderden jaren voorafgaand aan de gebeurtenissen van Game of Thrones

, heeft de eerste Aegon Targaryen die Dragonstone gebruikte een startpunt voor zijn verovering van Westeros. Terwijl de familie Targaryen afkomstig is uit Essos 'Valyria, vluchtten ze iets meer dan tien jaar voor de ondergang uit het beroemde landgoed. Het gezin vestigde zich op Dragonstone, destijds de meest westelijke Valyrische buitenpost. Een andere Valyrische familie, de Velaryons, had zich al gevestigd op een ander eiland in Blackwater Bay, Driftmark. De Targaryens hadden draken en de Velaryons niet (in plaats daarvan waren ze ervaren zeelieden). Aegon plande zijn verovering van Westeros iets meer dan 100 jaar nadat zijn voorouders op Dragonstone waren geland en het als hun zetel hadden ingenomen. Hij gebruikte de beschilderde tafel van het kasteel om zijn oorlog te plannen, die hij berucht won. Daenerys gebruikt nu dezelfde tafel om haar strijdplannen te bedenken.

Wanneer hebben we Dragonstone eerder gezien?Dragonstone speelde een grote rol in Dany's verovering van Westeros en haar liefdesverhaal met Jon Snow (Kit Harington). Maar voordat Daenerys ooit op de oevers van het kasteel van haar familie landde, hield Stannis Baratheon (Stephen Dillane) het kasteel als zijn stoel. Tijdens de Targaryen-dynastie werd het kasteel traditioneel geschonken aan de mannelijke erfgenaam die de volgende was in de rij voor de IJzeren Troon. Die persoon kreeg de titel 'The Prince of Dragonstone'.Robert Baratheon (Mark Addy) zette deze conventie voort aan het begin van zijn bewind door Dragonstone te schenken aan zijn volgende mannelijke erfgenaam, zijn jongere broer Stannis. Robert overhandigde vervolgens de voorouderlijke zetel van Storm's End, en zijn landerijen, aan zijn jongste broer, Renly Baratheon (Gethin Anthony). Deze stap was bedoeld om de macht van Baratheon over het rijk te verspreiden en had de continentale kracht van de familie op de lange termijn moeten verzekeren (dat gebeurde niet). Het is onduidelijk wat Robert zou hebben gedaan als hij had geleefd om zijn vermeende zoon Joffrey (Jack Gleeson) volwassen te zien worden. Zou hij Joffrey Prince of Dragonstone hebben genoemd en Stannis naar Storm's End hebben verplaatst? Wat zou dat voor Renly betekenen?AdvertentieWe zullen het nooit weten, want al die mannen zijn nu dood. We kunnen ons tenminste allemaal herinneren dat de tafel die Stannis gebruikte om een ​​schaduwbaby te maken met Melisandre (Carice van Houten) nu een middelpunt is in de strijdplannen van Daenerys Targaryen.

Waar doet Game of Thrones film voor Dragonstone?

Tronen filmt zijn drakensteen-scènes in Itzurun Beach, een kustgebied in het Spaanse Baskenland. Volgens de Telegraaf , het is een enorm gemakkelijke plek om te bezoeken, dus het is misschien tijd om dat vliegticket naar het buitenland te boeken. Of spring op de dichtstbijzijnde draak.