Waarom werken zoveel mensen met lage lonen in Amerika? — 2021

Foto: Andrey Rudakov / Bloomberg / Getty Images. Wanneer heb je voor het laatst opslag gekregen en hoeveel was dat? Voor zoveel Amerikanen is het antwoord te lang geleden en niet genoeg. Vorig jaar nam de Brookings Institution een diepgaande blik op de beloning in de VS , en ontdekte dat bijna de helft van de arbeiders - 44% - lage lonen verdient. Bijna een derde van de laagbetaalde werknemers was onder de 150% van de federaal armoedeniveau . Het mediane loon van lagelonenden bedroeg ongeveer $ 10,22 / uur. En wanneer lonen blijven hetzelfde , ze blijven niet echt hetzelfde. Als rekening wordt gehouden met de inflatie, worden werknemers elk jaar steeds minder betaald. Het is niet genoeg om van te leven.
AdvertentieTiffany Lowe werkt al 19 jaar in fastfoodrestaurants. Bij haar eerste baan verdiende ze $ 6,50 per uur. Tegenwoordig is ze KFC-kassamedewerker in Memphis, Tennessee, en verdient ze $ 7,85 per uur - een stijging van minder dan $ 2 in bijna twee decennia. Ze verdiende $ 7,65, maar kreeg afgelopen december een opslag van $ 0,20. 'Het is erg moeilijk om te overleven', zegt ze. 'Ik blijf nu bij mijn moeder. Ik moet me zorgen maken over eten. Ik kan niet verhuizen en een appartement krijgen, want voor een fatsoenlijk appartement is het minstens $ 550. '
De gemiddelde huurprijs in Memphis is $ 884. De National Low Income Housing Coalition heeft vorige week een rapport uitgebracht waaruit blijkt dat er geen enkele provincie in de VS is waar een voltijdse werknemer met een minimumloon een appartement met twee slaapkamers kan betalen. Lowe heeft vier kinderen; haar oudste dochter is 19 en werkt met haar bij KFC terwijl ze ook naar de universiteit gaat. Haar andere kinderen zijn 11, 7 en 6. Volgens de MIT-calculator voor leefbaar loon , in Shelby County, waar Memphis is, zou een leefbaar loon voor een volwassene die drie kinderen ondersteunt $ 32,68 / uur bedragen.
En Lowe is verre van alleen. Zelfs Martha Ross, een senior fellow bij Brookings en een van de auteurs van het rapport over arbeiders met lage lonen, was verbaasd over de omvang van het probleem. 'Weet je, ik was verrast dat het 44% was', zegt ze. 'Voor mij maakte dat duidelijk dat het niet alleen gaat om werknemers en hun vermogen of verlangen om vooruit te komen, maar ook om de noodzaak om een ​​arbeidsmarkt op te bouwen die kansen biedt om dat te doen.'
AdvertentieRoss zegt dat er twee veel voorkomende misvattingen zijn over laagbetaald werk. 'Een daarvan is dat het meestal jonge mensen zijn die, naarmate ze meer ervaring opdoen of afstuderen aan de universiteit of middelbare school, vanzelfsprekend verder gaan', zegt ze. 'De meeste laagbetaalde arbeiders zijn niet jong.'
'Een andere misvatting is dat het tijdelijk is - dat je gemakkelijk omhoog kunt gaan. En dat wordt niet bevestigd door de gegevens ”, zegt ze. Dit geldt met name als u geen universitaire opleiding heeft afgerond. 'Als je een persoon bent met een relatief laag opleidingsniveau, is je kans op opwaartse mobiliteit echt heel erg beperkt.' Onder de laagbetaalde werknemers is het aandeel mensen tussen de 18 en 24 jaar dat momenteel studeert slechts 7%.
Verschillende onderzoeken hebben aangetoond dat hoewel de VS zichzelf willen zien als een land van kansen, economische mobiliteit moeilijk is. In een vergelijking van inkomensongelijkheid tussen 35 landen in de OESO , de VS staat op de 32e plaats. Een studie wees uit dat terwijl Amerikanen van wie het inkomen van de ouders in de onderste vijfde lag, erin slaagden om naar de bovenste vijfde inkomensgroep te stijgen ongeveer 8% van de tijd , zijn we optimistisch van mening dat er een kans van 12% is. In Canada is de werkelijke kans om van beneden naar boven te stijgen ongeveer 13,5% . DashDividers_1_500x100 Laagloon is natuurlijk niet alleen een algemeen probleem waarmee Amerikanen worden geconfronteerd. Het is meer specifiek een probleem met betrekking tot geslacht en ras. Uit het Brookings-rapport bleek dat 'vrouwen, mensen van kleur en laagopgeleiden het meest waarschijnlijk in een laagbetaalde baan blijven.' Volgens het National Women’s Law Center maken vrouwen bijna goed tweederde van de minimumloonarbeiders . En hoewel zowel mannen als vrouwen laagbetaald werk doen, varieert de samenstelling van het geslacht sterk, afhankelijk van de leeftijdsgroep en het opleidingsniveau. Van de laagbetaalde werknemers tussen 18 en 24 jaar die geen universitaire opleiding hebben genoten en momenteel niet naar school gaan, is 57% man. Maar onder de laagbetaalde arbeiders 25-50 jaar die ten minste een universitair diploma hebben 62% zijn vrouwen. Dit geeft aan dat vrouwen vaker een baan met een laag loon hebben zelfs met een universitair diploma .
AdvertentieVrouwen, en vooral gekleurde vrouwen, domineren ook in enkele van de laagstbetaalde industrieën. 'Zwarte en Latinx-vrouwen maken specifiek 26% tot 28% uit van degenen die in de dienstensector werken', zegt Dr. C. Nicole Mason, president en CEO van de Institute for Women’s Policy Research . 'Dit zijn banen die lager worden betaald, minder voordelen hebben, minder werkzekerheid, de eerste die verdwijnen als er een economische neergang is.' Van alle Latinx-werknemers in de VS verdient 63% lage lonen. Van de zwarte arbeiders doet 54% dat. Maar ondanks deze feiten lijkt de ongelijkheid op het gebied van raciale rijkdom in het algemeen niet echt te zijn verzonken in het land. Terwijl Amerikanen overschatten hoe gemakkelijk het is om jezelf op te trekken aan je bootstraps, onderschatten we de welvaartskloof tussen blanke en zwarte mensen ernstig - volgens een studie door Yale-onderzoekers , we denken van wel ongeveer 80% kleiner dan het in werkelijkheid is . Mason zet het record recht. 'Het gemiddelde vermogen voor zwarte gezinnen is $ 17.000', zegt ze. 'Voor blanke gezinnen is het $ 171.000. Het is crimineel. '
Deze factoren zouden de vraag moeten doen rijzen hoe we de gezondheid van de economie en de arbeidsmarkt in het algemeen meten. Eind vorig jaar, voordat iemand van COVID-19 had gehoord, waren we aan het vieren werkloosheid op een dieptepunt in 50 jaar . Op die manier had het vinden van een goede baan gemakkelijk moeten zijn. En toch waren er in werkelijkheid steeds meer mensen zichzelf met het hoofd in de gig-economie werpen en kant die zich tot uitputting haasten. Het werkloosheidspercentage laat alleen zien dat mensen die op zoek zijn naar een baan er een hebben gevonden; het laat niet zien dat ze hebben gevonden goed banen. In feite wordt een groeiend aantal werknemers genoemd onvrijwillige deeltijdwerkers - mensen die parttime werken omdat ze geen fulltime baan kunnen vinden.
Advertentie'(Het werkloosheidspercentage) is belangrijk, en we mogen het niet verliezen', zegt Ross. '(Maar) als de lonen niet genoeg zijn om in uw levensonderhoud te voorzien, betekent het lage werkloosheidspercentage niet dat het goed gaat met mensen.' Volgens het Bureau of Labor Statistics, tussen 2016 en 2026, de banen die de grootste groei doormaken zullen assistenten voor persoonlijke verzorging, voedselbereiding en bedieners, thuiszorgmedewerkers, geregistreerde verpleegkundigen en software-app-ontwikkelaars zijn. Behalve de laatste, worden al deze banen voornamelijk door vrouwen bekleed en de eerste drie betalen een laag loon. Het betekent dat het probleem van laagbetaald werk alleen maar erger wordt - tenzij er iets aan wordt gedaan.

DashDividers_1_500x100 Dat zoveel mensen geen leefbaar loon verdienen, is geen nieuwe realiteit van het coronavirus. Het bereikte dit punt gedurende tientallen jaren, aangezien de lonen niet stegen. Een gemakkelijke manier om dit te zien is de productiviteit-loonverhouding . In theorie, als de productiviteit van werknemers stijgt - zoals in, ze produceren meer per uur - zou hun loon ook moeten stijgen. Tussen 1979 en 2018 is de productiviteit van Amerikaanse werknemers met bijna 70% gestegen. Maar het loon? Slechts 11,6%. En het is geen mysterie waarom de wiskunde is verschoven. In 1965 maakten CEO's van beursgenoteerde bedrijven over 20 keer meer dan een normale voltijdwerker . In 2014 maakten ze ongeveer 304 keer zoveel als een typische arbeider. De hoogste 1% van het loon tussen 1973 en 2013 met 138% gestegen. Voor de onderste 90% van de lonen was er in die periode slechts 15% groei.
AdvertentieEr zijn andere factoren die hieraan bijdragen, waaronder afname van vakbonden en toename van automatisering. Globalisering heeft Amerikaanse bedrijven ook in staat gesteld goedkope arbeidskrachten in andere landen in te zetten. Maar uiteindelijk is een leefbaar loon niet zoals het weer - iets dat je observeert en voorspelt, maar geen controle hebt. Als het erop neerkomt dat we als land geloven dat iedereen een leefbaar loon verdient, dan zou de economie rond dat onveranderlijke feit kunnen worden gestructureerd. Ross zegt dat het beleid en politieke keuzes zijn, en niet 'onpersoonlijke economische krachten', die ervoor hebben gezorgd dat de lonen in armoede zijn gestegen. 'We moeten leiden met onze waarden', beaamt Mason. 'In tegenstelling tot:‘ Oh, misschien moet je gewoon wat omscholing doen of wat harder werken ’- nee, dat is het niet. Begin vanuit een plek waar je mee leidt: ‘Deze fundamentele dingen zouden voor alle Amerikanen moeten worden gegarandeerd.’.
Als het minimumloon was gestegen in verhouding tot de productiviteit, zou dat zijn geweest $ 19,33 in 2017 . Het federale minimumloon was in 2009 vastgesteld op $ 7,25 en is daar hardnekkig geworteld, ondanks herhaalde oproepen tot $ 15. Hoewel veel staten hun eigen minimumloon hebben vastgesteld, is er nog geen enkel minimumloon van $ 15 over de gehele staat.
Waar Lowe woont, hoeven werkgevers geen cent meer te betalen dan $ 7,25. Tennessee is een van de vijf staten die geen eigen minimumloon hebben. Daarom raakte ze ongeveer twee jaar geleden betrokken bij Vecht voor $ 15 - een landelijke beweging van arbeiders die sinds 2012 hebben gestreden voor een federaal minimumloon van $ 15, evenals gezondheidszorg, kinderopvang en vakbonden. Toen Lowe voor het eerst werd benaderd door vertegenwoordigers van Fight For $ 15, wist ze niet zeker of ze wil meedoen. 'Maar naarmate de tijd verstreek, werd ik het gewoon beu', zegt ze. 'We krijgen niet genoeg betaald. Ze geven niets om ons. Gewoon allround slavenloon - ik moest opstaan ​​en zeggen dat genoeg genoeg is. '
AdvertentieVorig jaar hield Lowe een toespraak op Capitol Hill op de dag dat het Huis de Raise the Wage Act introduceerde, een voorstel om het federale minimumloon tegen 2025 te verhogen tot $ 15. Nancy Pelosi, Bernie Sanders en Chuck Schumer, onder andere politici, omsingelden Lowe . 'Ik heb het gevoel dat (de wetgevers) bij ons waren, de energie die ik kreeg was dat ze aan onze kant stonden', zegt ze. 'Maar het moet door de senaat. Dat is het probleem.' In juli 2019 passeerde het de Tweede Kamer. De Senaat heeft er niet eens over gestemd.
DashDividers_1_500x100 Het is nu juli 2020 en het aantal gevallen van coronavirus blijft in een angstaanjagend tempo toenemen. 'Ik heb angstaanvallen gehad', zegt Lowe. 'Mijn zoon heeft een zwak immuunsysteem en ik ben bang dat ik naar huis kom om hem het virus te brengen.' Haar immuungecompromitteerde zoon is 7 jaar oud.
Voor Lowe is het virus niet het begin van ontberingen. Het is haar breekpunt. 'Het is niet mogelijk om twee meter uit elkaar te staan ​​in de restaurantsector', zegt ze. 'Dus eigenlijk waag je je leven gewoon voor een paar dollar. Ik bedoel, het is verschrikkelijk. ' Ze zegt dat genoemd worden een essentiële werker 'een klap in het gezicht' is.
Jamila Allen voelt hetzelfde. Ze is 24 en supervisor bij restaurantketen Freddy’s in Durham, North Carolina, en ook lid van Fight For $ 15. Ze denkt dat ze gepromoveerd is tot supervisor omdat haar collega's al op haar vertrouwden en bij haar kwamen als ze vragen hadden. 'Ik denk dat ik zou kunnen zeggen dat ik de winkel draaiend houd', zegt ze. Ze verdient $ 11 / uur voor die verantwoordelijkheid. “Ik moet meer betaald krijgen voor het omgaan met lastige klanten. Ik moet na iedereen meer betaald krijgen voor het opruimen. Ik moet meer betaald krijgen omdat ik mijn leven riskeer elke dag naar mijn werk te komen, want we zijn nog steeds in een pandemie. '
AdvertentieEn midden in een pandemie rijdt Allen met de bus naar zijn werk. 'Ik haat het, maar ik heb geen keus', zegt ze. Het is ofwel de bus of elke dag betalen voor een ritje. 'Dat is ongeveer $ 13 per dag. Dat kan ik me niet veroorloven. '
Op de vraag of ze ooit serieus heeft overwogen om te stoppen - en besluit dat het gevaar het niet waard is - geeft Allen toe dat ze dat wel heeft gedaan. 'Echt waar. Toen (de pandemie) begon, had ik veel vragen ”, zegt ze. “Ik vroeg:‘ Hoe doen we dit? Wat gebeurt er? '' Ze pauzeert. 'Maar ja. Ik denk dat ik min of meer het geld nodig heb. Ik moet werken.'
Sinds het virus toesloeg, is ze betrokken geweest bij verschillende stakingen voor risicovergoeding, betaald ziekteverlof en andere beschermingsmaatregelen. 'Ik denk dat we minstens twee virtuele aanvallen hebben gedaan.' Een virtuele aanval, legt ze uit, is 'veel Zoom-oproepen'. Tijdens een ervan waren ze in gesprek met senatoren die luisterden naar hun eisen. 'En we plannen een staking op 20 juli. Dat is voor zwarte levens, 'zegt ze.
De Sla op voor Black Lives is een belangrijke gebeurtenis - tienduizenden arbeiders werken samen in landelijke stakingen die een betere sociale en economische realiteit voor zwarte Amerikanen eisen. Deelnemers zijn onder meer leden van Fight for $ 15, Service Employees International Union, American Federation of Teachers, National Domestic Workers Alliance, Movement for Black Lives, Poor People’s Campaign, Working Families Party en nog veel meer. Een van de gestelde eisen van de staking is dat 'bedrijven onmiddellijk actie ondernemen om racisme, blanke suprematie en economische uitbuiting te ontmantelen, waar die ook bestaat, ook op onze werkplekken.'
AdvertentieDit is hoe Allen de status van de lageloonarbeider in Amerika uitlegt: “We zijn essentieel, maar we zijn niet tegelijkertijd essentieel. Omdat ze ons nodig hebben om te werken, maar ze kunnen ons gemakkelijk tegelijkertijd ontslaan. We zijn waardevol, maar we zijn ook vervangbaar. ' Het klinkt bijna als een slim raadsel dat je moet puzzelen. Maar dat is het niet; het is gewoon hypocrisie. 'Daarom moeten we ons organiseren', zegt ze.
Als Allen vanaf morgen $ 15 / uur zou verdienen, zou ze waarschijnlijk eerst haar eigen plaats krijgen. 'Ik kon me een auto veroorloven', mijmert ze. 'Ik zou genoeg geld kunnen hebben voor de betalingen elke maand. Ik zou gemakkelijk meer geld kunnen besparen en het sneller kunnen besparen. Ik zou terug naar school kunnen gaan. ' Ze zegt dat ze misschien zou gaan studeren om dierenarts te worden.
En wat zou Lowe zich kunnen veroorloven met $ 15? 'Een huis', zegt ze meteen. “Buitenschoolse activiteiten (voor mijn kinderen). Het is niet veel, maar het is een begin. '
Allen is het ermee eens dat het nog maar een begin is. 'Uiteindelijk hebben we meer nodig', zegt ze. De politieke beweging op het gebied van het minimumloon duurt zo lang dat tegen die tijd een nieuwe wet is aangenomen en de nieuwe drempel daadwerkelijk is ingesteld, het nieuwe minimum wellicht ernstig ontoereikend is. Fight For $ 15 begon tenslotte in 2012. Rep. Rashida Tlaib (D-MI) heeft gesuggereerd dat een federaal minimumloon van $ 20 is meer geschikt.
Een ding is duidelijk. Het leven is voor veel te veel mensen moeilijk geweest lang voor de pandemie. Er is geen heimwee naar het verleden; dit jaar is er in het hele land een explosie van stakingen en protesten die vastbesloten zijn om een ​​andere realiteit te smeden. Er is geen weg terug. 'Alles ligt op tafel', zegt Lowe. 'Iedereen weet wat er aan de hand is, want we schreeuwen dit de hele tijd. Geef ons wat we nodig hebben. '